Ahojte mam 4 mesačneho syna a ten sa boji hračiek ktore hrkaju .. ale tak ze az amok …stretli ste sa stym ? Prešlo to ?
casom to prejde mozno je citlivejsi na zvuk. moj syn sa strasne bal neskor takych tych vyhravajucich a pohyblivych hraciek. casom to preslo. prestali sme ich pouzivat na istu dobu. nedavaj mu to ak sa boji.
Jasne, ze to prejde. O chvilu sa bude bat vysavaca, mixera, potom velkych hraciek, hraciek co vyskakuju alebo vydavaju zvuky, potom psov, nakladnych aut, … vsetko to prejde, vsak tam nejde o to ze je to hracka, ale aky zvuk to robi, je to malicke babatko, je mu to neprijemne, normalna reakcia, treba sa im teraz vyhybat a skusit neskor, postupne
Dakujem vam zienky ❤️
A este jedna vec ak mate skusenost lakali sa vam casto ? Akoze on sa zlakne ale neplace ale napriklad je na rukach u sestry rozpravame sa minutku je sestra ticho daco mu potom povie a tak sa zlakne chudaaak a je vela takych situaci
U 4m dietata je to normalne, nie kazde dieta je take, ale mnoho ano a je to ok, dieta potrebuje spoznavat svet, situacie, postupne si zvykne a nauci sa to rozoznavat. Chce to trpezlivost a ohladuplnost, ked je citlivejsi, urcite sa to casom upravi 🙂 ak zavinujete, dala by som si zalezat na odburavani zavinovacky a tym aj Moro reflexu, to je prave ulakovy reflex (ktory by mal vymiznut medzi 4-6m) a moze byt pricinou vyssej citlivosti na zvuky a ine vonkajsie podnety.
@anavixy ďakujem 🥰nie on nespi v zavinovačke od mesiaca .. on sa nelaka ked spinka .. ale pri beznych činnostiach 🤷♀️
Chapem, ale ma to suvis, moro reflex nie je len o spanku 🙂 ale vo vasom pripade to teda nebude zhorsovane tym. Tak verim, ze to chce len cas 🍀
Okolo 4.mes (fakt,toto si pamatam velmi jasne) sa zacal bat uplnych kravin, ktore mu dovtedy ani nenapadlo registrovat🤦🏻♀️ Niekto odbalil vo vedlajsej miestnosti jedlo z mikrotenoveho sacku a jeho az nadhodilo od ľaku🙈 V kuchyni sa zaklaplo veko na koši, reeeeeev🤪trvalo to cca meiac-dva, kedy mu vsetko zrazu vadilo. Ale ked si niekto kychol alebo zakaslal, hysaaaaaak a toto dvoje mu ostalo do vyse roka🙈
Nas ma uz 13 mesiacov a tiez je citlivejsi na necakane zvuky. Dnes vonku pes len tak jemne brechol a jeho az myklo.
@dotka04 presneeee dnes som bola v kuchyni a muž krmil v spalni a ja som sa vysmrkala .. ked ho dokrmil tak mi povedal ze sa tak chudak zlakol ze mu skoro flasku zahodil.. 🙈 akoze tak som rada ze to je normalne 🙏🏻 len nach chvala bohu neplace ked sa zlahne .. ale fakt niekedy su take situacie ze si poviem preboha to tohto si sa zlakol??😂
Tak mu ich nedavaj, casom to prejde