Sterilizátor - ako čistiť fľaše a odsávačku?

alex2019
10. júl 2021

Ahojte, chcem sa spytat ako ste cistili/cistite flase a odsavacku. Zatial dufam, ze budem dojcit, ale kupila som si aspon manualnu Medela odsavacku na doodsavanie a jednu Calma flasu. Pri prvom synovi som plne dojcila 3 mesiace potom kombi dojcenie/odsavanie/UM (cez cievku). Vtedy som pouzivala taky ten sterilizator do mikrovlnky. Je podla vas tento ok, alebo je lepsie kupit taky samostatne stojaci? Alebo ste tie veci len vyvarali? (hoci, to mi pride trocha otrava kazdy den..) Pripadne viete mi poradit nejaky konkretny sterilizator ktory sa vam osvedcil? Dakujem za rady.

lucylliana
10. júl 2021

Ja to všetko poriadne poumývam týmy kefami čo sú na to so saponátom (no ten mame špeciálny) a potom to dám do Avent sterilizátor do mikrovlnky a hotovo. Je to jednoduché a rýchle hlavne keď potrebujem rýchli spraviť čokoľvek. Dávam tam sterilizovať aj mysky aj lyžičky.

srferreira
10. júl 2021

Ja mam presne tu istu odsavacku. Raz som vyvarila ked som ju kupila a inak normalne len umyvam. Nemusis kazdy den vyvarat. Staci aj len raz za tyzden. Ja som ani ziadny serilizator nekupovala.

andreatytler
11. júl 2021

@alex2019 Vsetko vyvaram len pred prvym pouzitim, Potom uz len umyvam. Odsavacku dokonca nemusis ani umyt po kazdkom pouziti. Staci raz za den a cez den zabalit do sacku a nechat v chladnicke. Laktacna konzultantka mi to poradila. Je to preto, lebo materske mlieko vydrzi na izbovej teplote 24 hodin.