Štvormesačná dcérka sa budí každé 3 hodiny

petka3012
28. nov 2013

Ahojte, mam 4 mesacnu dcerku, v noci sa mi zasa zacala budit kazde 3 hodiny, pred tym dokazala spat aj 6 hodin vkuse, dokonca spala uz aj 8 hodin. No teraz, posledne 4 dni sa budi kazde tri hodiny. Neviete mi poradit preco? Citala som, ze deti od 4 az 5 mesiaca dokazu prespat uz aj celu noc (aj ked viem, ze nie vsetky deti su rovnake) Zubky jej este neidu, ani chora sa mi nezda, ze by mala byt
Ale kojim, moze to byt tym, ze uz potrebuje viacej jest?

dada7701
28. nov 2013

..no samozrejme,že to môže byť kojením....nerob si starosti...asi sa len málo napapá večer a potom potrebuje papať skôr....je to normálne... viem,že je to pohodlnejšie,že sa vyspíme dlhšie, ale aj mne trvalo kým som pochopila, kto je tu veliteľ...ved sú ešte malinké....

petka3012
autor
28. nov 2013

@dada7701 no tak dufajme, ze to coskoro prejde, o chvilu zacinem prikrmovat, tak sa to mozno zmeni, uvidime ;)

sense
28. nov 2013

@petka3012 tak to mas este dobre mojamala sa v 4 mesiacoch zacala budit kazdu odinu az 45min. upravilo sa to az teraz v 7 mesiaci aj to len na odstup nejakych 4-5 hod....o celej prespatej noci len snivam, dieta sa nemusi budit len kvoli hladu, al. zubom pricin moze byt viacero....rychly rast, rychly motoricky vyvin, chlad, teplo, bolest brucha, nafukovanie, pocikana plienka, zle sny, atd atd....

dada7701
28. nov 2013

..presne tak, môže to byť hocičo...moja malá by spala celú noc, ale zasa sa budí kvôli cumlíku...ani nie budí, ale vrtí sa a ja sa na to zobudím....

cecil36
28. nov 2013

@petka3012 nechcem ta strasit, moj ma dva roky a este ani raz neprespal celu noc, budi sa cca kazde 3 hodiny, niekedy aj castejsie, niekedy da 4 hodky v kuse 😀 A vstavame o 5.30 ako do fabriky na dennu sichtu 😀 Inak si myslim, ze dieta sa meni, teraz je to tak a o chvilu to mozes mat inac....

moonglow
28. nov 2013

@petka3012 velmi by som nedufala v to, ze dieta prespi celu noc ... zubky vas este len cakaju a budu sa postupne klubat aspon 2 roky... a tiez vas cakaju prikrmy, moze prist nafukovanie, intolerancia nejakeho jedla, nebodaj alergia ... tiez stale nove a nove podnety, ktore bude dietatko v noci spracuvat...

moja mama vravi, ze ja som spavala od 3 mesiacov celu noc ... tym ma chce asi len nastvat, lebo moj starsi prespal celu noc prvy krat ako 3 a pol rocny ... a ked mame dobru noc, tak sa mladsi, 17 mesacny zobudi 2 krat 😉

prasiatko30
28. nov 2013

😀 😀 😀 som sa musela zasmiat ze problem so spanim u 4m dietata - som sa musela este raz pozriet ci to nahodou nie je 4r - je to normalne a dokonca mozes byt rada ze sa nebudi kazdu pol hodinu. a moze to byt vselico aj to ze ma rastovy sprunt a proste potrebuje viacej mlieka - skorej jej vytravi. takze klud a pohoda

jamabe
28. nov 2013

@petka3012 Nerieš, bude aj horšie 😉
Ale nie, vážne. Sú deti a deti. Jedno spí v kuse 8 hodín, druhé sa budí každú hodinu. A obidve pritom môžu byť úplne zdravé a v pohode. Treba si len opakovať: to je len fáza, to prejde.. Tiež som sa takto stresovala, prečo sa moje dieťa budí 10x za noc, prečo cez deň spí max. 30 min. v kuse, prečo toto a hento? Ak je dieťa zdravé, spánok - jeho dĺžku - neovplyvníš.. Len vydržať, nepočúvaj matky, ktoré sa chvália, že ich dieťa prespí celú noc od narodenia, len ťa zbytočne rozčúlia, 90% detí ak nie viac, sa do roka budí niekoľkokrát za noc. Buď rada, že je to len každé 3 hodiny. 🙂

petka3012
autor
28. nov 2013

@prasiatko30 no ved ja som sa len pytala, kedze doteraz so spanim nemala taky problem, co je na tom smiesne?

miku1
28. nov 2013

@petka3012 Nemusí to byť hlad, jednoducho sa možno len chce pricucnúť. Moja má 6 m. a budí sa asi tak 15x za noc....staršia robila to isté. Jednoducho sa na chvíľu pricucli a spali potom ďalej....Je to normálne. Moja staršia prespala celú noc až v 17 mesiacoch, keď som ju prestala kojiť. Nepoznám z môjho okolia dieťa, ktoré by v takom malom veku prespalo celú noc. Pravda je, že ti úprimne závidím, že sa ti budí každé 3 hodiny 🙂 Čo by som dala zato, spať aspoň 3 hodiny v kuse.

prasiatko30
28. nov 2013

@petka3012 z viacerych dovodov mi to je smiesne - 1. je vidno ze si prvorodicka a nemas skusenosti - som si spomenula na moje hviezdy a moja druha ma vyviedla velmi dobre z mylnej predstavy ze deti uz od nejakych 4-5m vedia prespat celu noc - cize som si spomenula na vlastnu skusenost a musela som sa zasmiat.

