Ahojte, moja 2,5 ročná dcérka zo dňa na deň začala mať strašný strach z vody. Len spomenieme kúpanie a už dostáva záchvaty plaču. Trvá to už mesiac. Sprchujem ju nasilu, viem, ze to nie je ideálne, ale nijak ju tam nedostanem. Kúpili sme aj hračky do vody, čo sa hýbu , nezaberá. Keď spravím penu, tak maximálne natiahne ruku a tak sa s ňou hrá... už som na prášky. Také záchvaty plaču dostáva, až to bolí. Neviem čo sa stalo. Vodu majú akurát, že by sa podpálili a zľakla, keďže sa kúpe spolu s mladším bratom... už nezaberá ani, že sa snou okúpem ja.
Nejaké rady a tipy? Ďakujem
@qwer2019 presne u nás v tomto veku nastalo peklo pri kúpaní...normálne bola schopná vyskakovať z vane a driapať sa na mňa...tiež sa čudujem, že suseda na nás sociálku nevolala...o vlasoch ani nehovorím...chcelo to čas, trpezlivosť, dáku super novinku na hranie(u nás to bola tá žaba na stenu čo robí penu a hrá), pri vlasoch veľmi pomohla hubka, pekne opatrne som jej vlasy hubkou umývala...
@qwer2019 deti majú rôzne fázy, prijmi to.
Skús sa s ňou dohodnúť, že sa umyje napr.ako rýchlovku minútovú prípadne nejaké pekné mydlo nech si vyberie. Naša toto začala mať s rukami v 2.5r, plač a rev že si neumyje lebo nevie držať bábo. Skúšala som po dobrom, zlom. Nepomohlo. Zabralo mi to, že som vzala jej obľúbenú bábiku a šla jej ukázať bábika, ako si ona umýva ruky. Asi týždeň sme fungovali len na umývaní rúk že ja som umývala babike a ona sebe. Potom to ustálo a prešlo. Občas začne s tým opäť príležitostme ale už má 3.5r tak jej vysvetlim že sa ruky umývajú, pozrela už aj videá detské o umývaní rúk tak nejako bez protestov. Ešte máva fázu že si chce umyť ruky v umývadle a vo vani nie, tak vo vani drží ruky hore nad hlavou a akceptujem to. 😀
Ja by som dcérku nasilu nesprchovala, nie to denne keď sa nemajú kde ani zašpiniť. Obmedz to na minimum čo sa dá, prípadne hubku a nech sa umyje sama s ňou iba. Skús ísť nenásilne na to.
@qwer2019 keď píšeš o tom umývaní vlasov nevošiel jej šampón do očí?
@diamond007 skúšali sme aj bábiku umývať, nezabralo. A behá po vonku, čiže už sa má kde zašpiniť. A od malička má problémy z pokožkou, čiže ju musíme aspoň každé 3 dní umyvat
@janulik2008 nie, práveže už pekne fungovalo to umývanie vlaksov
ahoj, v tom čase to bolo aj u nás tak. Susedia vedeli kedy sa malá kúpe. Takže sme malú umyli za 5 minút aj s vlasmi. Raz prišla ku mne a neviem už ani ako som ju presvedčila že či nejde, a to som jej povedala že neumyjeme len sa budeme hrať vo vani :D kúpili sme šilt na umývanie vlasov aby jej voda nešla do očí a sprchovú hlavicu ktorá mení farby :D to pomohlo 🙂 ale myslím, že ako to prišlo tak aj odíde
inak doteraz si pamätám v lete ako sme malej dávali vodu do detskej vaničky na dvor, do nej penu do kúpeľa a tak sa umyla :D