Štvormesačné dieťa si pri zaspávaní šklbe vlásky

30. jan 2021

Ahojte stretli ste sa s nervami pri zaspávanii? Mám 4 mesačne dieťatko a keď zaspáva až si vlásky sklbe nervaci sa ....neplače len ma ako keby nervy ... Čím to môže byť ? Pýtala som sa aj dr a že väčšina mamičiek hovorí to isté že pri zaspávani to tak deti majú

ivanizna
30. jan 2021

No moje bábätko sa vie strašne nerváčiť, hlavne pri poobednom spánku. Celkovo je dosť ťažké upokojiť ho, lebo je to veľmi energický človiečik (po ockovi), vždy nekľud, škriabe, udiera sa, kope s nožičkami, nechce zatvoriť očká, hmká, to je bežná vec vždy predtým ako sa upokojí a zahajká. Ale ten poobedňajší spánok.... to on vie vrieskať, nerváčiť sa hrozne, tak niekedy už musím ustúpiť, lebo viem, že takto ho neuhajkám. Ale vstane a už je z neho zo sekundy na sekundu to šťastné, hravé a ukecané bábätko 😁

babydesire
30. jan 2021

A ako presne sa to nervacenie prejavuje?

ivangeline
31. jan 2021

Nervy? Chyba mu spanok a tazsie sa zaspava. Moja sa hra s vlasmi. Capec si tahal ucho. Snaha o ukludnenie.

lucylliana
3. feb 2021

My sme to mali do 6,5mesiaca to iste vrieskal, šklbal zo sebou, zashadzoval cumel a nejako ho to samo prešlo aj v kočíku už v klude zaspí bez hádzania sa a kriku a často sa mi stane že zaspí na prsníku😊 ja ho idem uspavat až keď vidím že sa hnevá na to že je unavený šúcha si očká ziva ukladá sa túli

ariess
7. feb 2021

Ahoj, aj môj malý mával problémy so zaspávaním, netrhal si síce vlásky, ale v kuse rozhadzoval ručičkami a nie a nie sa upokojiť. Niekedy som mu ich musela nasilu pritlačiť k sebe , aby sa ukľudnil a hneď zaspal. Potom sme objavili takú tú kuklu pre deti, čo ho tam zamotáš na spanie a veľmi nám to pomohlo. Hneď krásne zaspinkal. Asi potreboval mať tesnejšie ako v brušku. Tak skús to, možno to aj vám pomôže.😉

autor
7. feb 2021

@ariess no aj by som to kúpila len není na to už veľká ? Predsa 4 mesiace ... A keď to pozerám na nete tak sú v tom novorodenci väčšinou ...no nechám si poradit

ariess
10. feb 2021

No ja som to už robila tak, že som mu nechala trčať nožičky von a zabalila len telíčko 😉