Štvormesačný syn je v noci hore každú hodinu

diana20
9. feb 2016

Ahojte. Prosím vás o radu, neviem co mám robiť, už som strašne unavená. Môj malý má 4 mesiace a cez deň málo spinká aj pomenej papá, co je v pohode, ale v noci sa budí každú hodinu a papá, myslela som, že mám slabé mlieko, ale dala som mu aj kašičku a celu porciu vypil, ešte aj z môjho papal a aj tak sa o hodinu zase zobudil a papal. Má to papanie asi vymenené deň s nocou alebo čo.. neviete mi poradiť čo treba, aby lepšie spinkal?

margaretka_
9. feb 2016

nemôže ho niečo trápiť? náš má síce iba mesiac a tiež sme pár noci nechápali prečo sa stále budí, keď som mu ponúkla prsník, tak samozrejme vždy papal. ale do pol hodiny bol zase hore. a na koniec sme zistili, že on sa necíti dobre a nebol to hlad. u nás reflux

bonaqa2013
9. feb 2016

4 mesiace? to je ešte bežné .....

diana20
autor
9. feb 2016

@margaretka_ ja neviem, on nikdy neplače, ani nič...
@bonaqa2013 on sa takto nikdy ale nebudil, bol vždy hore maximálne dvakrát..

ludo811
9. feb 2016

ahojte nasa mala ma 4 mesiace je sice len na nutrilone ale budi sa len raz v noci okolo 4 napapa sa a spinka papa 6x do dna po 120ml aj to niekedy nedopapa všetko no spinka pokojne aj cez den aj v noci
skus dat papat viac vecer alebo ci ho nieco netrapi napr. uška

beatrice1607
9. feb 2016

@diana20 k synovi som vstavala kazdu pol hodinu az do jeho 8-9 mesiaca. Potom uz "len" 4-5 x za noc. Prvu noc prespal ako 14 mesacny. Vsetko prejde, treba vydrzat. 🙂

diana20
autor
9. feb 2016

@ludo811 uška ho určite netrápia, viackrát sme už boli lietadlom a dobre to znášal.. dala som mu už aj kašičku, aby sa najedol a ak tak.. spapal 120 ml kaše a ešte aj odo mňa si dal... no pôjdem asi k doktorovi pre istotu

diana20
autor
9. feb 2016

@beatrice1607 ved to si si nikdy neoddychla... ja už teraz nevládzem, keď spim pol hodiny vkuse, tak si gratulujem...😝

inka04
9. feb 2016

kuk temu: https://www.modrykonik.sk/forum/spanok/hodinove.... Asi ta nepotesim, ale prejde to asi az ked prestanes dojcit. Moje obe deti take boli. Je to o nastaveni psychiky, moj mladsi ma teraz 13 mesiacov a je hore 6 - 7 x za noc.

silvitita
9. feb 2016

@diana20 nič ...ja mam 1ročneho a v noci sa zobudi aj za pol hodinu pri dojčenych detoch je to uuuuplne normalne ak sa chceš vyspat tak jedine odstavit čo najskor pokial je schopne zobrat flašu alebo si zvyknuť a mať čiste svedomie že robiš niečo dobre pre svoje dieťatko 😉

bonaqa2013
9. feb 2016

@diana20 alebo zúbky, alebo je hladný, alebo okolo 6 mes. je strach z odlúčenia..... Ešte skús spať s ním, alebo blízko neho - možno pomôže....

diana20
autor
9. feb 2016

@inka04 takže myslíš, že je to len zvyk a on nie je hladný? Mala by som prestať v noci kojiť?

diana20
autor
9. feb 2016

@bonaqa2013 ja som naňho sama, takže aby mi nebolo smutno, tak spí so mnou v mojej posteli 🙂 možno fakt tie zúbky, ale cez deň nemá problém, ani neplače a ani nepapá tak veľa..

