Taky ozaj malicherny "problem" ma trapi. Lebo ja splom spokojna a pokojna 😂Ale stihate vsetko co by ste chceli na materskej? Som doma s 2 detmi. Jedno 3mesacne, druhe 3 rocne. A moja povaha ma vkuse nuti zamylsat sa, ze kde robim chybu. System myslim mam okej, skor tie priority. Pre mna je prvorade, aby sme mali poriadok, vzdy navarene, so starsou aby som sa vyhrala, aj ju rozvijala. Mensi aby bol cisty, spokojny. Aby sme boli aspon tie 3hodinky vonku na vzduchu. Lenze potom ma trapi, ze nestiham sa upravit nejako k svetu. Zopnute vlasy do drdola. Hodim na seba rifle tricko a finito. Namiesto toho aby som sa rano nejako dala do gala, tak radsej rychlo pretriem napriklad kupelnu. Cvicit stiham tak 3x tyzdenne doma. Ale kila nejako nejdu dole, takze sa nejako extra dobre necitim vo svojej kozi (cca 8kg navyse po porode). Skusala som trosku menej jest, ale mne sa zda (mozno zly pocit iba), ze mi hned klesa tvorba mlieka. Takze jem ako slon 😂 aj by som si uz tu rozcitanu knihu rada docitala, ale kedy? Vecer o 21 su obe deti uz uspate, o 22hej ma uz taha do postele. Kde je cas na muza? Ked uspim utekam do sprchy, prehodim cosi s muzom a uz je desat a uz ma to taha do postele. Sem tam nejaka navsteva, sem tam rodina dojde na viac dni. Uz mam aj chut zrusit wifi a vykecavacky cez net. Ale sme odrezani, kamaratky sa rozutekali po svete, raz zavola jedna, raz druha. Rodinu mame mimo, cize raz volaju muzovi, potom moji rodicia. Obdivujem vsetky baby, co stihaju biznis, neviem ci to robia na ukor deti ci spanku, netusim ale ja mam pocit, ze stiham toho malo. Niekedy si aj hovorim, ze mohla by som dole v bloku mame restiku, kupit radsej kazdy den obed so sebou, a mala by som cas hodinu denne navyse,ktore travim pri sporaku alebo umyvanim riadu. Ale povaha mi potom nedovoli, ze ved predsa som na materskej co by som bola za zenu nestihnut uvarit 1 jedlo denne, alebo aj dve 😂
@ladyvi fiha..teraz sa ti ozvu všetky tie co všetko stíhajú :D. Deň ma 24 hodín. Vždy je niečo na úkor iného. Ak sa budeš ráno dve hodiny upravovať a cvičiť, tak nenavaris, poprípade neupraces.. Alebo sa nevyspis a opäť ti môže klesnúť tvorba mlieka. Si tri mesiace po pôrode. Myslím ze zvládaš viac než dosť. Zrejme ti nikto nepomáha. Potlapkaj sa po pleci. Si dobra. Kila pôjdu dole časom, nie každá zhodí kojenim, tým sa teraz netráp. Krásny deň.
Súhlasím, nesnaz sa zvládnuť všetko, za chvíľu ti dôjdu sily. Ja som obmedzila hlavne pratanie, raz do týždňa poriadne, zvyšok dni len poukladať veci a povysávať nech nieje bordel na zemi, a aj tak vidím že to nestačí, pretože deti sú deti a muž ani nehovorím. Ďalšia vec je viac zamestnať muža, ak je teda prítomný doma. A venovanie sa intimnostiam bolo u nás najčastejšie ráno, každý plný sily, večer sme obaja odpadli do postele. Kojenim som zhodila za dva mesiace 17kg a keď mala začala jesť príkrmi a ja som už menej kojila som zas pribrala 10 nazad. Nikdy som chudá nebola, takže toto ani nejako výrazne neriešim a môj muž tiež nie. A čo sa týka varenia, som ako ty, neviem si predstaviť že by doma nebolo navarené, mne samej to chýba, máme proste radi domácu stravu, to žiadna restika nenahradí.
Ja mam 7 mesacnu fakt narocnu hadicu a nedavam varenie, pratanie a toboz nie starost o seba. Niekto by povedal, ze som neschopna, ale ja to hold pri nej inak neviem.
