Ste aj vy občas ironická matka?

homolca
31. aug 2019

Baby tiež niekedy dávate ironické odpovede okoliu, keď sa pýtajú (vyryvaju) stále na deti?? Naši robia všetko priemerné, proste chodia od 15 mes, plienky od 2 rokov, rozprávajú od 3...niekedy sa mi už nechce vysvetľovať,že je to normálne, a nijako to decko chodiť ani späť nenaučíme...
Napr. On má ešte plienky? - nie, cika a kaká sám, ale chcem mu ich dávať do 18 rokov pre istotu.
2,to ho nemôžeš naučiť spat celú noc? Áno, ale radšej ho budím kazdu hodinu, aby mu narástli zuby v noci
3, ešte nechodí? Náš kubinko chodil od 7 mesiacov. - aspoň ti mohol skôr skočiť do chladničky po pivo

lula313
31. aug 2019

@homolca ako dcéra je celkom tabuľková, čiže s kritikou som sa nejak nestretla. Samozrejme od mamy Ano, že sme už v tom čase plienky nemali(dcéra bude mat 17 mesiacov) a jej normálne poviem, že nech má nebuzeruje, že je na odpliekovanie cas(som tehotna, lepsie mi dat okakane dieťa do vane a vysprchovat ju ako má má napínať pri pucovani serbla. Chodíme casto autom, takze vôbec Netúžim potom, aby mi pocurala 500eurovu autosedacku, či vonku riesit nejaké “nehody” a pod.. budem ju oducat od plienok, keď bude mat 2 roky a hotovo(samozrejme, že v izbe má dva serble, posedí si na nich, dávame tam maca, ale ja ju teraz silou mocou nebudem znasilnovat)

kakawah
31. aug 2019

@homolca vies co? Mam to stastie ze som od rodiny daleko a taketo nieco nepoznam. A v mojom okolí si nikto nedovolil nieco take povedat. Ale mna to dost pobavilo. Len tak ďalej pokracuj v tom, snad ich to prestane bavit😀😂😂

evittam
31. aug 2019

Mna vcera pobavilo:
Som sa pobavila:
Prinosne hromadné konverzacie na pieskovisku:

O: Rastie maly??
Ja: Nie, tatko je hobbit, takze dieta zostane v tomto stave.

O: Uzivas si matersku??
Ja: Ano, cely den prelezim pri bazene s Aperolom v ruke, mam novy uces, prave dorobenu manikuru a rozmyslam, ze zacnem dalsiu knihu čítať.

O: A papa maly??
Ja: Nie, existuje z energie a vzduchu, Prana ako vysita.

O: Kolko uz ma??
Ja: 500 Eur z krstu a narodiek a 3 frajerky do dvoch rokov a styri nad 40 rokov (to su skor fanynky).

O: Kedy bude druhe??
Ja: Druhe byva po prvom, tretie po druhom a tak dalej... Normal matika prvy stupen ZŠ.

O: A chodite aj kocikovat??
Ja: Nie, ked ho vyberiem z klietky, dam mu voditko a ide poslusne popri mne. Nesteka, ale kuse.

O: Uz papa vsetko??
Ja: Samozrejme, najradsej ma tatarak a nepohrdne chobotnickam na chilli.

Dieta ma oblecene modre dupacky s traktorom
O: To je chlapcek??
Ja: Nie, traktoristka Otilia.

O: Kakavate dobre??
Ja: Dakujem, ja fajn, manzel tiež a maly sa este nestazoval

Dieta sa usmieva, zubkov plna pusinka a pada otazka:
O: Jeeej, on ma zubky??
Ja: Nie, to je len protéza, davam mu ju na prechádzky, aby robil dojem 🤷‍♀️

O: A mliecko papa??
Ja: Samozrejme a sem tam pije pizzu, ktoru zalieva zasadne Plznou.

O: A kojite??
(menej intimnejsia by bola uz len otazka ako casto mas sex po porode a ci si holis susku)
Ja: Iste, polku dediny, odstreknem Vam do kavicky??

O: A porod si mala dobry??
Ja: Fantasticky, velmi ma to bavilo. Na sale kopec srandy a rozlievali capovane Proseco 👌

O: Preco si isla na cisarsky rez??
Ja: Lebo Sacherku uz nemali.

O: A spinkava Ti??
Ja: Nie. Odkedy videl Twilight, nebavi ho to.

O: A po kom je??
(rodostrom nosim v riflach)
Ja: Muz si mysli, ze po susedovi, ale skor asi nie, ten ma modre oci.

O: A citavas mu rozpravky??
Ja: Nie, Dominika Dana, zaznam z rokovania NRSR a denne menu z restiky.

O: Ako sa vola??
Ja: Šimon
O: Pekne meno, kto mu ho dal??
Ja: Postarova svokra

O: Kde si rodila??
Ja: Na Antolskej
O: A preco nie v Ruzinove??
Ja: Na Antolskej mali akciu cisarsky rez + spinalka zdarma

Ked Šimon este nerozpraval (neblabotal)
O: Este nerozpráva??
Ja: Nie
O: A kedy bude??
Ja: Kuknem kalendár, ze ci ma najblizsiu sobotu na to cas

Toto sa ma pytal chlap ☝️
O: A tatinka ma??
Ja: Ste videli tu šupovu hviezdu v juni 2018 nad Betlehemom?? Tak to bola ta moja

O: Dufam, ze ho kojite, viete, ze materske mlieko je pre dieta najlepsie??
Ja: To fakt?? Ja ze kelova s parkom.

O: Kedy mu date surodenca??
Ja: Hned ako miniem kralika v mrazaku.

O: No mileny je. Lubite ho??
Ja: Radsej mam jazvecika, ale no co uz, na paprike ho neviem urobit.