tinqua
9. feb 2016

U nas toto trvalo do asi 10 mesiacov, niekedy lepsie, niekedy horsie, teraz bude mat dva roky a este stale sa budi dva krat za noc...smutne mozem skonstatovat, ze to nesuvisi s jedlom lebo nespala ani po normalnej veceri, ani po krupici ani vobec a skusilo sa ozaj vsetko...niektore deti jednoducho nespia a treba len vydrzat kym z toho vyrastu...samozrejme nepodcenuj ak sa ti nieco nevidi, ale urcite nemusis uz teraz dieta stopat kasami pokial z kojenia prospieva...my sme sa s muzom striedali dve noci on, dve ja....alebo pol noci on a pol ja...inak sa nedalo

aaalienka
9. feb 2016

Ahoj 🙂 vačšinou neprispievam, ale ked som si prečítala tvoj prispevok, tak som sa pousmiala 🙂 Mali sme to doma velmi podobne... Maly nam do 3 mesiacov spinkal v pohode a potom to presne začalo - budil sa každú hodinku, len si cucol mliečka a spinkal ďalej...a za hodinku znova... Toto sa niekedy pri kojenych detickach stáva - nemyslím si, ze je to o hlade, tiez mi vraveli ze ci nemám slabé mliečko atd...nie nie je to tým...nic take ako kasa na večeru nepomôže - aspoň u nas nie a ako píšeš ani u vas ;) Ja som sa radila aj s laktacnou a presne mi povedala, ze ta kasicka nepomôže - ze si zbytočne iba záťaži žalúdok... Takze som to nechala tak - uvedomila som si, ze to malé ma asi potrebuje - a co ak aj každú hodinu, takze som prestala rátať koľko krat bol v noci hore, vzali sme si ho k nam do postele, spinkal uz s nami a kojila som poleziacky... Takto to bolo najjednoduchšie... Nevravím, ze to nebolo unavne a vycerpavajuce, ale psychike to velmi pomôže, ked si to zrovnas v hlave práve takto - ze ta to bábätko potrebuje a ze tým kojením si nepýta len potravu ale aj nieco viac... Asi Ta nepoteším, ale u nas to budenie skončilo, ked som prestala kojiť ;) Maly mal vtedy 11 mesiacov - ja som bola tehotná, takze som mala malo mliecka, tak sa odstavil sám a začal normálne spávať...a o hlade to nebolo lebo tie prvé dni po odstavení sme dosť bojovali, tým ze nebol velmi zvyknutý na normálnu stravu a umelé mlieko nechcel vôbec, ale aj tak prespal celu noc...takze postupne sa učil a začal od roka papat uz všetko zaradom... Tak želám veľa síl 🙂 a asi to vyznie zvláštne, ale užívajú si tieto chvíľky, lebo deti straaaaasne rýchlo rastu, za par mesiacov budeš len spomínať ;) Inak viem ze su rôzne postupy a metódy ako naučiť dieťa spať - ale ja dom to všetko vzdala, lebo kým to nie je tak ze ti v noci plače atd...ale len sa napapa a zaspinka, tak je to este v pohode - pre mna bolo toto nočné kojenie jednoduchšie ako ho "odnaucat" kojiť sa v noci - co viem, ze niektoré mamičky robia a vraj aj úspešne...ja som na ro nemala sily ani srdce ;)

diana20
autor
9. feb 2016

@tinqua ja som sama, tak ma preto už poráža..

diana20
autor
9. feb 2016

@aaalienka tak ďakujem.. hádam to zvládnem 🙂

timea7
9. feb 2016

@diana20 tiež si myslím, že to má vymenené deň za noc, ale je to ešte drobča, v takom veku to deti ešte mávajú vo svojej réžii...ak sa o hodinu po najedení zobudí, tak mu nedávaj prsník, hladný rozhodne byť nemôže, skús ho znovu uspať bez kojenia. Ak to nepôjde, tak naopak, cez deň ho skús zabávať, aby sa predĺžil čas bdenia, možno bude v noci spinkať lepšie. No je ešte maličký, ale maminu potrebuje oddýchnutú. Ak zaspí cez deň, ľahni si k nemu, na všetko ostatné sa vykašli, jeho kojíš, ty si jedlo objednaj, upratovanie zredukuj na nevyhnutné minimum, snaž sa spať, kedy sa dá, keď drobec podrastie, tak sa to zlepší.

beatrice1607
9. feb 2016

@diana20 v pohodeee, my zeny vsetko zvladneme. Treba si pripravit kvalitny korektor na zakrytie kruhov pod ocami a nikto ani nic nezisti.. ;) Snad tvoj syn nebude takto vstavat az do 14 mes. Vela nervov a vyspatych noci prajem! 🙂

inka04
9. feb 2016

@diana20 Ja som neprestala, takze ani ti to nemozem odporucam, len vravim, ze sa to zlepsi az po ukonceni dojcenia.

