Štvormesačný syn nechce byť dlho na brušku

23. jan 2022

Baby poraďte, syn má o pár dní štyri mesiace.. dávam ho na bruško pred každým prebaľovanim, na také puzzle na zemi, ale nikdy nie udrží dlhšie ako 2-3 minúty, keď mu ukazujem hracky do strán tak hlavičku pekne otáča aj udrží, ale prejdú dve minúty a začne sa pucit a revat, hlavičku dá dole a začne si cmulat ruky.. poraďte čo s tým, alebo ako spraviť aby bol na brusku dlhšie

elizabet173
23. jan 2022

skús si ľahnúť oproti nemu, dať pred neho zrkadlo, aj to vie zaujať

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
23. jan 2022

Trénovať každý deň po troske, je to veľmi dôležité. Daj mu na dosah ručičiek nejaké hráčky, lahni si k nemu, keď položí hlavičku na zem, tak použi nejakú zvukovú hračku, aby ju zodvihol.

medeaa
23. jan 2022

Ani moj nechcel byt vobec na brusku, okamzite strasne plakal, mal aj tortikolis (hlavicku stale dvihal iba vytocenu do jednej strany, do druhej mal problem). Davala som ho viac krat denne na kratsi cas, aby sa pri tom netrapil a davala som pre dneho take detske knizky so zrkadlom, ciernobiele kontrastne knizky... Postupne sa to zlepsovalo a potom uz chcel byt IBA na brusku. Ma 8 mesiacov a chodi okolo nabytku, stvornozkuje, pekne sedi... Takze len trpezlivost a ozaj staci viac krat denne po par minutkach 🙂.

nikpa
23. jan 2022

Nič extra nepomôže iba tréning, často ho tak dávaj a pomaličky mu ten čas na bruchu predlžovat. Uvidíš, že si zvykne a začne sa mu tam aj páčiť. Nechaj ho chvíľočku aj pojedovat, nič sa mu nestane, nevzdávaj to hneď ako začne plakať. Snaž sa ho zaujať v tej polohe, keď nepomáhajú hračky, skús niečo iné. Napr. môj bol hotový za sáčkami, ja som podávala okolo neho sakle a tak sa točil za nimi, aj zabudol že je na bruchu a nepáči sa mu tak...

diamond007
23. jan 2022

Ja teda dávam malinkú od 1tyzdna na bruško, vždy viackrát za deň na pár sekúnd až minút... Zozaciatku kratunko, teraz má štyri mesiace čerstvé a teda vydrží hodinu, prvých 10-15min z toho bez spustenia .. už sa snaží plazit, odvčera, dovtedy iba kukuckovala a cuckala hračky. Neviem odkedy ho dávaš na bruško, či to je o Tom že ho to akoby ,,boli,, alebo že sa mu nechce ... Mne veľmi zaberá kúpanie vo vani, dám ju na bruško, látkovu klasickú podložku čo jej drží bruško nech sa nenaloga vody a hodím hračky pred ňu a snaží sa ich už chytať a drží sa jednou rukou o tu látkovú podložku.... Alebo som čítala že na plech daj vodu, hod kupaciu hračku a bude zvedavý. Prípadne ak máš staršie dieťa, niekedy jej do diaľky otvorím knižku farebnú, nech sa potrápi kým sa k nej dostane 😀

dada0902
23. jan 2022

Moju tiež v tom období moc nebavilo byť na brušku skúšala som vždy len chvíľku potom sa jedovala začala som jej dávať na strany hračky za ktorými sa postupne nasťahovala keď mala 4m a 2 týždne už sa začala vrtiet a aj otáčať za nimi keď som ju potlačila do stehienka sa začala pretacat a odvtedy ju to začalo baviť byť na brušku a od 5m sa stále pretacala a na brušku je spokojná skúšať a pôjde to držím palce

medeaa
24. jan 2022

@diamond007 ahoj, babatka sa skor maju motivovat aby tzv. pivotovali, cize sa otacali na brusku do stran (napr. za hrackami). Je to pre ne ovela prospesnejsie, nez ich motivovat plazit sa. Radsej pivotovat a potom sup na styri, hupat sa na kolienkach a zacat stvornozkovat... Ale aj nas sa medzitym plazil, motivovala som ho k plazeniu, az potom som bola u fyzio a ta mi to takto vysvetlovala.

diamond007
24. jan 2022

@medeaa otáča sa ale nie cielene 😅 ale ďakujem za info..