Ahojte maminy. Moj syn doposial celkom dobre spaval ( vascinou 🙂 ). Ked som ho ulozila o 21 hod do postielky na nocny spanok, 1x sa zobudil az okolo 2-3 rano a potom kazde 2 - 3 hodiny. Vyborne ale bolo, ze (vacsinou), ako sa napapal zaspinkal, bez nejakeho velkeho placu, preniesla som ho do postielky a sladko spinkal. Posledne 2-3 tyzdne preplace cele hodiny. Dlhsi interval spanku, ktory pred tym fungoval, uz neexistuje. Place pri tom ako papa, niekedy mam pocit, ze sa ani nemoze riadne najest, ked stale place ( a to nehovorim, ze kojenie nam trva minimalne 40 min). Volala som si aj Laktacnu sestru ( ta mi povedala, ze to nedostatkom mlieka nebude - co som si mysela), ta mi poradila striedat prsniky, ale teraz neviem, ci som urobila dobre, lebo maly ako by zlenivel tahat, ked to uz tak dobre netece. Uz ho malokedy prelozim do postielky, pretoze sa ( po x skusenostiach ) bojim, ze ked konecne zaspal, tak ho zobudim. Rozmyslala som, ci to nie je prave aj tym, ze spi " v blizkosti" prsnika, a preto sa ustavicne budi na vonu jedla 🙂! Uz to pomaly prestavam zvladat, prejst na UM bude uz posledny krok...ak mate skusenost, prosim, poradte!!!
@dadakiri Myslím, že @jonas17 ti povedala asi všetko 🙂 Moja staršia mala už také rôzne fázy spánku, že si ich už ani sama nepamätám. Trvalo 2 roky, kým začala normálne spávať a kým prespala celú noc. Teraz má 2,5 r. a uprostred noci sa presunie ku nám do spálne a pokračuje v spánku ďalej. Mladšia má 6 m. a prvé 3 mesiace sa budila len na kojenie, ďalšie 3 mesiace sa mi budí len preto, aby sa pricucla a spokojne spinká ďalej. Sem tam si urobí 2 hodinovú pauzu a proste je o 2 ráno vysmiata jak lečo 🙂 No čo narobíš....sú to deti a ich spánok sa ešte toľkokrát zmení, že sa nebudeš stačiť čudovať 🙂
ja som to tu už párkrát písala, že také "probémy " sú vlastne najkrajšie 🙂 tešme sa, že máme zdravé deti, že len kvôli tomu v noci vstávame, že chcú cicku 🙂 akože trochu zľahčujem, lebo to viem porovnať. mám totižto už aj dospelých synov, ktorí sú vonku a teda, to ti poviem, že toto je nevyspatie 🙂 ako prejdú tých 800km domov, či bude dobrá cesta, dobre počasie, večer dostanem sms, že mami, nezamykaj, idem domov a ja čakám do rána,nespím, miesto kojenia varím guľáš, aby sa chudatko po tej ceste najedlo, potom pár nocí, kým je doma, znovu nespím, lebo samozrejme, nedošiel domov kvoli mne, ale kvoli kamarátom, ktorých musí ponaštevovať, poslednú noc varím, nech si vezme čím viac so sebou a ešte jedna noc, kým dôjde nazad, čakám na rannú smsku, že došiel šťastne...preto nevyspaté noci nerátam...o 10 dní bude mať 23 rokov.. jeden odíde, príde druhý a celý tortúra začína...no a medzitým kojím , pretože si myslím, že je to stále dôležité...tak vlastne nespím už koľko rokov 😀 ale ja sa nesťažujem, už mám iný pohľad ba kojenie...a na nespatie pri deťoch..ja vravím, že ked už človek má deti, tak mu skončí bezstarostný život, bezstarostné spánky, lebo stále sa niečo nájde....pozri sa na to takto a užívaj si kojenie a nočné vstávanie k bábätku 😉 ked príde puberta, budú to iné bezsenné noci 😝
Ten spanok sa mu este x krat zmeni, takze to chce len vydrzat...bohuzial nic viac. Nas ma 15mes a kazdy mesiac spi inak
@jonas17 ..napisala si to velmi pekne...a naozaj pravdivo🙂...uplne suhlasim...ALE...moj maly krpec ma 1 rocik a tiez toho moc nenaspi....budi sa neustale,cca 10 x za noc...pomoccccccccccccc....tiez nieco podobne prezivam...niekedy je to o drzku,hlavne ked ocko je stale prec a si na vsetko sam...ja viem,male deti ..male starosti,velke deti,velke starosti 🙂 .
@aaddeelliinnaa ale jasne, že to kojenie je už niekedy na slučku :Djoj, koľkokrát som hovorila, že od zajtra končím, ale kojím stále...proste, do večera ma to prejde ...a že malý ma rok? hehe, ja som najprv hovorila, že kojím do roka a pol, potom že v dvoch rokoch končím a potom som už radšej nehovorila nič, lebo to už hovorilo dieťa, že mama chcem mliečko 😀 tak som držala cicky v noci na povel a niekedy to nebolo, že 10x, ale každých 20 minút 😀 ale mám dobré správy na povzbudenie pre vytrvalé dojky 😀 posledných pár mesiacov spí do rána, len niekedy sa ešte zobudí...a včera mi v o tretej ? neviem, už spím, aj ked som hore, povedala, že už ju to kojenie nebaví, otočila sa a zaspala, možno tretíkrát v živote bez cicky 😀 asi sa začíname prirodzene odstavovať 😀 😀
....vydrzat,vydrzat,vydrzat🙂))....