tinqua
9. feb 2016

@diana20 no viem si predstavit, tym padom musis ist ozaj na nudzovy rezim a spat aj cez den s malym, vsetko ostatne pocka...ale v noci ho neprestan kojit, nato je este malicky...tak v tych 6 mesiacoch skus uz len vodu v noci davat....pripadne este skus odsavacku...ja som aj tak robila, vecer som nadojila 🙂 a v noci tym usetrila kopu casu bo z flasky vycucla rychlejsie...sice ano potom si zvykne na flasu ale mne to uz bolo jedno vtedy tak si zvaz ako ti vyhovuje

inka04
9. feb 2016

@diana20 Resp. tie intervaly sa casom predlzia, ale celu noc asi neprespi, teda moje deti neprespali.

aaalienka
9. feb 2016

@diana20 jasne, ze zvládneš ;) držím palce...a skús to kojenie poleziacky...to potom v tej alfahladine ani nebudeš vedieť, koľko krat si kojila 🙂 a tým, ze k nemu nebudeš uplne vstávať a prenášať ho a podobne, budeš viac oddýchnete...ozaj a spinkal vždy ked spi drobec a ked mozes ;) Drzkajte sa...

beatrice1607
9. feb 2016

@diana20 btw, aj moj syn bol (a stale je) kojeny.. A baby ti dobre pisu, ze kojene deticky toto robia castejsie ako nekojene..

diana20
autor
9. feb 2016

@aaalienka sa snažím aj cez deň, ale betar spí len vonku v kočíku, keď sa hýbe 😀 takže doma sa mi malo podarí pospať pri ňom, ale keď sa dá spím 🙂

trpezliva
9. feb 2016

Aj my sme mali teraz taku noc, ze maly bol 8x hore 😕 . Dalsia bude uplne ina. Vzdy sa to strieda.
Aj dcery take boli. Az kym nesli spat do druhej izby. 😊.
a potom som Mozno tak tvrdo spala, ze ma cez dvere nezobudili mrncanim..a zaspali same.

mmoni89
9. feb 2016

U nás to prešlo keď som ho odstavila od nočného cuckania a išiel sám do svojej izby. To mal asi 11 mesiacov, takže 11 mesiacov som sa takto nevyspala, len vydržať 😊

mmoni89
9. feb 2016

A presne ako už tu radili, kojila som poleziacky a často krát zaspala skôr ako on. Inak ani neviem ako by som fungovala cez deň

ludo811
9. feb 2016

@beatrice1607 ale aj my chlapi sme doma na materskej a tiež to zvládame nesťažujeme sa postaráme sa . 🙂 veď to je to najkrajšie čo doma po manželke máme
hlavne nech su naše detičky zdravé a bude ok
Pekný deň želam

miciluci
9. feb 2016

mne pomohlo ked som prestala pocitat kolkokrat som za noc hore.takisto mi pomohlo kojit poleziacky.celu noc som mala prsnik "von" a castokrat som to prespala 🙂,dokonca som sa naucila kojit z oboch prsnikov v jednej polohe,len som sa viac naklonila 🙂,unava ma naucila 😀DD
je to uplne normalne,ze dietatko nema taky tvrdy spanok a ked prechadza z jednej fazy spanku do druhej tak sa prebudi.a co mu pomoze zaspat najrychlejsie,no predsa mamine prsko 🙂
verim,ze si vycerpana,aj ja som bola.ale urcite by som v noci nevstavala z postele a nezarabala um alebo kasu,ked mam svoju "spajzku"priamo v posteli,akurat sa preberies a potom kym opat zaspis,dietatko sa zobudi a bludny kruh je na svete.
urcite nemas slabe mlieko!to neexistuje 😉 ,ono je to cele o tych fazach spanku....
drzim vam obom palce🙂

diana20
autor
9. feb 2016

@miciluci nie, ja tiež nevstávam, by ma porazilo 😀 ja si večer všetko pripravím, a fľašku si dám k sebe do postele a krásne tepľučká je kaša keď sa malý zobudí 😀 ja to vôbec neviem po ležiačky kojiť.. no naučím sa teda..