@ladyvi presne ako si napísala - všetko je o prioritách....nemôžeš byť dokonalá matka, manželka, milenka, kuchárka a aj hospodinka🙂kludne občas neuprac a buď s deťmi dlhšie vonku, občas miesto varenia kúp menu a ty za čas čo ušetríš varením venuj sebe- či cvičenie alebo farbenie vlasov alebo sa len tak upraviť a keď manžel príde z práce ho niekam vytiahni aj s deťmi....3-ročná ti pôjde od septembra do škôlky, takže budeš mať viac času🙂aj na domácnosť aj pre seba , aj pre mladšie dietko🙂cesta do a zo škôlky bude v rámci prechádzky, hneď stihneš ajnakúpiť🙂
necitam este diskusiu, ale po skusenostiach s podobnymi odbadujem, ze o chvilu bude hadka medzi mamickami ktora to zvlada lepsie 😂
som na RD uz 7dmi rok, mam tri deti 7, 6 a 3.. stiham oprat, uvarit, upratat co sa da, ist von s detmi (s nimi aj sportujem) ucit sa so skolakom cez sk.rok (potom kruzky atd), upravit sa tak aby som sa necitila ako socka.. jedine co naozaj nestiham, ale ani na tom nebazirujem a vlastne ma ani nejako moc netrapi je poriadok.. cez den upracem co sa da, ale aj tak je u nas stale nieco rozhadzane, hlbkovy poriadok sa snazim dodrzovat v pravidelnych intervaloch.. upratanu obyvacku a kuchynu mam len vecer ked deti zaspia.. ako vravim nie je to moja priorita, ked deti vyrastu tak predpokladam, ze za to vsetko zmeni a domacnost sa bude udrzovat lahsie..
pre mna je hlavne aby sme boli vela vonku, aby sme sa vsetci vela hybali a aby sme jedli aspon vacsinu dna kvalitne a zdravo (uprimne mam pocit, ze ine ako jedlo vlastne ani nerobim 😅) za neporiadkom zatvaram dvere..
kazdy to ma inak a ludia by si nemali porovnavat zivoty, pretoze kazda z nas je ina, kazda ma inak velky dom, inak vela veci, ine deti a taktiez aj inu pomoc (ako priklad dam - jasne ze anicka s troma detmi ma doma stale pekne a cisto, ked von jej deti vezme jej mama a ma trojizbovy byt, zatial co maria s 3detmi nema nikoho kto by ju zastupil a ma 5i dom, tak si pracu musi prerozdelit inak)
@ladyvi ahoj, ja okolo deti stíham všetko a aj domácnosť, no seba totálne zanedbávam a deťom sa nestíham venovať tak, akoby som chcela. Mňa to ale nejako netrápi, že som stále oblečená dookola v tom istom, aj tak mi to deti zašpinia. Skôr by ma trápilo to, že sa im neviem venovať, lebo každý vyžaduje niečo iné a žiarila na seba. Ak chcem hrať s dcérami pexeso, syn žiarli a trhá obrázky, rozhadzuje ich a podobne. Ak synovi ukazujem obrázky v knihe, dcéry žiarila, otáčajú mu strany a pod. Ešte ich baví pomáhať mi občas v kuchyni, to zvládajú na striedačku všetci. Alebo, keď spoločne tancujeme. A niekedy sú dni, keď mám už všetkého dosť, potrebujem iba vyložiť nohy a je mi jedno, či sa v izbe spolu hrajú alebo naťahujú o hračku. Moje deti majú 5, 4 a skoro 3 roky. Nič si nevyčítaj... buď hlavne v pohode.
