Ahojte, chcem sa spytat, ci mate skusenost s tym, ze ked dietatku ostrihate kucery, rastu mu potom uz rovne vlasy. Jedna kadernicka v clanku pise, ze sa to moze stat. Mna vsak zaujima, ci je to podmienene tym ostrihanim, alebo sa niektorym detom vyrovnaju vlasky casom aj same, bez ostrihania. Ide mi o to, ze chcem dceru ostrihat aby jej v lete nebolo zbytocne teplo, ale nechcem aby mojim pricinenim prisla o krasne kucery v buducnosti. mate skusenost niekto? Dakujem
@sofinkina_maminka myslím, že strihaním o ne nepríde, čerstvo ostrihané vlasy sú rovné, ale ako budú dorastať, tak sa zase skrútia. No kučery sa môžu stratiť tým, že vlasy vekom zhustnú a budú ťažšie, tak som to mala ja. Do troch rokov baran, potom také zvlnené vlasy, teraz striga strapatá 😀 😀 😀 😀
@sofinkina_maminka Ahoj, ak ma geneticky dane, ze bude mat vlasky kucerave tak sa jej ostrihanim a ani vekom nevyrovnaju. Ale ak ma len detske kucierky tak sa jej vyrovnaju ci uz ostrihanim alebo vekom. Viem o pripadoch, ze mali dievcatka detske kucierky a po ostrihani sa vyrovnali takze mozne to urcite je. To su asi len take zatocene konce vlaskov. Ja mam kucerave a dcerka tiez zdedila po mne, bola uz par krat strihana. Sesternica mala tiez kucerave, ale v puberte sa jej vyrovnali, mne sa zas viac zatocili v puberte. Je to taka mala veda 😀
Ahoj, staršia dcérka mala krásne husté a kučeravé vlasy po mne. Keď začala chodiť do škôlky, bola asfalte chorá, umývanie vlasov bol boj, tak sme ju ostrihala na mikádo. Odvtedy má vlasky rovné, aj keď jej dorastu pod lopatky, kurcery nikde. Má 4,5 roka.
Ja som mala ako mala ( ešte ako 3 ročná) kučeravé vlasy, teraz ich mám rovné a po kučeravé ani stopy. Vyrovnali sa mi samé postupne, ako 5 ročná som ich uz nemala. Ťažko povedať či to bolo ostrihanim. Geneticky som nemala veľmi po kom zdediť kučery a vlasy sa strihať musia, resp. mne ich rodicia nechceli nechať rast a rast...
Ahoj, ak sa pozries do mojho blogu, dala som tam raz fotku synceka, ked mal pekne brcky, az take prstienky. Dali sme ho ostrihat a kratky zostrih nosi doteraz, no ked mu vlasky dorastaju, maju tendenciu sa mu vlnit. Ja ked som bola mala, tak detto, mala som zakrutene vlasy, ako mi vsak rastli, zostali uz len vlnite (nikdy som nemala kratky zostrih). Ale tak podla mna to zalezi aj od samotnych vlasov a genov, teda ci mate v rodine kuceravych vlasacov a pod. 😉
Počas nášho života máme viacero druhov vlasov. Máme tie, s ktorými sa narodíme. Tie postupne vypadávajú a rastú druhé, ktoré môžu mať úplne inú farbu aj štruktúru. A okolo tretieho roka rastú vlasy ťažšie a tmavšie. Potom nastáva zmena okolo puberty, kedy sa vlasy aj viac mastia. To či sú vlasy kučeravé alebo rovné je dané tvarom korienku. Guľatý korienok majú rovné vlasy a skosený korienok majú kučeravé vlasy. Teda strihaním vlasov nemožno spôsobiť to, že kučery zmiznú. Striháme však hlavne v tých obdobiach okolo tretieho roka, kedy sa aj vlasy samé menia. Strihaním vlasy ani nezhustnú (logicky, keďže počet korienkov sa struhaním nemení) ani nezosilnejú. Len sa skrátia.
Dcérka mala také tie detské kučierky, ale ako jej rástli, bolo vidno, že to ostáva skôr na koncoch a ďalej už rastú rovné... Takže keď sme jej ich podstrihli, kučierky sú preč, ostali len jemne zvlnené vlásky... Škoda, ale zase je s rovnými vlasmi menej roboty... 🙂
no, je to otazne, ci stratia.. docasne ano, mozno aj navzdy... moja dcera bola ako mala taky blondaty anjelik.... jemne vlasky, kucierky.... potom mala take klasicke skoro rovne,jemne vlnite iba, normalne proste.... aj ked uz hustejsie vlasy a teraz je brckava 😀, asi v 12r sa jej vlasy zbrčkaveli naspať 🙂
aha.. 10r a 15r
@sofinkina_maminka tak ale raz ju snáď ostrihať budeš musieť, nie? 🙂 Ja som ako dieťa mala rovné vlasy, v puberte sa mi začali vlniť, okolo 25 som mala doslova husté ruličky a teraz mám vlasy vlnité. Strihanie na to nemalo nikdy žiadny vplyv.
Dcere sa vyrovnali po prvom ostrihani okolo tych 2 rokov, teraz ma 17 a zacali sa jej trochu vlnit
nie,je to cisto o genoch
@sofinkina_maminka moja sestra mala nádherné kučierky. Mama veľmi dlho idďaľovala steihanie, ale keďže si sestra nechcela dať vlásky nijak upraviť a veľmi sa jej potila hlávka tak ju nakoniec dala ostrihať a žiaľ o kučierky prišla. Teraz má úplne rovné vlásky. Ale nemusí to byť pravidlo 😆
Ahoj, mam 18mesacneho synceka, ktory ma uzasne kucierky, strihala som ho uz 4-krat, ale kucierky mu ostavaju☺stale, ked mu dorastu vlasky, je to sama kucierka😉
Je to otázka, ale u většiny dětí kudrliny zůstávají 🙂 Narovnávají se třeba až v okamžiku, kdy jsou vlásky dlouho a těžké, tak je kudrlinek méně 🙂
aj, moja sestra ostrihala malej kučierky..a odvtedy ich nemá..ja to určite nespravím.. 😒
vlasy menia svoju strukturu 4x za zivot. cize ak ostrihas, neovplyvnis to, co je jej geneticky dane
môj syn bol, veľmi kučeravý. Do prvého strihania. Odvtedy kučery zmizli a má rovné vlasy.
ale zas moji synovci majú kučeravé vlasy a pravideľne ich stryhajú a stále majú kučierky..všetko je to o genetike,,ak majú byť..tak budú.. 🙂
Ahoj, ja mám 3 ročného syna, má krásne kučeravé vlásky, dali sme ho ostrihať nakrátko, ale kučery zostali, keď mu vlásky zasa dorástli.