Strach o dcérku

15. apr 2023

Ahojte , neviem či som jediná ale určite nie len neviem či sú to hormóny keďže som opäť tehotná alebo som naozaj taká citlivá osoba.. bojím sa o dcérku veľmi v každom smere či nezostane chorá , či sa jej nestane to a hento aby jej niekto v budúcnosti neublížil a podobne.. viem ze niektoré veci nebudem vedieť ovplyvniť ale niekedy keď vidím niektoré matky ktoré prišli o deti a akým spôsobom že dieťa dostalo napr prasacia chrípku a zomrelo a už len sa nad tým zamýšľam ze ako je to možné a už sa bojím aj ja o dcérku alebo ze 3-4r deti zomreli v spánku a boli zdravé , ja nechápem ako môže len tak zdravé dieťa zomrieť .. tak asi nebolo zdravé keď sa to stalo niekde musela byt chyba. Ja som vďačná za to ze mám dcérku zdravú a plnú smiechu ale neviem si predstaviť žeby sa mi niečo take stalo , asi som psycho alebo ja neviem ale čím ďalej tým mám väčší strach :/ neviem čo bude keď budú už 2 deti to budem mať strach 2 násobný ..

dzulli1980
15. apr 2023

Taký ten zdravý strach o dieťa je v poriadku ... ale toto, čo popisuješ a ako to popisuješ je už na odborníka ... nič v zlom ... sú proste veci, ktoré neovplyvníš, ktorým nezabrániš ... tiež som mama, tiež mám strach ... ale celý život sa týmto zožierať určite nie je OK.

becyn97
15. apr 2023

uplneeeeee ta chapem. Odkedy sa narodil syn stale myslim na to ze ci nie je chory,ked je plackivy cely den tak uz googlim co mu moze byt a jasne ze hned mi vyskocia take diagnozy ze dovi…minule mu brali krv vyslo nam nieco zle chcu nas poslat na neurologiu,odvtedy v noci nespim a stale iba placem hned myslim na to najhorsie…aaaccch cele zle,uz som rozmyslala ze pojdem k psychitrovi lebo toto uz neni normalne🙁🙁🙁

lindusss2016
16. apr 2023

@becyn97 treba ist. Strach o deti je prirodzeny, ale ked zacne obmedzovat kvalitu tvojho zivota, je to uz diagnoza.

lindusss2016
16. apr 2023

Kde by malo tvoje dieta dostat prasaciu chripku? Ja ti poviem, kde je problem. Novodobe matky sedia hodiny a hodiny na nete, citaju nezmysly a zabudaju zit realny zivot. Zahod ten kram, zober malu na vylet a uzite si. Hned ti prejdu tieto debilne myslienky.

thoughtfulweirdo
16. apr 2023

@lindusss2016 Väčšinou som tá posledná, čo by za niečo vinila modernú dobu, ale s týmto súhlasím. Keď som čakala prvú dcéru v 20tich, jediné moje informácie o tehotenstve a pôrode som mala od gynekológa a mamy 😅 žiadna kamoška s deťmi, žiaden modrý koník, žiadne skupiny na FB. Nič som neriešila a bolo mi strašne krásne 🤭 o 2 roky neskôr pri tehotenstve s druhým dieťaťom to už bolo inak a už som aj mala hromadu obáv. Lebo to je presne to, v médiách sú najmä senzácie, choroby, nehody, nešťastia... A môže si človek myslieť, že to na neho nepôsobí, ale veru pôsobí.

petronellla87
16. apr 2023

Ahoj toto som mala aj ja ked som bola tehotna🙈 co ked sa dcerke nieco stane, co ked muz umre, co ked ja umrem... Take scenare v hlave ze koniec, neznasala som sa za to. Po porode a sestonedeli to prestalo🙂 drzim palce

nataly420
16. apr 2023

Čo sa má stať sa stane aj keď pôjdeš s nou cez prechod predchodcov. Máš začínajúcu úzkosť. Treba ísť odborníkovi ktorý ti vysvetli prečo a ako s tým pracovať alebo kľudne môžeš skusit YouTube a začať sa vzdelávať.

ivangeline
16. apr 2023

No mala by si sa realne zaoberat smrtou,lebo raz zomrie kazdy.