Mam 4 mesačne babatko ktore velmi zle spi a dost vela plače ,v noci sme už hore snad každu hodinu a to ani nevie čo chce proste sa zobudi a mrnči,,prehyba sa ako luk ,prebere ho to,potom nevie zaspat.Cez den detto ,nič neplati ani v kočiku nechce byt,sam sa nezabavi po 5 minutach mrnči ,niekedy sa chce nosit ale len na rukach nie v nosiči.Ma ale 6,5 kg a ja ho nemožem stale nosit ,začala ma velmi boliet ruka a rameno z toho.Doslova si vyžaduje pozornost.Je kojeny.Neviem ako dalej už som fakt zufala ,ja neviem prečo nespi aspon v noci.Rozmyšlam niečo na ukludnenie viburcol alebo čo.Prosim poradte ak mate skusenosti? ☹
@bubinko83 tiez ma hned napadol skryty reflux, odporucam precitat http://dojcenie.wordpress.com/2010/02/27/gastro...
@bubinko83 moja do minuleho tyzdna sice cez den nenaspala bohvieco ale v noci spala dobre, poslednych par dni nechce spat cez den resp. spi ale to len tak 35minut, nepaci sa jej uz ani v kociku, a vecer sice zaspi bez problemov ale zacala sa v noci budievat dost casto s placom, potom zaspi ale za hodinu dve sa zas zobudi s placom, furt len slinta ako bernardin, pcha si prsty do ust al. plienku obzuva a ked jej strcim hryzatko do pusy tak sa mraci a najlepsie jej je na rukach co pred par dnami nebolo u nej zvykom.....Na rukach ju tiez nevladzem mat nonstop, boli ma chrbat a ma skoro 7kilov, ma 18tyzdnov....takze mna napadlo ze jej mozno pojdu uz zuby, ...ale ci to je aj tvoj pripad neviem....lebo udajne ked sa dieta prehyna tak ho pali zaha....
@bubinko83 ked sa prehyba, tak to znamena, ze ho boli brusko, ma koliku. hovorili ste to doktorke? dajte si predpisat kvapky Sab simplex a podla navodu mu ich davkujte. je uplne normalne, ze 4 mesacne dieta vyzaduje 24 hodinovu pozornost. to nieje dovod na to, aby ste mu davali lieky na ukludnenie. ked vam je tazky teraz, co budete robit, ked bude mat rok a bude ho treba nosit? a ked ho dojcite, staci mu to mlieko, naje sa dost?
@bubinko83 áno máme skúsenosť 🙂 prvých 6 mesiacov plač nonstop nikdy nám však nič nezistili. Dodnes neprespíme celú noc, dojčíme sa minimálne 5 x za noc. Nikdy ma však nenapadlo dať niečo na ukľudnenie. Na to si zvykneš aj keď niekedy je to o držku 😖
@jadinka myslím že v tomto prípade bude mať prehýbanie sa naozaj spojitosť skôr s bolesťou bruška 😒
@jadinka ja si to nemyslim moja sa prehybala velmi skoro a pretacat sme sa zacali az okolo7mesiaca vlastne aj neskor.
skor si myslim ze si hlada ulavovu polohu a priklanam sa k nazorom na reflux moznoze alebo nejake vetriky zastavene.
postielku daj do zvysenej polohy 45stpnoby uhol tym nic nepokazis ani kebyze reflux nema a skusit aj brusko ci nie je tvrde sk je tak pomoct k prdkaniu. rektalna ruruka, dvihanie noziciek, masaz... co uz uznas za vhodne a co vam pomaha
pripadne nam veeelmi pomohol baby calm nic inenezaberwalo ani espumisan ani sab simlex iba rektalna a baby calm. na ten nedam dopustit
@stanislavao
@jadinka
@vvia prehyba sa dlhšie a pretača sa asi tak 3tt z chrbatika na bruško.Neviem či to ma spojitost.Bruško ho vraj bolieva doktorka mi povedala podla toho poklepu na bruško že je riadne zaplyneny ale kvapky nam žiadne poriadne nepomahaju už sme vyskušali asi všetky ☹
@anjelicek26
@gabika7706 davala som aj do zvyšenej polohy ale nejaky rozdiel som nebadala. 😔
@bubinko83 skusali ste aj tie Sab simplex? nam tie pomohli.
@stanislavao davala som potom som prestala a teraz zas davam na odporučanie detskej doktorky ,davam len druhy den tak uvidim či zaberu.On kazala pred každy kojenim ale to sa mi zda vela.Ako si davkovala?
@bubinko83 neni to vela. nas syn maval bolesti bruska vzdy podvecer, okolo pol piatej, tak ja som mu to davala do kazdeho mliecka od obeda az do vecera. on jedaval pravidelne kazde 2 hod, tak uz na obed ked pil mlieko, tak uz som mu dala aj sab. davajte pravidelne, ako doktorka hovorila, nech to babatku pomoze. a nam este velmi pomohlo vecer syna "gulat" dole bruskom na fit lopte.
nespráva sa tak po poslednom očkovaní? alebo skúste vymeniť miesto kde zvyčajne spí, možno ju tam niečo ruší.
@bubinko83 ja odporucam od znacky JUST levandulovy kremik alebo levandulove kvapky. Das si kvapku na dlan a budes mu pomalicky masirovat brusko. Levandula ma velmi dobre ucinky na babetka aj co sa tyka kolik, mrzutosti, nekludu a pod.
@bubinko83 hm, aj nas drobec mal strasne koliky a reflux, ale do 3. mesiaca, potom to preslo same..nam ziadne kvapky ani kremiky nepomohli iba rektalna rurka a nosenie na rukach, hojdanie na fitlopte, utíšovanie, šumenie rozladeneho radia..A zle spinka a plače od narodenia? kedy to zacalo?
@bubinko83 neboj, postupne sa to bude zmiernovat..viem, že je to veľmi náročne, tiež sme si tým prešli, u niekoho to trvá kratšie, u niekoho dlhšie..prajem ti veeela sil aj ked viem že slová nepomôžu..ak su to naozaj len koliky, treba sa s tym jednoducho zmieriť..a kojis alebo UM?
Ahojte moja dcerka tak isto stále place cez deň vôbec nespi pospi si tak hodinku a v nocy stava nekdy dva krát a nekdy celu Noc Sme na UM A pijeme Aptamil ? Má nekotora zvas stim mlieckom skusenost 😔porosim Dajte vedieť ?
@bubinko83 - skusila si mu napolohovat madrac? Nemlaska ti zo spania? Nebublinkuje? Mohla by ho palit zaha, teda reflux, stupanie kyseliny... deti su nekludne, najneskor hodinu po nakojeni sa budia.. zvisla poloha pri noseni im preto velmi vyhovuje.