Stužková a 11 mesačné dieťa

1. okt 2021

Pekný deň prajem. Mám malú dilemu a rada by som vedela aký máte názor poprípade skúsenosť. Budúci mesiac ideme synovi na stužkovú, bude to vlastne iba večera spojená s odovzdaním stužiek, rátam tak do 21 - 22 hodiny. Problém je, že mám ešte malú 11mes. dcérku a nemám nikoho komu by som ju nechala, moji rodičia sú už v pokročilom veku a svokrovci sa moc nezaujímajú. A malá zas nechce byť s hocikým. Otázka znie - Mám ju vziať so sebou? Boli ste niektorá s babatkom na stužkovej ?

babovka2321
1. okt 2021

Podla mna to je podobne, ako zobrat dieta na svadbu, nevidim v tom problem. Voci hluku/hudbe (ak by bola) zohnat take "sluchadla" pre dceru, aby si mohla aj pospat v kociari (alebo nosici, ak pouzivate).

Uz ci je uplakana alebo vystrasena z cudzich ludi, ci by vela neplakala, to uz je na vasom zvazeni, ak by to ona zvladla, nevidim v tom problem.

kvetinka75
1. okt 2021

záleží na tom, aké to dieťa je. Pokiaľ je zvyknutá na ľudí, a nie je plačlivá, možno aj zobrať ju? Neviem, Je to slávnosť pre študentov, ale keďže je to len obed. Pokiaľ nie je vyslovene plačlivá, že by stále plakala, možno by bolo vhodné ju zobrať so sebou.

mondolina
1. okt 2021

nezobrala by som. určite nie.

pbra40
1. okt 2021

Nezobrala by som ju. Snazila by som sa najst kamaratku, opatrovatelku. Ja by som to vnimala ako vecer so svojim synom. Tak by som tam chcela byt len pre neho a vnimat to z tej stranky, ze je to jeho dolezity den. Mala si to pamatat nebude, ale on ano.

foxyfox
1. okt 2021

Záleží na dieťati, mne by tam krpec v 11 m pretancoval celú noc 😂

autor
1. okt 2021

@mondolina preco nie? Myslíte, že by to prekážalo ostatným rodičom?

erickatt
1. okt 2021

Určite nie, toto je vecer vasho syna. Ked nahodou mala bude plakat? Pojdete von a neuvidíte to dôležité?? Kamoška, krstna, niekdo snáď povaruje

brrrrrciatko
1. okt 2021

Ved opatrovatelku by som si zaplatila

mondolina
1. okt 2021

možno aj to, ale tak ako píšu ostatné dievčatá, maximálna pozornosť má byť sústredená na syna, môj názor.

kvetinka75
1. okt 2021

moja sesternica mala na stužkovej 13 mesacčnú. Ale tá bola spoločenská. Nevadil jej ruch, cudzí ľudia. Kámoška zase na svadbe 12 mesačnú. Začal obrad, malá spustila plač, musela s ňou ísť von. Ale dosť to rušilo celú svadbu, obrad. Videla som na neveste, že má toho plné zuby. Viem, že dieťa za to nemohlo, ale bola to ich svadba a aby počas polky svadby počúvali plač malého dieťaťa. Mama s ňou musela často chodiť mimo sálu aby si tú svadbu ostatní užili. Takže je to na zváženie.

kikiballa
1. okt 2021

Nemyslim si,že také malé ( všeobecné akékoľvek) dieťa patrí na stužkovú. Je to slávnosť pre stredoškolákov. Myslím,že na pár hodín ju zvládnu postrážiť aj stari rodičia, prípadne kamarátka. Vy tam idete kvôli synovi a nemyslím si,že by sa to stretlo s pochopením u jeho spolužiakov prípadne rodičov.

tatisna
1. okt 2021

Ja by som to konzultovala so synom. Je to jeho deň,nech si ho režíruje. Ale ak nebude iná možnosť,radšej nech ste tam aj s babom akoby ste nemali ísť vôbec. Ale posledné slovo nech má syn...mohol by sa napr.aj hanbiť pred spolužiakmi,deti sú dnes všelijaké a v tom veku sa im kadečo honi hlavou,sú nezorientovane v živote a vzťahoch...

ja_mama
1. okt 2021

Tiez mi to velmi dokopy nejde, svadba je predsa len ina a tam sa s detmi a ich prejavmi vacsinou pocita....ale ak ina moznost nie je zariadila by som si aspon niekoho kto bude chodit s malou von, bude sa jej venovat - pokocikovat ju, zahrat sa, nakrmit a podobne, mozno aj v nejakej vedlajsej sale/detskom kutiku ak tam nieco take bude aby ste sa mohli na maximum venovat stuzkovej a v pripade ked bude mat dcerka krizu tak budete po ruke.

