Strach z nočníka,redukcie na wc i wc

uzanka16
3. jún 2018

Dcérka má 2 a pol roka,chcem ju dať do škôlky od septembra,lebo strašne rada je v kolektíve,no nechce sa pýtať cikať či kakať,skusali sme odmeny,pochvaly,nálepky na nočník a nič,najhoršie je že ona má strach z nočníka,keď poviem či sa pôjde vycikať na nočník tak povie:bojím nočníka,to isté povie na redukciu na wc či čisto na wc,chodila už aj v gatkach nech sa pocika do nich ale mala to úplne v pazi,nevadilo že je mokrá.Na nočník ju dávame od 1 roka keď sa jej to rátalo,rada tam sedela aj keď sa ešte nepýtala,chceli sme aby sa s ním skamarátila,no a zrazu to s tým seklo a ma z neho strach a nepoznám dôvod.ako to ešte vyriešiť aby sa začala pýtať a aspoň niekde začala ísť cikať či kakať.Nemoze to byť aj tým že sa spýta že 9 mesačný súrodenec má plienku?

pininka
3. jún 2018

No moze to byt urcite tym,najma ak predtym sedela rada. Vidi ze ju nutite robit nieco ine ako braceka. Mozno by pomohlo obcas posadit aj jeho a ukazat jej ze je mladsi a sedi tam. Ale ide leto, budete castejsie vonku, bude teplo, a bude aj starsia, snad to do septembra date. Drzim palce.

uzanka16
autor
3. jún 2018

@pininka kým sa nenarodil vedela si sadnúť na nočník len sa nepýtala,to som chápala že ešte mala nie je pripravená ale takýto odpor zrazu mať z ničoho nic

pininka
3. jún 2018

@uzanka16 pocula som to od viacerych,ze niekedy deti chytili taky odpor, mozno to suvisi aj s urcitym druhom ziarlivosti. Moze to prist aj po nastupe do skolky. Ty si s maly doma, ona pojde prec. Moze nastat presne to iste.

zuzanapjat
4. jún 2018

Môj mal to isté... kúpila som knižku Čo je to hovienko. Prečítali sme si, odvtedy ju má na wc a číta ju pravidelne. Pýta sa vkuse na záchod, aj kdekoľvek ideme - reštika, kostol, návšteva ... všade prvé čo zamieri tak na wc. Opodrúčam túto knižku. Tiež mal také stavy predtým, že už chodil na nočník a wc, potom zrazu cirkusy..... prelomila to tá knižka. U nás boli také obdobia aj s kúpaním vo vani.

ilaryja
4. jún 2018

Tak podobný problem som donedavna riešila aj ja ..Moj malý zanedlho bude mat 3 roky od septembra tižežskolka a nie a nie sadnut ani na nočnik ani na redukciu....Verila som že to do konca leta dame....Moj vobec nechcel sadnut nočnik skrýval.....Nepomohli ani knižky,,ani vysvetlovanie,,,,tak som ho nechala tak...A už druhý týžden sam od seba siel curat na nocnik,,,,a po dvoch dnoch si aj sadol a teraz mi chodi ukazovat že ma v nočniku hovienko🙂 V noci ma ešte plienocku ale do rana je sucha....Tak som vcera skusila nedat a samozrejme očural...A ešte je taký zlaty že si ho aj sam vyleje do WC aj oplachnut ho ide🙂))))...Mam eššte dcerku a ta sa pýtala od roka...Tak nechaj tomu volný priebeh aj Ty......držim palce a ver hlavne sebe a svojmu dietatku