Striedanie obuvi malým deťom

19. sep 2023

Baby je ok ak dieťaťu cca 16 mesiiacov, budem naraz obuvat viacero typov obuvi ? Myslím tým ze napr teraz na jeseň bude mať jedny topánky barefoot ale ďalšie protetika? Pripadne klasické značky ako Adidas a pod.
Ide mi to ci keď sa rozhodnem pre barefoot mala by som kupovať len to aby nohy mali správny vývoj
Pre informáciu áno chcem aby malo viac topánok keď napr jedny premoknu a pod. A pozerala som aj na bazáru takže by som nekupoval nové

zzuunnaa
19. sep 2023

odpoved neviem ale pripnem sa lebo má zaujímajú odpovede 🙂

zuzanka.zuzu
19. sep 2023

nie, to máš ako s umelým mliekom, jednou značkou začneš a už nevymenis 🙈🙊🤣 čtjbe ......

hennyinnsbruck
19. sep 2023

Pytas sa ci mozes menit typ obuvy - to neviem ale nevidim v tom problem
Ale urcite by som nedala dietatu na nohu pouzite topanky

kris_tin257
19. sep 2023

Ja som sa na toto pýtala mojej fyzioterapeutky povedala že ona osobne by dieťaťu nedávala vyslovene len barefoot že je dobré striedať 👍

beata_k
19. sep 2023

Ano, jedine kriterium je spravny vyvoj nohy. Raz ked ma siroku nohu a potrebuje bf, tak mu hadam nebudes kupovat adidas.

anjelicek26
19. sep 2023

Na jesen maju gumaky, tenisky na teplejsie dni, zateplene a nezateplene poltopanky... samozrejme podla typu nohy vhodne na ich sirku...

milanemila
19. sep 2023

Striedat mozes, je viac znaciek kt vyrabaju aj tzv. barefoot alternativu cize mas napriklad sirsie miesto v predu na prsty a nemas tvarovanu klenbu, ale je spevnena päta. Z druhej ruky by som kupovala max barefoot obuv, kedze tam sa ti nema aka podrazka “vyslapat” podla konkretnej nohy. Skus uprednostnit zdravy vyvoj nohy pred stylom 🤷🏼‍♀️ ked vidim deti chodit vonku ako keby mali obute zehlicky na nohach je mi az smutno :/

yanni
19. sep 2023

Tak to musis vediet ty, co je pre teba dolezite. Spravny vyvoj nohy=spravne topanky. To znamena, sediet musia na dlzki, sirku, "vysku", mat spravny anatomicky tvar podla nohy tvojho dietata plus, zdrava noha nepotrebuje ziadnu podporu. Cize ziadne klenby atd. Tiez treba nohu kazdych par tyzdnov premerat a aj si poriadne prezriet. Noha sa totoz vyvija a casom moze aj zmenit tvar. Klasicke topanky je zlo pre zdravu nohu. Ale aj pri BF musis davat pozor. Nie je jednoducho najst tie pravne na ti ktoru nohu. A moze sa stat, ked uz konecne najdes tie spravne o pol roka uz prave tieto, tento tvar nemusi pasovat a zase len hladas. Moje deti maju on zaciatku BF a menit nemienime. Klasika uz vobec nie.

nevenka
19. sep 2023

@milanemila no lenze ja som zase videla druhy extrem, neskutocne captanie v BF obuvi.
@yanni niektore nohy potrebuju spevnenu patu.
Syn mi v BF, aj tych uzkych, captal priserne, vyzuvalo sa mu vsetko. Prisli sme do CCC a kupili uzke Lasocki. Ako rit na serbel. Za tyzden vyzerali, ako keby ich nosili 3 deti pred nim. Keby mi toto spravil so 120 eurovymi, tak ma drbne, s prepacenim.
A tiez si myslim, ze uz nevedia niektori, kolko za tie boty pytat.
No a sama mam problem, neviem ani, kde to ist tolke znacky skusat, potrebujem zimne a mam extremne siroku nohu a detske cislo 😑. Ak mam kupovat 3-4 a potom vracat, na nic ine nerobime.
To len tak na margo toho celeho.