2. dievcata ste nepolepsitelne je tu milion tem o tom ako deti zle spavaju a kolko krat sa za noc zobudzaju a vy sa pozerate aj tak len na take vypovede kde deticky spia uz od prveho dna celu noc 😀 😀 😀 😀 a potom sa stresujete zbytocne.

uzivaj si ze dietatu nie je nic vazne, je zdrave, usmieva sa na teba, papa, a hotovo to ze sa budi kazde tri hodiny v noci je len taka ceresnicka na torte 😉

miriem
28. nov 2013

Co by som ja dala za to, keby sa moje dieta v tom veku budilo kazde 3 hodiny...my sme boli hore kazdych 45-60min. Ono to ani nie je dobre, ked take malicke babo spi 8 hodin v kuse- nema este taky vely zaludok, aby vydrzalo tak dlho syte. Nam v porodnici dokonca vraveli, ze dieta treba v noci max po 4 hodinach zobudit na papanie....Celu noc nam maly prespal az po 20 mesiacoch, ked som prestala dojcit 😀

petka3012
autor
28. nov 2013

@prasiatko30 "je vidno, ze si prvorodicka" a co teraz, ze som prvorodicka?? to nezanamena, ze nemam skusenosti.
a predstav si, ze poznam v mojom okoli, dokonca v rodine deti, ktore spia celu noc od nejakych 4 tyzdnov
a ja som nenapisala, ze je to problem, alebo ze ma to otravuje, len som sa chcela opytat preco sa ODRAZU budi castejsie ako doteraz, ze cim to moze byt, uzivam si a dakujem bohu, ze mam zdrave dieta
to by som mohla povedat (napisat) aj ja, ze niektore ste nepolepsitelne, pretoze niektore z vas beru prvorodicky ako nejake neskusene zeny, ktore nemaju ani sajnu o tom, ako vychovavat dieta, aj takychto komentarov je tu milion,,,,,

prasiatko30
28. nov 2013

@petka3012 porozpravame sa za par rokov 😀

cicimon
28. nov 2013

ze kazde 3hod, ved to je celkom fajn... a to ze ti prespala 8 ci 6h je mozno skor nahoda, ! len necakaj ze take dieta bude spat zrazu 8h najblizsich x rokov

petka3012
autor
28. nov 2013

@prasiatko30 ved ja som to nemyslela v zlom ani nic podobne, len nemam rada, ak mi niekto hovori alebo pise, ze nemam s niecim skusenosti, ak som si tym uz presla, netreba hadzat vsetky prvorodicky do jedneho vreca, ziadna matka nie je 100percentna, je jedno ci je prvo alebo viac rodicka

emogeon
28. nov 2013

bud rada ze nie kazdych 20 min.

prasiatko30
28. nov 2013

@petka3012 petka nic v zlom ale proste clovek musi nabrat skusenosti a spoznat svoje dieta a ti mozem povedat ze aj po 7 rokoch ta mozu prekvapit a furt sa niecomu ucis a naucis - treba mat oci otvorene a neutopit sa v lyzicke vody 😉 - a hlavne tvoje dieta je tvoje dieta - a nie susedine ani sestrine ani svagrinej - cize to co robi susedkine nemusi robit tvoje a to co bude robit tvoje nemusi robit susedkine a tiez je svata pravda ze to co dieta robi furt nemusi byt pravidlo ale puha nahoda, ktora sa moze kedykolvek zmenit

elly111
28. nov 2013

@petka3012 to je tak, či onak skvelé a gratulujem, náš sa budil do roka a pol každých 45 minút a cez deň spával 10 minút doobeda 10 minút pobede, pediatrička na to povedala že to je v poriadku, ja som to vtedy tak necítila 😨 🙂