Presne ako píše @jana_eyre_2 mám tri deti, denne navarené, periem, upratujem priebežne cez deň. Raz vysajen, druhý deň zmyjem. Vždy ide niečo na úkor druheho. Ale povedzme si keď máme čas sedieť aj tu nieje to také zle 😂😂
neboj,, myslim, ze stihas, viac nez dost,,, 🙂 .. tie kila ak si bola pred porodom chuda,, das do pol roka kojenim v pohode spat dole,.. pri poslednom vazeni som sestricke aj kilo ubrala,, lebo vzdy ma hresila, ze som vela pribrala z 56kg som sa dopracovala na 75kg...do1/2 roka som mala spat 56kg...., varit treba to je jasne,, a mat upratane,, je pre mna zaklad,, ucis poriadku seba, manzela a deti,, napr. ja sa v bordeli neviem sustredit na nic,, ucim tak aj deti,, od mala si vedia upratat,, ked budu starsie ocenis to aj ty aj oni,, aj buduca nevesta ci zat 🙂...hlavne mat priority a z kazdeho rosku trosku,, obcas treba zbehnut aj na kozmetiku ci ku kadernicke potesis tym seba i okolie,,, 🙂 drzim palce,,, zvladnes to 🙂
Ja mam zatial len jedno takmer 2rocne dieta a momentalne aj stena. Tiez medzi moje priority patri mat navarene, upratanane (hracky po celom.dome za neporiadok nepovazujem), so synom travim vela casu vonku, chodime aj na bicykel. Vobec sa nejak extra neupravujem, teda nemalujem. Chodim v cistom, ucesana, ale malovat sa mi nechce, pokial mam dobru plet, vobec mi neprekaza ze nemam ani make up. Cvicim 3x do tyzdna doma, a k tomu este hackujem a vyrabam na zakazky. Spavat chodim okolo 1 v noci. Nemam.pocit, ze nieco nestiham, robota (poriadok) vzdy pocka. Netvrdim, ze mam dokonalu domacnost, ale robit si stresy, z nieco nestiham, by mi nepomohlo. Vacsinou upratujem ked syn zaspi. Hlavne je aby bolo dieta a muz spokojny a potom som.spokojna aj ja. A ked treba vypnut, idem na kavu s kamoskou, tak 1-2x za mesiac, niekedy sa vyberiem s malym na nakupy. Najorv ideme do detskeho kutika, tam sa vyhra a ked zaspi, nakupujem. S muzom riesime oddych a spolocny ca bud na biku, alebo nejaky vikendovy pobyt. Syn chodieva s nami. Mne pomaha zmena prostredia.
@ladyvi kks tak teda to stihas riadne vela,este sa aj starsej venujes,super.Ak chces schidnut,nejedz,mlieko neklesne,skor viacej prikladaj ptm a doodsavaj sa vzdy.Ja nestiham nic skoro ale ja mam 2r a dve 3,5mesacne dvojky narodene v 32tyz,kt moc nespia a ked spia musim ich stale husat.Cize ja nestigam ani upratat,ledva navarim,tak raz za mesiac umyjem kupelku.Zem sa snazim kazdy den umyt,2 r sa venujem minimum,co je mi luto ale bohuzial.A co vlastne chces stihat??
Si super maminka a šikovnica! ❤️
.
Tiež si myslim, že si sikovna aj tak. Ja mám jedno dieťa a skôr je to o prioritách. S dcerou sa cez deň hrajeme, alebo sme vonku, cez obed nás tatino berie na obed do restiky zväčša na obedové menu(ja nemam rada privarky, zemlovky, kysnute cesta, čiže mne taká domáca strava úplne nechuti, takze za mna restika super(maso s prílohou na rôzne sposoby, šaláty) a radšej si čas užijeme vonku na terase, kde sa všetci spolu najeme. Mame tu viac restik, čiže vzdy pozriem, kde čo majú a na odrazadle sa tam dopravíme. Čo sa týka prania, varenia, upratovania, tak to robím len vtedy, keď dcéra spi, lebo vyzaduje moju pozornost, inak robi neplechu, alebo je s nou muž vonku(ten pomaha aj s domácimi prácami). Viem si najst aj čas na seba malujem sa každý deň, nalakujem si nechty, skocim na nákupy, venovat sa dobrovoľníckej praci(ale žiaľ oveľa, oveľa menej ako keď som mala dceru). Tým, že muž dosť pomaha, tak mám pohodovú matersku. Tým, že dcéra sa hra najmä v svojej izbe, tak tam držím dezinfecne čisté prostredie, zvyšok až tak neprehanam😀 a ja obdivujemzeny, čo vedia pri bdelom dietati navarit, upratať. Dcéra od mala nevydrzi sedieť v stoličke, vzpiera sa a bez dozoru pobehovať po byte jej zase nedovolím, aby sa jej niečo stalo, alebo ona niečo spravila zle. Má 16 mesiacov a v zivote mi nespadla z postele, či gauca, lebo ju mám stále pred ocami
