Strach 21 mesačného syna z detí

dany90
21. sep 2020

Ahojte mamičky mám 21 mesačného syna. Vždy bol citlivejší, ale nemal s deťmi problém. Nevyhľadával ich spoločnosť ale ani sa ich nebál. Problém je ten že susedov syn 19 mesiacov ho začal sacat a fackovať. Syn namiesto toho aby sa bránil sa rozplakal. Teraz má pred deťmi rešpekt. Vidno, že sa boji. Ako ho naučiť sa brániť? Máte niekto podobnú skúsenosť ? Prešiel po čase vaše deti strach. Ďakujem vopred za odpovede 🥰

mima1
21. sep 2020

Moj mal v tom veku to iste. Dva krat sa nam stalo ze ho ine dieta zhodilo na zem a potom to prislo. Deti co boli susedia a normalne sme sa hravali zrazu ked prisli zacal s placom utehat domov a ani pana ich vidiet. Preslo ho to

mima1
21. sep 2020

A teraz napr susedia dvaja mu robia stale zle tak som mu jednoducho povedala nech ich ignoruje nevsima si ich a nehra sa s nimi. Nech im povie ze sa nechce s nimi hrat. Normalne ich obchadza a ked ho volaju povie ze nejde ze mu robia zle...

pribinak
21. sep 2020

Však keď vidíš že ten chlapec ide bit toho tvojho, tak mu chyt ruky a nedovoľ mu to

Na nejaký čas by som sa mu vyhýbala, aby mal syn len pozitívne skúsenosti s deťmi a nebal sa ich

20erika07
21. sep 2020

To iste bolo so sestrinou dcerkou, mali sme pocit ze ani skolku nezvladne po tej stranke, fu ale taká odolna chodi zo skolky ,ze aj doma je to poznat dost, dovtedy sa malo s detmi stretavala, max taky okruh 5-6deti dokola a aj moja dcéra v tom case bola dost este narocna,sestrina mala velky respekt pred nou, mi to bolo blbe dost ale ona sa len potrebovala ostrielat v detskej partii a mozno aj dozriet na to.
Myslim ze je to inak normalne u niektorych deti, nemozu byt vsetky rovnake 🙂

111kiki11155
21. sep 2020

@dany90 synček mal to isté, deťom sa vyhýbal, hambil sa a iba pri mne bol. Teraz má 5 rôčkov a nedá si keď ho niekto buchne, sotí tak mu to vráti

miadi
22. sep 2020

Nemas nejake kamosky s detmi v jeho veku? Treba mu ukazat aj ine deti a uvidi ze ho nebudu vsetci fackovat a prestane sa bat. Moja v tom veku okolo 2r zacala velmi oblubovat spolocnost druhych deti hocikde. A toho maleho suseda kludne obchadzajte a ked sa bude zahanat na tvojho tak mu povedz “ nono ! Toto nerob! Razne ako inak sa mà tvoj syn naucit branit ked teba nevidi ako ho braniš? Ved verbalne mozes aj ty to cudzie dieta napomenut ked uz rodicia nic? A ked bude tak 4-5r mozes ho dat na karate.

lenka2710
22. sep 2020

@dany90 my sme mali to isté, ale ja mam dcérku a tiež mam kamošku, co ma chlapca v jej veku! Okolo tých dvoch rokov to bolo, proste ona bola naucena každého pohľadať, pomojkat a on koľkokrát prišiel a zpoza hlavy jej capol, človek ani nemal šancu zareagovať! Proste keď ju videl, tak sa k nej rozbehol a cap! Potom sa začala deťom vyhýbať, bála sa ich a keď videla jeho, tak koniec, utekala na druhú stranu! Najhorší bol fakt, keď som videla, že majú byť spolu v škôlke v triede, normálne som mala strach! Ale v škôlke najlepši kamaráti 😂😂😂

amelie2017
22. sep 2020

Bohuzial to ho nenaucis, bud to pride samo alebo nepride. Moja mala dlho len 2 kamaratky v jej veku, s ktorymi prakticky vyrastala. Ona sa aj chcela problizit k inym detom, ale bala sa, hanbila sa. Preslo ju to az v jasliach. Potom sme boli skoro 2 mesiace doma kvoli korone, ziaden kontakt s nikym, len s rodicmi, navrat k detom bol tazky, vsetkych sa bala, aj tych kamaratok. 2 mesiace jek trvalo zvyknut si opat na deti. A branit sa naucila tiez az v jasliach, ale napriklad tiez pozname chlapca, o 4 dni mladsieho a toho nemoze ani vidiet. Raz ju strasne vytahal za vlasy, odvtedy reve aj ked ho vidi na druhej strane chodnika, ak pride na ihrisko, v momente musime odist. A to je tomu uz vyse roka.