Moja otáča prsty k sebe a plače a keď ju vyzlečiem pri spaní tak je nepokojná, kope. Má to akoby už zarastené. Neviem, či ju to nebolí, keď sa to neostrihá. Je to trochu červené. Na rukách som ostrihala už dva krát ale nohy ma nenapadli skôr, až predvčerom som si ich všimla.
Dcera ma 2 a pol mesiaca a na nohach som nestrihala sú krátke.
Normálne striham nechty aj na nohách. A dorovna, aby nezarastali. Nechávam 1mm voľný okraj nechtu.
Nepotesim ta moj ma 5 a nerad striha nechty doteraz-vzdy je to milion vyhovoriek preco az nabuduce atd- ale teda on sa ,,boji,, o malicek😂😂😂nevadi mu nic len ze malicka sa nemam ani chytat( steklia ho nohy) velmi nerad to ma.😄
@judit47 môj ma 3 a hučí pritom ako keby ho vrazdim...😂
@leidin no tak veď treba ostrihať a hotovo. Nech ti bábo niekto podrží a za minútku to je hotové. Ak sa bude stále hmýriť tak pustiť nejaké video na mobile. Nie som zástancom obrazovky už od tak malého veku ale zaručene to fascinuje a dieťa na chvíľu nebude vnímať čo sa mu robí s nôžkami.
U nás na rukách bez problémov, na nohách je evidentne týranie, za ktoré by sa aj AlKaida hanbila.
Jeden drží malého a telefón, do toho všetko opisuje, rozptyľuje a druhý strihá. Jedine tak sa dá.
Ja som môjmu strihala kým spal, s baterkou 🙈
tiez som strihala v spanku, kym bol babo, uplne bez problemov
@janetinka27 hej, už 3,5 týždňové
aj moje dievcata ako vrieskala prva vrieska teraz druha nic drzte a strihajte rychlo 😅 neboj susedia co maju deti vedia, ze netyrate dieta iba ho umyvate strihate alebo je 5 sekund hladne tak vresti akoby ho krajali a ti co nemaju dieta si len pomyslia, ze boze to co mu robia 😂😂
Ked spi, tak sa nehybe, ale palec ma tak zarasteny, ze ide nabrat len kozu, necht je pod nou :/
@leidin išla by som s tým kľudne ku doktorke, nech to pozrie čo s tým. Príde mi iba taký odlomený tam až do mäsa ale ty to lepšie vidíš či ozaj rastie popod.
@leidin a co tam chceš strihať? Ved to nie je necht na strihanie. Normálny ešte nedorasteny babatkovsky necht... Co mu to chceš ostrihať do mäsa?
Netráp ho, počkaj, kým necht dorastie a budeš mat co strihať...
Ja som na nohách prvýkrát strihala v 6 mesiacoch? Dovtedy som nemala co strihať
@leidin tak male dieta naco strihat ved tam niet co strihat este mi tam zavedies infekciu! Dietatu som nestrihala tak skoro nechty, nepoucili ta v porodnici akmas prve dieta?!
Ries pediatra
@leidin Mojej tiež veľmi dlho nebolo treba strihať nechty na nohách, lebo nerástli. Teraz má skoro deväť a stále pri tom ručí jak tur a tiež to odkladá a vyhovára sa, že neskôr, zajtra a počkaj najprv tento prst a zas počkaj. Aj ju to šteklí ale nemá to rada.
@leidin ahoj, takze to je babatko? My sme na nozickach strihali az ovela neskor ako na rukach, boli dlho kratke. Rastu pomaly, aj teraz striham malokedy, na rukach aj 2x do tyzdna