No stíham, ako stíham. 🙂 Ako mnohé baby píšu, je to o prioritách. Každý druhý deň varím, keď nevarim, dačo upracem, aj keď pri dvoch deťoch to nie je moc vidno. 🙂 Hneď ako sa dalo, chodili sme na dlhé prechádzky, čiže doma sa moc porobiť nedalo.Ja mam manžela veľmi náročného na stravu, športovec, takže musím vymýšľať každý druhý deň. Co zas na tanier.. Kilami sa netráp, pôjdu o chvíľu samé dole, dôležita je pestrá strava a hlavne kvalita mlieka. Ak budeš dietovat, bude to poznať aj na kvalite. Mne sa váha nechýbala pol roka po pôrode, o pol roka bolo všetko preč a teraz mam o 10 kíl menej ako pred tehu.... Co nie je tiež dobre. Deti chvíľu po stráži jedna babka, druhá, no to tak max. Na hodinku, keďže obe sú dosť aktívne a majú svoje vlastné záľuby. Ale aj tak, dosť toho stíhaš, až závidím... 🙂
@dorotik ja mam 5 mesačnú a od kedy ju mam som rada ze som 😃 nemozem sa od nej pohnúť, ani ked spi. Naštastie bývam u rodicov a tak je aspon navarené. Upratané nieje skoro nikdy , vztah bol tiez totálne na nule , teraz je to trochu lepsie. Obdivujem tu pani co napisala otázku, ze tolko stíha. Som rada , ze si stihnem obcas vytrhať obocie a opilnikovat nechty .
@ladyvi ja si myslím, že to zvládaš bravúrne. Niekedy som bola ešte o 16.00 v pyžame, nie to ešte upratať. Tiež som varila každý deň a tiež som mala pocit, že deň má pre mňa málo hodín. Ale poteším ťa, časom sa to zlepší 😂
@ladyvi materská je v pohode. Počkaj, keď začneš chodiť do roboty, budeš mat prvacku a druhé zvykať na škôlku 😂😂😂. To ešte len budú nestihacky 😂😂😂
Ale nie, vážne, vykasli sa každý deň na kúpeľnu, upratuj len streda - sobota, zapriahnuť treba minimálne v sobotu aj chlapa, navar občas na 2 dni, kúpte si umývačku riadu a sušičku pradla a bude zo hneď lepšie.
@danianela neboj, po tých 6 mesiacoch sa to výrazne zlepsi. Ono aj závisí, kto má aké dieťa. Moja mala slabinovy pruh, na ktorý nám pediatrička povedala, že je to len uzlina(skoro prišla o vaječník a nebudem hovorit, že trpela bolesťami a ešte sa na mna pediatrička pozerala, že som blba histerka, čo nezvláda dieťa, ktoré celé mesiace len place od bolesti a povedala len, že to sú koliky a mame vydrzat). Potom sme isli pozriet kamosku, čo mala rovnako starú dceru, tá cely deň sa len usmievala, ticho bola, že vôbec neplakava, tak vtedy som pochopila, že netreba sa porovnavat, lebo ty fakt mozes mat náročnejšie dieťa než iné maminy😊 u nás do dnešného dňa dcéra nepozná tablet, telku, YouTube. Uvedomujem si, že by mi to značne uľahčilo zivot, ale radšej nebudem mat vyleštené kachlicky v kupelni, ako sa uchyľovať k týmto pomockam
Detto.... Mam 3deti, muža, ktorý je ako ďalšie dieťa... A psa... 3materske za sebou a občas ma prepadnú tryznive výčitky, že čo som dokázala za tie roky? Nič?! Do hája s tým, ved som vypiplala 3 deti náročných pováh... A tak sa na chvíľu zas upokojím.... 😀
ja to mam vzdy rozdelene jeden den si poviem dnes upracem druhy zas operem treti dlazky a zehlenie stvrty okolo domu a tak. Varim kazdy den alebo 4x v tyzdni cez vikendy nie bud nam ostane alebo v sobotu ideme ku svokre alebo mame v nedelu vzdy vylet a najeme sa bud v hore na opekacke alebo v restike po ceste. Nikdy som neodsudila kamosky ked som prisla namatkovo na kavu ze nemaju vyglancene zivot neni o poriadku ale zaklad je mat navarene a venovat sa detom. moje baby mi doma pomahaju(8,5)upracu si izbu potriedia obecenie do skriniek,umyju a utru riady,utru prach... vsetko hravou formou robime pri muzike popri tom tancujeme ....aj to je velka pomoc
@ladyvi nahodiť som sa nahodila cez víkend, ale ja som.sa nemalovala ani pred detmi.. kupodivu, prav pri nich som tuzila sa aspon cez víkend namalovat a krajsie obliect..
