Štuplíci celé dni vrieskajú

majka2
28. sep 2022

Ahoj maminy. Mám doma síce 15 ročného syna 7 ročnú dcéru a dvoch malých stúplikov. Syn má 2 roky a dcérka rok. Dievčatá ja už nevládzem oni celé dni revu vrieskaju. Syn keď mi niečo zákazem hádže s ao zem vieska búcha si hlavu o zem. Pravdaže ta mladšia sa pridáva. Vonku to isté keď ho niekam nechcem pustiť samého alebo keď je napr a vláčik v obchodnom dome nastáva rev a krik. Toto som stými staršími nikdy nezažila. Už som vyskúšala všetko capnutie po riti zobraťie na ruky a pevne držanie stým ze mu vravím ze si ublíži ze ho ľúbim aj som to akože ingnorovala. Viem ze je to detský vzdor ale ja už nevládzem.

nikpa
28. sep 2022

@majka2 už si vyskúšala všetko? Tak keď sa znova niektori z nich buchne o zem, nadýchni sa a prekroč ho. Mne sa takto plieskal starší a teraz to robí aj mladší 🤷 dnes ležal na zemi asi 4x. Na ihrisku, v drogérii, vo vchode a už neviem kde. Ja si ho vôbec nevšímam keď to spraví, trochu sa potrepe na zemi, ponervači a skôr alebo neskôr sa zodvihne. Starší ten si aj hlavu búchal na zemi, vtedy som ho zastavila alebo dala ruku pod čelo aby si neublížil ale to bolo všetko, nechala som ho ďalej ležat na zemi keď nechcel vstať. Časom ho to proste prešlo, je to len obdobie. Len sa nesmieš nechať vytočiť.

andrejka1974
28. sep 2022

@majka2 jednoducho prekroc a začni sa smiať vermi zostanú v šoku a už ti to neurobia

majka2
autor
29. sep 2022

@nikpa áno ale tie pohľady ľudí napr. minule obchod pepco staršia dcéra išla zaniesť košík no pravdaže synator sa prastil o zem a vreskot na celú predajňu schmatla som dieťa a rýchlo preč hanba a celý obchod. Pokiaľ sa hádže o zem doma tak ok ale vonku bože kedy toto skončí 😒

majka2
autor
29. sep 2022

@andrejka1974 to robím doma ale čo vonku v obchode teraz prší všade blato keď sa ti slahne do blata tak to hrôza mam dvojickovsky kočík mladšia sa rada vozí ale on jeho dat do kočíka tak musíme byť dvaja jeden ho drží a druhy ho dáva do pásov

vevesh
29. sep 2022

@majka2 ked sa slahne do blata- bude jednak spinavy a jednak by musel ist peso popri kosiku, aj ked by som domov mala ist 4 hodiny. Na druhy krat by si to rozmyslel. Tiez sa mi najstarsie dieta pleskalo kade tade- ignoracia a potom rozmyslalo, kde a kedy "je vhodna chvila", dokym to obdobie nepreslo....

nikpa
29. sep 2022

@majka2 Aká hanba, podľa mňa to moc riešis. To sú deti, väčšina ľudí to chápe. Áno, je pár premudrelych hláv, čo sa budú tváriť, že ich deti to nerobili lebo sú najdokonalejšie alebo mali to šťastie, že to fakt nerobili a taký to nepochopi. Ale ty sa vykašli na všetkých čo čumia.

simca06022011
29. sep 2022

Hanba? Ty sa hadzes o zem? Nie. Tak sa nehanbi lebo to neskonci. 2r ma, rozum nikde, cize mozno pritvrdit. Mne je trosku smiesne si predstavit objimat silno dieta vyvadzajuce dieta a hovorit mu ze ho ľúbim.. Si predstavim, ako by ma slak triafal, keby to niekto mne robil. Pre mna je to priam tyranie.
Mne keby sa svihol vonku do spiny o zem, tak by isiel pesi domov popri kociku, spinavy a mokry a moze rucat ako tur kludne. A veru netahala by som ho pomaličky, pekne by dupal domov s tym ze mu jasne poviem ze sa ponáhľame a nemal sa hodiť do spiny. Do kocika by sadol aj keby som mu dala na rit, ked poviem, ze si tam ma sadnut. Nie to aby sme ho dvaja tam tlačili.
Inak skus popremýšľať medzi rozdielom vo výchove prvych 2 deti a týchto mladsich, podla mna najdes rozdiely výrazne. Nieco spraví povaha ale vela veci je prístupe.
My sme tychto vystupov mali malo, hned prvy v Bille (pamätám ako vcera) som odignorovala, dalsi bol taky hardcore, nevedela som co skor ratovat, ju, kocik, nakup, seba... ze som jej dala na zadok a v tej sekunde sa uklidnila. Sice mala potrebu to jedna babka komentovať, na co som jej samozrejme nieco povedala a bol klud.
Vydržíš, zakricis a skusis nieco ine na neho - to je na tebe. Len môže sa stst ze to budes prezivat dvojmo a tefa aj dlhšie, kedze drobci to budu opakovať po sebe.

dominikamacakova
29. sep 2022

Ja mám 1,5 ročnú a 2,5ročnú a tiež stále revú 😂 Ak chceš prečítaj si moju diskusiu "moje deti v jednom kuse plačú". Ale začala som ich viac ignorovať a byť prísnejšia a sú "lepšie"

vlucifuk
29. sep 2022

@majka2 Jedno z mojich dvojičiek bolo také urevané a pre všetko sa hádzajúce o zem. Nič ako ignorovať to nepomohlo. Pamätám si, ako sa hodil pred obchodom o zem tak, že blokoval dvere na fotobunku, stále sa orvárali a zatvárali kvôli nemu, ľudia ho museli prekračovať. Taký hysák mal, metal sa, že ani dvihnúť som ho nemohla. Tak som ho chytila za nohy a odtiahla ďalej. Joj, takú nálož som mala v sebe, plač na kraji, spotená a ľudia pozerali a asi si mysleli svoje, ale čo teraz. Keď som ho v takýchto situáciách nechala, nech si to "odžije", po čase ho to prešlo. Joj, držím palce a pevné nervy.

majka2
autor
29. sep 2022

@simca06022011 sak to ze každú somarinu opakujú po sebe pri dvoch starších som bola mladšia neboli spri sebe takže vedia trpezlivosť teraz mam 38 rokov pubertiak ta 7 ročná mam pocit ze už tiež chytá pubertu a ty to krpci no hrôza ale ľúbim všetkých 4 ako sa vraví co som si navarila si aj zjem toho malého sme chceli lebo som sa rozviedla a chceli sme jedno spoločné dieťa ta najmenšia bola neskutočne prekvapko ale tak povedala som si ze teda dala som tri dám aj to posledné ale vidím ze mi skôr sibne ako to dám 😆

majlo1234
30. sep 2022

Prosim, prosim, naozaj to nie je hanba. Ked sa nevie ovladat dospely clovek(nalejme si cisteho vina, kolkokrat nam prasknu nervy pri tych malych smradoch), vtedy je to na povazenie😃 ale to, ze ti deti vrestia, je uplne normalne. Vyskusaj to predychat, alebo si daj cokosku/vino a popripade stuple do usi(naozaj to funguje). Oni sa musia naucit pracovat s emociami