Strach 4-mesačného dieťaťa z hračiek

25. máj 2024

Ahojte mam 4 mesačneho syna a ten sa boji hračiek ktore hrkaju .. ale tak ze az amok …stretli ste sa stym ? Prešlo to ?

viestta
25. máj 2024

Tak mu ich nedavaj, casom to prejde

pralinka25
25. máj 2024

casom to prejde mozno je citlivejsi na zvuk. moj syn sa strasne bal neskor takych tych vyhravajucich a pohyblivych hraciek. casom to preslo. prestali sme ich pouzivat na istu dobu. nedavaj mu to ak sa boji.

anavixy
25. máj 2024

Jasne, ze to prejde. O chvilu sa bude bat vysavaca, mixera, potom velkych hraciek, hraciek co vyskakuju alebo vydavaju zvuky, potom psov, nakladnych aut, … vsetko to prejde, vsak tam nejde o to ze je to hracka, ale aky zvuk to robi, je to malicke babatko, je mu to neprijemne, normalna reakcia, treba sa im teraz vyhybat a skusit neskor, postupne

autor
25. máj 2024

Dakujem vam zienky ❤️
A este jedna vec ak mate skusenost lakali sa vam casto ? Akoze on sa zlakne ale neplace ale napriklad je na rukach u sestry rozpravame sa minutku je sestra ticho daco mu potom povie a tak sa zlakne chudaaak a je vela takych situaci

anavixy
25. máj 2024

U 4m dietata je to normalne, nie kazde dieta je take, ale mnoho ano a je to ok, dieta potrebuje spoznavat svet, situacie, postupne si zvykne a nauci sa to rozoznavat. Chce to trpezlivost a ohladuplnost, ked je citlivejsi, urcite sa to casom upravi 🙂 ak zavinujete, dala by som si zalezat na odburavani zavinovacky a tym aj Moro reflexu, to je prave ulakovy reflex (ktory by mal vymiznut medzi 4-6m) a moze byt pricinou vyssej citlivosti na zvuky a ine vonkajsie podnety.

autor
25. máj 2024

@anavixy ďakujem 🥰nie on nespi v zavinovačke od mesiaca .. on sa nelaka ked spinka .. ale pri beznych činnostiach 🤷‍♀️

anavixy
25. máj 2024

Chapem, ale ma to suvis, moro reflex nie je len o spanku 🙂 ale vo vasom pripade to teda nebude zhorsovane tym. Tak verim, ze to chce len cas 🍀

dotka04
25. máj 2024

Okolo 4.mes (fakt,toto si pamatam velmi jasne) sa zacal bat uplnych kravin, ktore mu dovtedy ani nenapadlo registrovat🤦🏻‍♀️ Niekto odbalil vo vedlajsej miestnosti jedlo z mikrotenoveho sacku a jeho az nadhodilo od ľaku🙈 V kuchyni sa zaklaplo veko na koši, reeeeeev🤪trvalo to cca meiac-dva, kedy mu vsetko zrazu vadilo. Ale ked si niekto kychol alebo zakaslal, hysaaaaaak a toto dvoje mu ostalo do vyse roka🙈

andrea_82
25. máj 2024

Nas ma uz 13 mesiacov a tiez je citlivejsi na necakane zvuky. Dnes vonku pes len tak jemne brechol a jeho az myklo.

autor
25. máj 2024

@dotka04 presneeee dnes som bola v kuchyni a muž krmil v spalni a ja som sa vysmrkala .. ked ho dokrmil tak mi povedal ze sa tak chudak zlakol ze mu skoro flasku zahodil.. 🙈 akoze tak som rada ze to je normalne 🙏🏻 len nach chvala bohu neplace ked sa zlahne .. ale fakt niekedy su take situacie ze si poviem preboha to tohto si sa zlakol??😂