Na ostatne som mala plan a neriesila, co sa stihlo, sa stihlo, mavala som aj mrazakove zasoby v prípade krízy a varila som na dva dni, plus cast ak zamrazila na tie horsie casy.
Takze ja som bola spokojna..a skor aom.mala.pocot, ze nestiham, ked som mala 1 dieta..
@ladyvi a este dodam, si na seba moc narocna.. stihas veeela!
Ja uz robim 4.rok a teda nechci vidiet, ako to nestiham teraz! Ale nezblaznim sa, opat som sa dala.do stavu, čo stihnem, bude, co nie, sorry.. ak sa drahy viac nezapoji, nema dovod pindat,ze nieco nie je.. chodim do roboty rovnako ako on..
Ja sa pridám.. Máš dve deti, stíhaš super.. Obdivujem ta. Ja mam ročného malého a to je kľudne dieťatko. Mala by si vidieť nás byť. Je to tu ako po vojne 😁 a to ja si zakladám na poriadku. Variť stíham len večer, keď príde muž z prace, pretože máme radi domácu stravu. Občas niečo na pečiem, ale to musí mať malý dobrú náladu a cez deň pri mne v stoličke pre sedieť, inak nie. Keď cez deň spi, musím byť pri ňom, lebo sa budí s plačom po polhodke alebo tak. Čiže ho znovu uspavam. Upratujem len cez víkend, aj to už začína byť každý druhý.. A ide ma poraziť, lebo ja mam rada čisto. Keď je ale chvíľu čas, radšej sadnem takto k mobilu ako ísť vyčistiť kupelku. Cez deň to vyzerá tak, že ráno vstať, malý do stoličky, raňajky spolu, potom poprava mé spolu, umývam zuby.. Začína chodiť, takže som mu za zadkom, aby si neublížil stále. Potom uspava, ležím pri ňom, o 11:00 vstáva, dáme desiatu a ideme von. Väčšinou na ihrisko. Potom ledva domov stíhame, dáme obed neskorší a zas uspavam. Ležím pri ňom, čítam knihu alebo píšem sem 😄 ide ma poraziť. Príde muž, nájdeme sa, venuje sa malému, ja varím, alebo sprcha, alebo ideme zase von. Takže tak.. Dnes sme boli plávať a ja som mŕtva, ešte dusim hovädzina a oni dvaja nakupujú.. Brrrr už aby som išla do roboty 😁
Dakujem za reakcie. Ono niezeby som o sebe ako matke pochybovala. Zvladam, co zvladam. Chyby som urobila a samozrejme aj stale robim pri vychove. Len podla mna prilis riesim veci, aby bolo vsetko a na vsetky strany. Co by som este chcela stihat? No zasexovat aspon 😂😂 ale tomu by musel predchadzat aj nejaky ten rozhovor, aj nejaka ta romantikus vecera. No vlastne stacila by mi aj vecera bez sexu 😂😂 a viac sa este venovat tej starsej. A popritom keby som stihla nejaky ten jazyk sa naucit. Do skolky nepojde, tak nechcem aby nejako zaostavala za rovesnikmi. Podla mna je sikovna, ale ked dnesne deti uz mam pocit musia vediet vsetko a cim skor. Nejak sa v tom motam. A tak tyzdne ubiehaju a ja si uvedomim, ze 3 roky na materskej a co som stihla...(okrem.vychovy dietata, domacnosti a porodenia dalsieho😉) ...a je to vobec malo?! Asi teda nie.
:D závidím ti čo všetko stíhaš ... ja mám 1,5r dcéru a 5m dvojičky ... ja nestíham ísť cez deň ani na zachod 🤪
@ladyvi tak isto to mám, ale tak snažím sa, aby mi to nevadilo🤩no lezie to nejako niekedy