Ahojte mamicky.
V prvom rade, co sa tyka cistoty v nasej domacnosti, tak hygienu dodrziavame, a nie sme ziadny bordelari.
Ale chyta ma zufalstvo. Doteraz sme nemali takmer ziadne stipance, cele leto. Teraz sice je take obdobie, ze sa objavuju komare. No ja ani manzel postipany niesme. dcerka dostala na vianoce izbu komplet novu omalovanu vsetko nove ciste. Ma dva roky. a uz tyzden mozno nieco vyse tyzdna jej kazdy den nachadzame novy stipanec (max. sme nasli 3 za den) Napr. jeden na tvari na sanke, a druhy na stehne zpredu, alebo jeden na clenku, alebo jeden na ramene a dva na ritke v zareze, alebo jeden na stehne a 2 na predlakti (tak 4 cm od seba), alebo jeden na ramene a druhy na lytku, alebo 2 na lytku (cca 3cm od seba)0 nikdy niesu uplne pri sebe, a nebolo ich viac ako 3za den.. Vzdy to ma opuchnute a ruzovkave, alebo zacervenane neviem ako to presne nazvat, v niektorych,ked jej to natieram fenistylom citit tvrdu hrcku.
Co to moze byt??? Mali ste niektora takuto skusenost , a bol to len komar???
Este dodam, ze stipance nezbadame vylucne po nocnom spanku, alebo aj po dennom spanku, teraz neviem, ci reakcia na ustipnutie prichadaza tak neskoro, alebo ju stipe nieco aj pocas dna, ked spinka ☹
Ide ma poraziiiit, ked tu citam kadejake clanky 😞
Štípanec od blchy má také červené miesto vpichu - červená bodka v strede. Ploštica je taká červená hrčka, často sa to ľuďom mýli s komárom. Daj ju spať k vám, či budú štípande pribúdať aj keď nebude vo svojej posteli.
@mijama29 tie cervene bodky, ako pisu na internete v nich nevidiet..a ak tam aj je cervene preto ze si to skriabe ale najskor ked su cerstve stipance tak bodky nevidiet ziadne, je to len ppuch alebo ajtvrdy opuch. Kazdy stipanec je dost od seba. Blchy pisu ze stipu pri sebe. A plostice vraj tiez.. tak ja neviem, ale ze by ju dakg komar stipal uz tyzden... 🙈
Ukludnim ta, plostice to nie su urcite ;)
No vyzera to ako komar. Asi sa jej tam nejaky zabyval. Skus vecer zhasnut svetlo a ostat v izbe, ci ho nebudes pocut
Kľud 😊 je to komár
@girlie_konik
@lindusss2016
@sophie148 jooj žienky dakujem, tak to verim, ze mate pravdu. Lebo uz ma chytali zufalstvo totalne 🙈
@mijama29 mne to zas hlavne podľa toho na tvaricke príde ako na obycajnu alergickú reakciu ako na stipance
@katarinamarkova nie nie je to stipanec. Dnes to vyzera inak, kedze to doskriabala
suhlasim s @katarinamarkova tiez mi to pride ako potravinova alergia/intolerancia
@mijama29 ja som toto riešila v zime ešte.Malej sa objavovali štípance ( vyrážky??) Asi 2 mesiace.Nesvrbeli, na žiadnu liečbu nereagovali.Pochodili sme 3 kožné ( aj najvyššie pracovisko v BA) nič sme nezistili.Natierala som jej to od fenistilu po kortokoidove maste so všetkým.
Potravinové intolerancie nezistili.Tiez tam bolo vidieť "vpich" ale povedali kožné že to vpich nie je.Vsetky možné testy z krvi mala dobré, už proste nebolo čo ďalej vyšetrovat.Ponukli nám pozorovanie v BA ale to som odmietla.
Jednoducho to zmizlo po cca 3 mesiacoch zmizlo.
@zenaajmama lenze rozdiel je, ze nasu to svrbi, a fenistyl zabera. .. a fakt super, ked uz ani lekari nevedia...
blhy ☹
Vieš čo, keď chceš mať klud, či je to ozaj komár, urob pokus. Malej daj do izby do zástrčky Raid vhodný aj k deťom (taká ružová flaštička). Ak je tam komár, tak 5 minút bude taký prikapatý, že nebude vedieť ani lietať, a potom skape. Ale ak je to ploštica, pribudne štípanec.
@ink je vhodny aj k takymto malym? Lebo ja uz som bola v obchode pozerala som tieto vyrobky aj raid ale modry a vsetko je to az pre vacsich, modry najskor od 8 rokov aj to sa doporucuje po cely casdieta sledovat. Musi to byt pekny bordel... vies co zacala som uz vcera. Z dovolenky mi ostal repelent vhodny aj pre male deti na komare ucinkuje az 8 hodin..tiez to je bordel ale momentalne mi to pride ako najmensie zlo. Skusila som vcera , aj dnesu, dam aspon tri dni, a uvidim.
mne to tiez pride ako komar ...... a toto kludne nemusi byt zo vcera.... mne aj mojim detom sa stipanec objavi az dva dni (teda cca 36-48 hod) potom, co nas komar ustipol a az vtedy nas zacne svrbiet.... takze to kludne moze byt, ze ju neustipol vcera v noci, ale predvcerom..... tiez by som skusila ten raid do zasuvky a pockat jeden dva dni, ci sa uz dalsie objavovat nebudu 🙂
@mijama29
Je to komár s alergiou malej. Ja to mám takto každý štípance keď ho trošku pohľadom nechtami :D Alpha dievčence. Jediné Alpha natrieť. Ani mne nezaberá fenistil
Máš tie štípance odfotené? A začalo to z ničoho nič? Alebo napríkad po príchode z dovolenky?