pribinak
1. okt 2021

Nezobrala by som. Bude hudba program, čiže dosť hluk. Dieťa sa mize zľaknúť a začať plakať.
V skratke placuce bábätko pokazí celu stuzkovu

So svadbou by som to neporovnávala. To je úplne iný charakter slávnosti

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
foxyfox
1. okt 2021

Nechápem tieto komentáre, že pozornosť má byť sústredená na syna. Je to dospelý človek, vy ste všetci rodina, neviem si predstaviť aby som kvôli pocitu pozornosti jedného dieťaťa to druhé odložila, hlavne keď viem, že malá nechce byť s hocikým. Čo bude neskôr? Syn sa bude ženiť, malá bude ofučaná puberťáčka s blbými rečami, tak tiež ostane doma? Všetko je to o tom aké je to dieťa a ako si to autorka vie zrežírovať a to tu nevie nikto z nás.

marcellka32
1. okt 2021

Je rozdiel svadba a stužková...treba zohnať opatrovateľku, je to pár hodín, stužková je oslava pre mladých a cely čas má byť sústredenie na nich

loginexistuje
1. okt 2021

v ziadnom pripade by som take mal dieta nebrala na stuzkovu ak ho nevies dat niekomu postrazit (jeden vecer by mala vydrzala) tak tam nechod ty vobec
je to velmi neslusne a uplne mimo

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maminkasisa
1. okt 2021

@foxyfox nesuhlasim, stuzkova nie je svadba, budu tam uplne ina zostava ludi, mne osobne by vadilo, keby na stuzkovej bolo male cudzie dieta....

loginexistuje
1. okt 2021

mne by to napr ako rodicovi ineho maturanta prekazalo je to slavnost pre maturantov nie rodinna oslava a vsetko je tomu prisposobene program a pod

marcellka32
1. okt 2021

@foxyfox bude tam asi 50 rodičov+učitelia a žiaci, trošku sa vcit do nich, je to ich oslava, nie rodinná oslava (svadba), ak tam začne dieťa plakať nebudeš mať z toho nič ani ty ani ostatní....

bimbambim
1. okt 2021

Už keď ju nemáš s kým nechať tak inú možnosť ako zobrať ju so sebou.Ale zháňať niekoho k malej už len z toho dôvodu ,že to je deň tvojho staršieho dieťaťa plus to ju chces mať stále na rukách? A keď ti bude plakať ? Z pohľadu iných rodičov by mi to vadilo lebo je to rušivé.Sice je to iba situácia dcéra mala prvé sväté prijímanie a boli tam malé deti no bolo to urevane ukricane a dosť to rusilo až tak že farár bol miestami ticho lebo ho nebolo rozumieť .A to bol čas doobeda nechcem vedieť čo by to bolo večer

marcellka32
1. okt 2021

A keď tak premýšľam, stužková býva večer časovo 19-23 hod, čas pre dieťa na spanie, v tom hluku bude spať či ako ? No neviem si to predstaviť

foxyfox
1. okt 2021

Ako myslíte, ja by som svoje dieťa neodložila, hlavne v autorkinej situacii, ale môj nie je plačko. Preto to závisí od povahy dieťaťa

loginexistuje
1. okt 2021

@foxyfox svet sa netoci okolo teba a tvojho dietata a proste je to slavnost pre maturantov ak si nevies predstavit dat postrazit mladsie dieta a venovat jeden vecer starsiemu pre ktoreho je to vyznamna udalost tak radsej tam nechod podstatni su tam ti maturanti

mondolina
1. okt 2021

@foxyfox
tvoje ročné dieťa by dokázalo večer sedieť min. tri hodiny a nerušiť ostatných?
tak to potom áno, klobúk dole👍

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
qetka
1. okt 2021

ja by som dieta dala k rodicom, alebo ku svokrovcom, kedze predpokladam, ze v tom case aj tak spi, takze nejaku velku robotu by nemali. Ale teda moje deti boli a su totalne kocikove typy, cize ak su v kociku, tsk spia hocikde. U babky, na stuzkovej, na ulici, v zahrade, netrebalo nikdy ani kocik tlacit. Cize pre moje pohodlie by boli u starych rodicov, aby som nemusela behat von a kontrolovat a aby som som nieco zo stuzkovej nezmeskala., ale keby sa nedalo, tak by to zvladli aj v kociku na mieste. Alebo by prisla krstna, alebo krstny a kocikovali by v okoli stuzkovej.

hailey1
1. okt 2021

V ziadnom pripade by som ju nebrala. Ma to byt o synovi. A keby som dietatu isla na stuzkovu a niekto tam vezme maleho/malu, co bude vyrusovat, asi by ma porazilo. My tiez mame rocneho, ale na spolocenske veci chodime bez neho - nema z toho nic on ani my