ksebejka
19. sep 2023

@nevenka súhlasím s tebou - väčšina detí v BF obuvi má tak spadnuté klenby a členky dovnútra až strach... nechápem kto toto vymyslel pre mestské deti - na tvrdom.povrchu chodiť v topánkach s tenkou podrážkou :( ja kupujem alternatívu - sú mäkké a ohybné a široké vpredu ale majú normálnu podrážku a spevnenú pätu. Dcéra nosí od roka obuv a pediatricka nám pri kazdej preventívke hovorí aké má malá krásne chodidlá, že väčšina detí má dnes ploché nohy... a to nosila Ciciban papucky a DD alternatívu - žiadne BF

milanemila
19. sep 2023

@nevenka jasne barefoot je obuv na zdravu nohu, ak ma dieta vylozene nejaky ortopedicky problem a viditelne capce, ma padnutu klenbu a neviem co, tak idem k ortopedovi a poradim sa 🤷🏼‍♀️

nikpa
19. sep 2023

Obnosené, vycaptane topánky z druhej ruky môže mať aj pätore, no k zdravému vývinu nohy určite neprispeju. Radšej investuj a kúp jedny poriadne a nové. Ďalšie na obmenu keby premokli stačia lacnejšie ale tiež určite nové. Na topánkach pre deti sa nešetrí, noha ovplyvnuje chrbticu a teda celý život...
Ja vždy kúpim na jeseň jedny kožené kvalitné, nepremoknu ani keď je dážď. Ak ozaj leje a ide sa do škôlky, majú gumáky. Nestalo sa mi, že by potrebovali okrem týchto dvoch na jeseň ešte ďalšie.

juliacenc
19. sep 2023

Ano je to jedno, su aj nazoru, ze barefoot neni taky super.

nyphadora
19. sep 2023

Tak na jesen stale stačili jedny kozene a gumaky a na zimu tak isto len kožene zimušne a termo/ zateplene gumaky alebo snehule. Zatial sa nestalo aby mala dcera premočene topanky. Nosi BF.

rebrambora
19. sep 2023

Nuz nie kazde dieta ma spravnu klenbu nohy aj napriek barefoot topankam. Ja by som sa to ob obnosene neodvazila kupovat, ale budiz su aj zanovne veci.
A samozrejme 😀 ortopedicke, gumaky, sandale, tenisky a vsetko mozne sme odjakziva striedali.

autor
19. sep 2023

@kris_tin257 ďakujem
@ksebejka q môžem sa spýtať aké konkrétne e topánky kupujete alebo kde ?
Ďakujem všetkým za rady to s bazarom bola viacmenej len úvaha zatiaľ som v lete kupovala len nové neodvážila som sa kúpiť z druhej ruky len som nad tým teraz uvažovala skrz toho prmeoknutow ze mat také len v "zasobe"
A mate niekto skúsenosti s protetikou?

autor
19. sep 2023

A ešte taka vec ...ak má dieťa napr širokú klenbu tak ste proste nemohli obuť topánky ? Alebo ste na to prišli tak ze tie miesta malo dieťa po vyzuti otlacene ?

anonymous87
19. sep 2023

Mojmu napr.bf nesedela. Kupujem mu ecco a superfit. Inu znacku mi obut nechce 🤷‍♀️😄 tieto mam aj schvalene primarkou rehabalitacnej kliniky

ksebejka
19. sep 2023

DD step - super vyber eshop TT predajňa - kamenná je v Dunajskej Strede. Okrem toho ešte Superfit a Geox. Tie kupujem v Parndorfe v outlete. Inak som strašne veľa párov kúpila nových s visačkou z bazaru. Veľa mamičiek kúpi do zásoby alebo vo výpredaji a dieťaťu potom nesadnú - napríklad kúpili v lete na zimu a dieťa už malo väčšie číslo. Tým že kupujem len tieto tri značky dookola a nie som vyberava na konkrétnu farbu alebo model, tak som už naozaj veľa ušetrila cez bazár.