Štvormesačná dcéra nevie zaspať sama

miroslavka1
17. apr 2019

Ahojte mamičky, potrebujem poradiť moja 4mesačná dcérka má problém zaspať sama. Pri zaspavani musí mať prsník lebo cumel vôbec nechce chytiť. Keď sa nám už podarí zaspať vydrží chvíľu spať A potom znova na prsník kým nezaspi. Prosím poraďte mi nejaké finty na uspavanie. Prsník máme namiesto cumlika už je to dosť vyčerpávajúce ☹

aliii3
17. apr 2019

@miroslavka1 Kociar mozno?, hracka? rozpravka, hlavne neuciť zaspavat na ciciku lebo potom sa toho nezgabete 🙂

bobula46
17. apr 2019

@miroslavka1 ešte stále nie je neskoro na cumel pokiaľ by si teda chcela, samozrejme nikto ti nepovie že iba cumel pomôže. Môj syn teda odmietal, naučil sa na Avent a odvtedy mám doma pokojné dieťa ktoré na mne nevisí 24/7.
Naučila som uspávať v kočíku, pokiaľ som nemala po ruke kočík tak som ležala vedľa neho, držala za ručičku a plienkou hladkala po ockách a obočí. Ono čo funguje u iných mamičiek nemusí u teba ale ja som za blízky kontakt bez odhaleného prsníka. Viem si malého pomojkat aj bez toho aby mal prso v ústach. Kojím ho doteraz, má 10mesiacov, používa cumel aj fľašu a mlieko sa tvorí takže v tom problém nevidím.
Plus samozrejme spievanie, hmmkanie, bez toho to málokedy ide :D a najviac pomáha moje pravidelné dýchanie, fučím dosť nahlas kým zaspáva ale zaberá to vždy na 100%. Môžeš skúsiť a tých my hummy medvedíkov, to vraj tiež pomáha.

1nikuska9
17. apr 2019

@miroslavka1 to by som aj ja chcela vedieť 😊 naša má skoro 8 mesiacov, zaspáva len na prse a niekedy to je dlhá chvíľa kým zaspí a počas denného spánku ho musí mať v puse 🙈 cumlík nechce a už teraz ju naň nechcem učiť. Aby som kúpila plno cumlov a skúšala, ktorý jej vyhovuje. Problém býva hlavne vtedy keď spapá dosť prikrmu a chce spať no prsník nechce lebo je najedena a inak zaspať nevie. V kočíku nechce byť, sem tam v nosiči ale bez prsa v ňom nezaspí

luba41
17. apr 2019

@miroslavka1 vyčerpáva ta to preto, lebo si myslíš, že je to neprirodzené..skús najst v tom výhodu.. cumel pokazí dojčenie, ked nedáš prsník- začne sa uspávat palčekom alebo pod.. tu máš celkom dobre vysvetlené.. https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/spanok/

joujou444
17. apr 2019

@miroslavka1
suhlasim s @luba41 myslim ze je nerealne od dietata, este tak maleho ocakavat, aby sa uspalo same 🤔 Pre mna bola podobna situacia tiez nadmieru vycerpavajuca, ale ked som videla spokojne dieta bez placov atd tak som vsetko zabudla. Len chcem povzbudit, ze moze to byt prechodne obdobie. Ja som vo vasom obdobi mala hlavne problem odhadnut, ze uz nepotrebuje tak vela spanku ako predtym. Tiez sme boli vylucne na prsniku a az potom kociar si zvykla ked mala 8-9m. Tak drzim palce!

asia83
17. apr 2019

@aliii3 Moja zaspávala na prsníku do dvoch rokov, kedy som ju odstavila. Potom nemala problém zaspať bez. Vysvetlí sa, že už mliečko nie je, že je bibi a basta. Každé dieťa je iné, ale ja si myslím, že keď už je väčšie, dá sa to ľahšie.