Štvormesačné bábätko sa nepretáča

3. jan 2022

Ahojte mamičky. Môj synček mal 31.12. 4 mesiace a ešte stále sa nepretáča sám na bruško. Keď je na brušku tak hlavičku pekne drží, načahuje sa za vecami ale sám sa na bruško zatiaľ nepretočí. Akurát sa nadhadzuje keď je na chrbátiku. Mali ste niektorá skúsenosť, že sa vaše dieťatko začalo pretáčať až neskôr? Alebo by som mala ísť na nejaké odborné vyšetrenie? Ďakujem

elizabet173
3. jan 2022

pre istotu by som to konzultovala s lekárom, ale mne sa tiež nepretáčalo takmer do pol roka, pol ročný stál v postieľke, deväťmesačný chodil, nie všetky deti sú tabuľkové

janca704
3. jan 2022

Môj syn az tesne pred 6.mesiacom to zvladol. Bezne dieta, ziadny "macko". Len lenivy... Aj chodit zacal "az" ako 14-mesacny. Ale zas sediet bez opory vedel uz ako 6,5mesacny a mal skvelu jemnu motoriku... Myslim, ze nemusis sa obavat a hlavne neporovnavat s inymi babatkami 😉

ivka21
3. jan 2022

Mňa poslali na neurológiu s týmto dávam pyridoxin a otáča sa mi pekne až od konca 6 mesiaca. Začali sme to riešiť tiež v 4 mesiaci

mirka17
3. jan 2022

dieťa sa na bruško pretáča medzi 4 a 7 mesiacom, ja mam 4 a pol mesačné dvojičky a ešte sa nepretáčajú a ani by ma nenapadlo to riešiť s doktorom. Si matka hádam vidíš pokroky svojich deti, udrží hlavičku v polohe na brušku?, otáča hlavičku do strán?, vie chytiť hračku? usmieva sa už? vydáva zvuky? to mu nateraz stačí, ak by sa otočil na bruško tak by bol už borec. Dobrá rada do života, ak vidíš že dieťa napreduje nerieš, niekedy dieta stagnuje, a potom sa zase rýchlo vyvíja. Hovorím ti to ako matka 5 detí.

daddyasmr
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tosomja
3. jan 2022

Mam tri deti a každé ináč napredovalo. Všetky sú normálne. Nikto ma nikde neposielal ani som nemala nijak cvičiť, ani nič dávať
Dcéra v 6 mesiacoch sedela a mala 6 zubov
Syn v 6m nesedel, akurát sa začínal plazit ako vojak a hlavu zdvihol tak na minútu, ale zrazu začal chodiť na 10 m okolo nábytku
A teraz 8 m dcéra ešte sa ani na štyri nedvíhla. Len sa otáča ako hodinky .