Maminy ale ste mi dali ( v dobrom) 😀 😀 😀 . Ale ste ma upokojili, ze nerobim nejake chyby! A este k tomu striedaniu prsnikov pri jednom kojeni - co si o tom myslite? Je to ok?
@dadakiri ano, je 😉 Ale ak by ho to malo trebars v noci rusit, ze s nim moc manipulujes, tak nech pije iba z jedneho. Cez den z oboch, resp. podla toho, aky ma apetit. My sme okolo troch mesiacov tiez zacali z oboch, lebo z jedneho uz nestacilo.
ešte mi napadlo, že moja do 4-5 mesiaca spala tak, že som ju uložilo okolo 7-8 a ťahala do polnoci, potom každé 2-3 hodiny. ale potom sme ju zaočkovali a odvtedy sa začala budiť aj každú hodinu. proste ten spánok sa úplne zmenil.dovtedy som sa tešila, že sa aj vyspím, ale po očkovaní sa začala budiť aj 100x za noc. len čo som ju uložila, do hodiny , niekedy aj skor, bola hore. tak neviem, či to s tým súvisí, ale nespavosť,alebo aj výrazná spavosť, sa uvádzajú ako vedlajší nežiaduci účinok očkovania...tak neviem..
@jonas17 Z očkovaním by som to nespájala. Moja mladšia sa do 3 mesiacov budila 2x za noc na kojenie, s úderom začiatku 4 mesiaca sa začala budiť tak 15 x za noc, teraz je to tiež tak, že kým naozaj poriadne zaspí, zobudí sa aj 3-4x a potom už spí také 2 hodiny.....A to nie je ani zaočkovaná, nakoľko pár dní pred očkovaním ochorela a tiahlo sa to s ňou 2 mesiace. Staršia mi začala spávať dobre až potom ako som ju odstavila od kojenia - mala 17 mesiacov. Odvtedy sa dá povedať prespí celú noc, občas sa zobudí ale hneď zaspí a spí až do rána. Posledný mesiac sa zobudí, prejde k nám do spálne, ani o nej neviem, a spí. Akurát keď sa zobudí druhá dcéra, tak si všimnem, že mám v posteli okrem manžela aj tú staršiu 🙂
My sme tiez neni zaockovani. Asi to bude tym 3-4 mesiacom, nieco sa mozno deje...
@hradnapani Ja maleho panka nebudim zmenami poloh. To ja skusam v noci akrobacie ako z jednej strany ponuknut oba prsniky 😲
@dadakiri mamy su schopne vsetkeho 😵
My máme rok a vkuse ceckujeme,je to tak, dobrá noc je u nás tri krát hore a horšia tých šesť krát-už som si daaaaaavno zvykla
@dadakiri ale ved len toľko sa tvorí, koľko treba, nie? 😉 asi sa tvorí akurát, ked mám stále mlieko...a už to teraz nesledujem, z ktorého kojím, už mi je to jedno 😉
@miku1 neviem, ja len uvažujem, o tom očkovaní, lebo u nás to sedí úplne presne...a vôbec nie je očkovaná? my sme mali už druhú hexu ...
@jonas17 Nie, ešte nedostala prvú dávku, nakoľko ochorela a vyzdravela až teraz po 2 mesiacoch konečne. V piatok ideme na kontrolu a keď pľúcna dovolí očkovať, tak dostane tú prvú dávku. Staršia bola očkovaná riadne v termínoch na to určených, no nevšimla som si, že by sa to na tom spánku nejak prejavilo.
@dadakiri hej, stredný syn samé laryngitídy, autistické sklony, neskor cukrovka. dcéra prestala v noci spať dobre, hnačky po oboch hexách, teploty, červené a napuchnuté obe nožky, potom už sme prestali očkovať...a modlím sa, nech nedostane aj ona cukrovku. som v téme na fb Diamamičky a sú tam deti s cukrovkou od 10 mesiacov, po tretej hexe, ale niektoré, aj ked už MMR nedali, lebo sa báli cukrovky, kedže ju dostali staršie deti, aj tak po ukončení dojčenia diabetes dostali. je mi zle z toho, veľmi sa bojím..je tam asi 400 členov a majú min. po jednom dieťati s cukrovkou, všetky boli zaočkované...nie je tam ani jednonezaočkované dieťa... ☹
a jezisi...ja mam tiez v rodine Diabetes po ockovani, A mozem sa spytat, preco ste dali druhe dieta ockovat, ked ste predpokladali NU pri prvom dietati!? To je pre mna stale otazka pri mamickach s NU u prveho dietata
no, čo ti poviem, je to normálne, ak si pozrieš témy len tu na MK, zistíš, koľko je tu takých istých, ako si založila...mamičky majú mylné predstavy o deťoch. niektoré si myslia, že deti sa narodia, na povel jedia, spia, budia sa, kakajú, poslúchajú....je to jednoducho tak, že deti sa budia, plačú, v noci chcú cítiť mamu, ked sa zobudia, chcú zaspať len na prsníku, ich nezaujíma, že mama chce spať, a sama, dieťa chce mať prsník v puse a vobec ho netrápi, že mamu bolí chrbát,krk, ruka...treba s tým rátať, ked niekto chce dieťa, v tej chvíli sa musí začať prispôsobovať...čím skôr si zvykneš, tým lepšie...má len 4 mesiace, ked bude mať 4 roky, budeš to brať ako samozrejmosť 😉