dai
28. nov 2013

@petka3012 ahoj. podla mna sa budi tak ako ma😉 ako z knizky - pekne napapkat, pokukat svet a do hajan🙂
asi ak si bola zvyknuta na ine tak si teraz unavena, ale ver ze sa to spravi - myslim tvoja unava😉 malinka teraz bude skakat podla toho co sa v jej zivote bude diat - ak pojdu zubky, bude sa ti budit aj kazdych 30 minut, ak sa bude ucit stvornozkovat, objavovat nove veci etc. ... aj toto moze a nemusi zmenit jej spankovy rytmus...
porovnavat so zazracnymi cele dni, cele noci spiacimi detmi - hm, to by som asi nerobila... Aj v dospelosti mas ludi co cele dni presedia, premlcia a nikto ich poriadne nevnima a ludi, ktori pekne daju o sebe vediet ze su😉 u deti je to to iste...
Moja skusenost - mam 2 deti, dcera mi prespala 6 hodin vkuse asi ako 3rocna😉 cez den nespala od 1neho roka... teraz ma 6 a stale sa zvykne 1-2x zobudit... syn mi spal prvych 6 mesiacov presne ako ty pises - kazde 3 hodiny hore ( potom teda ako zacal prospievat, predtym som ho musela zial na papanie krmit lebo nepriberal a prespal by cele dni ), potom to byvalo horsie, lepsie - teraz ma 2 roky a nieco - zatial mi noc prespal len asi 2x... normal je 3-4x za noc hore. Nejak to neriesim - viem ze moje deti su velmi aktivne aj cez den, maju bujnu fantaziu, lahky spanok - sama som rovnaka, takze chapem ze ten spankovy rytmus im nenanutim. Zaroven viem ze pride doba kedy budem mat problemy ich dostat z postele🙂

libka1
28. nov 2013

ved to je uplne standardne budenie, standardne nie je ked 4 mesacne dieta spi celu noc 😅 ja mam 2 rocneho syna a ten este neprespal jednu celu noc a keby sa budil len kazde 3 hodiny tak som stastna ako blcha 😢

petka3012
autor
28. nov 2013

ja viem, ze je to celkom fajn, kedze niektore mamicky to maju aj horsie, ved aj my sme to uplne nazaciatku mali horsie, len potom sa to upravilo a teraz je to zasa akosi inac, a to ma prekvapilo, zaskocilo, lebo nema ziaden problem tak som sa obratila na ostatne mamicky 🙂

libka1
28. nov 2013

@petka3012 k prispevku o 10:43 - 4 tyzdnove dieta co spi celu noc je asi jedno z miliona a ani to nie je v poriadku ked takto spi 😉

fotoarch
28. nov 2013

@petka3012 vsetky moje deti sa budili tak casto do veku 2.!!!!!! ROKOV! ...... ale inak su to zlatickaaaaaaaaa 😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katka.bn
28. nov 2013

3 hodiny je uplne skvely interval, ktory Vam aj ja zavidim 😀 Spanok dietata sa vyvija, je to vporiadku🙂

lauricka
28. nov 2013

Tvoje babo ti spi celkom dobre, v podstate to mas este stale dobre. Jest v noci dieta nepotrebuje tak asi od pol roka a to, ze sa mu meni rezim a navyky je jednoducho aj tym, ze starne 😀 . Teraz je na Tebe, ci si ho naucis tak, ze budete furt vsavat a bude na tebe furt prisate alebo sa vyspite (obaja). Skus si pozriet knihu Klidné spaní a ukládání (Elizabeth Pantley), kde pise napr. o tom, ako aj v noci kojit, ale naucit dietatko zaspat same, bez prsnika v puse. A mimochodom, ona tam pise, ze ak babo prespi 5 hodin vkuse, spi vlastne krasne a znamena to uz "celu noc". Co sa tyka zubov, aj tie mozu byt uz v priprave. Spravne rozmyslas aj o chorobe, aj ked, myslim, ze to nebude. Ale ano, dieta predtym, nez sa choroba prejavi, uz moze zle spavat. Ty si ho budes poznat najlepsie, len treba tomu aj dat cas. Mas stastnych ludi okolo seba, ze im deti spia celu noc. Ja skor poznam takych, co su nevyspati :D. A kym zacali moji spat ako tak, sme sa 15 mesiacov bohvieako nevyspali (dve deti na striedacku hore:D) a to sa este stale nemozem stazovat, niekto sa nevyspi aj niekolko rokov.

zuzulienka301
28. nov 2013

moja sa budila každé dve hodiny DVA ROKY 😀 😀 😀 dva roky som nespala muž chodí na týždnovky tak som si to užila sama on ked nespal jednu noc tak bol s toho na prášky 🙂

sense
28. nov 2013

@petka3012 apropo pre 4-5 mesacne dieta znamena prespat celu noc asi tak 4-5hod v kuse... a "prespat celu noc" je dost relevantny pojem, prikl. z nasej rodiny ked bola moja mala aj sesternicin maly 4mesacni, obaja na Um (kazdy z ineho dovodu)...
mojej sesternici maly prespal celu noc...a preco lebo jedol o 23.00 a potom az o 05.00, kdezto podla mojej rodiny moja Aylin celu noc neprespala lebo jedla uz o 19.00 a na jedlo sa budila medzi 02.00-04.00 a potom jedla az o 08.00...takze asi tolko k prespaniu celej noci v rodine....

katka1981
28. nov 2013

Nechcem byt hnusna, ale bud rada ze ti tak krasne spinka. Su deticky ktore 8 hodin neprespia ani ako 5 rocne. A preco sa ti budi? To nikto nevie ani u svojho dietatka. Deti sa velmi menia, mozno o mesiac ti prespi celu noc a mozno bude hore 4 x za hodinu. Ale prosim ta neber to tak, ze je kojena, preto sa budi. Moja bola na UM a jedavala kazde 2,5 hodiny v noci aj cez den. Nie je to vzdy o hlade ako si niekto mysli.