Strihanie vláskov a ich hustnutie

hdpe
31. máj 2021

Ahojte, je pravda, keď sa dieťatku skoro strihajú vlásky, že budú potom hustejšie? Moja malá 16 mesačná má krásne vlásky, padajú jej do očí, gumičku ani čelenku nechce nosiť ani za svet. Budem rada, keď mi poviete vaše skúsenosti 😉 .

evkamotka
31. máj 2021

Pocet vlasovych korienkov ma dany. Ako tento fakt ovpyvnis, ked odstrihnes vlas 4cm nad pokozkou?

simca06022011
31. máj 2021

Daj jej pukačku na ofinu.. 🙂

titla
31. máj 2021

Nie, nebudu hustejsie. Ale tym, ze jej zostrihas vlasy ma rovnaku dlzku, budu opticky posobit hustejsie. Ale realne strihanie na hustotu vlasov nema ziaden vplyv.

hdpe
autor
31. máj 2021

@evkamotka jasne 🙂

hdpe
autor
31. máj 2021

@simca06022011 ona si zloží z vlasov čokolvek jej tam dám, sponky, čelenky, jedine čiapku toleruje, no nebude celý deň po dome behať s čiapkou

hdpe
autor
31. máj 2021

Môže dieťa neskôr kvôli vlasom škúliť?

petka_3
31. máj 2021

Ja som deťom dávala tie tenučké gumičky, čo sa dávajú dole ťažko. A večer som ich vždy rozstrihla.
A hustotu vlasov strihaním vôbec neovplyvnis.

syslik81
31. máj 2021

ja soim malu strihavala ale nie kvoly hustote -to je blbost ale ze ich mala take jemne a riedke ze vyzerala ako slonie mlada... ked sa jej vlasy spevnili uz som ich nechala rast .. co bolo okolo 3 roka ... kazde dita j ine niekto ma paperie ine hned huste vlasy -to je genetika ... ak jej padaju do oci ostrihaj jej ofinu ... alebo najdi gumicku kt bude mat rada -oblubena postavicka rovnako moze byt sponka etc .. ja som na mojj nemala rada ked chodila strapata - podmienka bola chces dlhe vlasky budeme ich cesat .. a tak je to dodnes

hdpe
autor
31. máj 2021

@petka_3 ježkovivoči, veď to ich muselo ťahať, ja ako decko som tie gumičky neznášala, keď mi ich moja mama dávala.
Ok, len mi okolie radí po roku strihať aj dohola aby boli potom vlásky hustejšie. Príde mi to hrozne divné strihať dohola, keď už narástli také pekné.

kkovacovak
31. máj 2021

@hdpe áno robí sa to a naozaj tie vlasy môžu pôsobiť opticky hustejšie ale v skutočnosti nie sú. Ako píše @titla ...budú mať rovnakú dĺžku. Doteraz rástli halabala a po ostrihaní budú rovnomernejšie. Teraz sú také "do špica" a po ostrihaní budú na začiatku zarovnané. Mna tiež ostrihali dohola keď som mala 1rok takže som vyzerala ako chlapec 😄 Každopádne tie gumičky čo sa tu spomínajú to nie sú také tie farebné čo sme nosili kedysi. Toto sú také tenučké ploské ktoré sa natiahnu a nešticujú 😉

vikybotka
31. máj 2021

Ja som dcérku v roku dala na holo no koli tomu že mala plesinky nerovnomerne dlhé “vlasy” atd za rok jej narástli do copu no ona má biele vlasky a popravde ani nebolo vidno že ich nemá. No keby mala pekne vlasky tak ju isto nestriham🙂 teraz ich má napr. veľmi pekne

petka_3
31. máj 2021

@hdpe určite nebudú hustejšie po strihani.
Gumičky by ťahali, keby som ich dávala dole, keďže som ich rozstrihla, tak v pohode. Ale nedávala som ich napevno a nemali v nich veľa vlasov, takže neboli ťažké a neťahali.
Toto bol jediný spôsob, ako ich mať učesané. 🙂

simca06022011
31. máj 2021

@hdpe no bud si najdes sposob, alebo jej to bude zavadzat a v lete mozno este viac. Pripadne ju ostrihaj a mas po probleme. Vlasky jej narastu. Inak je to zaujimave, moja vsetko zniesla, okrem celeniek, aj neter mam a ta sa paradi od roka, tej hocico na hlavu :D
Inak tie tenke gumicky netahaju.. iba ked sa vytahuju z vlasov teda. su lahke, cize ked dozadu dostane "polovicny" cop, aby jej ofina nepadala do tvare, tak to ani nemusi vediet ze ma nieco na hlave a zvykne si

bagre
31. máj 2021

@hdpe nech je dôvod pre alebo proti akýkoľvek, ak idú dieťaťu vlasy do očí tak som vždy strihala. Niektoré deti neznesú na hlave nič, zatiaľ čo iné sa v tom vyžívajú. Vlasy nebudú hustejšie, ale budú inak vyzerať...