Park. Maly zaveseny o moje litko a najviac ako sa da krici MAMA, MAMA a pyta sa na ruky.
O: Vy ste maminka??
Ja: Nie, kulisarka z Vysnych Ruzbach.

Vytahujem piskotu z teglika a znama:
O: Jezis, Ty mu davas cukor??
Ja: Hej, kocku, ale len ked erdží.

O: Ides so mnou na nosicsky festival??
Ja: Nie dík, teraz nemam energiu vlacit sudy s pivom na vysokohorske chaty.

O: A Ty si uz hodne stara rodila, ze??
Ja: Nie, v osemnastke, ale zabudla som ho na povale v skatuli od lyziarok

ladyblcha
31. aug 2019

Dobra si 😁🤣 mne sa to paci, my tak tiez casto ironicky, sarkasticky riesime s inymi. Napr ked neposluchaju, pytame sa: su tu kamery, ked ich zderieme, ze ci nas nenahlasia na socialku, policiu atd. Hlavne pred rodicmi nasimi, ti z toho su dostatocne zhrozeni 😂

guiseppinka
31. aug 2019

@evittam zabila si 😂😂😂😂 skoro som zomrela

sapetka
31. aug 2019

@evittam placeeeeeeem🤣🤣🤣🤣🤣

katushka121
31. aug 2019

@evittam akože myslela som že na mňa teraz neplatí v tehotenstve že by som plakala pri telke alebo tak lebo zatiaľ sa mi to nestalo .. ale ako som si prečítala toto tak plačem ešte teraz 😀 😀 😀

evittam
31. aug 2019

@guiseppinka
@sapetka
@katushka121
Ja som sa tiez včera nasmiala.

nevludna
31. aug 2019

Clovek aby sa uz aj bal daco opytat precitlivenych mamiciek🙂

blumie
31. aug 2019

@homolca co tak toto mi nikto este nepovedal, vdaka bohu 😂😂😂. U nas zatial bolo len, to este nema ziadny zub v 9tich mesiacoch? No nema, aspon jej neskor vypadnu 😄😄😄

petra2019
31. aug 2019

Ja zatiaľ dieťa nemám ale irituje ma otázka a čo to bude? (čakáme v novembri). odpovedam: dieťa- dve ruky, dve nohy...🤦🏻‍♀️

nevludna
31. aug 2019

@petra2019 omg a ako sa ta maju opytat na pohlavie?😄😄 strasne

jakubik
31. aug 2019

@evittam lepsie odpovede som este necitala 🤣🤣🤣🤣

petra2019
31. aug 2019

@nevludna no a keby sa ani nepýtali? 😇 Budem sa ta ja chodiť každý deň pýtať 20x to isté a som zvedavá dokedy budeš vludna, milá nevludna❤️

nevludna
31. aug 2019

@petra2019 tak im povedz, ze to nechces prezradit nie?

petra2019
31. aug 2019

@nevludna no to bude krásne..😂 Co to bude? Neprezradím.. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Pobavila si ma 🤣🤣🤣🤣

nevludna
31. aug 2019

@petra2019 a? Vsak im to aj tak ironicky povies;) tak co sa robis dolezitou

petra2019
31. aug 2019

@nevludna možno preto, aby sa ma ženy ako ty mohli vypytovať prečo som taká...🤣 Krásny deň Ti prajem, mne si ho už urobila.. 😂❤️

tykat
31. aug 2019

@homolca
1.) On ma este plienky?
Nie.
Ved vidim ze ma.
Tak naco sa pytas?
2.) Nemozes ho naucit spat celu noc?
Tu ma veci, o tri dni sa vratime, mozes sa realizovat.
3.) Este nechodi?
Chodi.
Ved vidim ze nechodi.
Tak naco sa pytas?

saluda
31. aug 2019

@evittam pomoooc, tak toto bolo asi to najlepšie, čo som na konovi čitala 🙂. Dosikala by som sa od smiechu, ešteže sedím na záchode 😀

pininka1
31. aug 2019

Ja si myslím že to vzniká často aj z materskej demencie a z toho že rozprávame v kuse na deti a len o deťoch. Ale tiež sa zvyknem zasmiať na týchto rečiach. Hlavne na tom keď starí rodičia už zabudli a budú tvrdiť kedy a ako a čo deti robili a nerobili. Ale podľa mňa aj my také budeme.

homolca
autor
31. aug 2019

A moje obľúbené je tiež: ako sa po materskej vrátiš do práce? Fakt, neviem, asi autom...

sissy27
31. aug 2019

@evittam skôr mám pocit, že niekto už tento vtipný status čítal (žiadny div, je teraz všade) a snaží sa nadviazať ... 🙈

selest
31. aug 2019

Mne ked niekto zacne za maleho ze preco toto a hento tak poviem lebo. A ked nepomoze tak poviem, povedz to malemu lebo mna neposlucha, mozno teba posluchne a zacne rozpravat tlieskat kakat do nocnika atd.

galioska
31. aug 2019

@evittam 😁👌

jana_eyre_2
31. aug 2019

ano niekedy sa mi to stane, zvacsa sa na tom potom spolocne zasmejeme a druha strana sa uvedomi 😉 len moj nedostatok je, ze nie vzdy ma ironicka odpoved napadne..

jana_eyre_2
31. aug 2019

@evittam 😂😂😂😂 to si musim zapamatat, uzasne.. daj este prosim nieco na otazku "pokom ma kucerave vlasy a je taka sneda?" 😂

homolca
autor
31. aug 2019

@jana_eyre_2 po ibim maigovi, ale nevravte to manzelovi 😂😂

janinah
31. aug 2019

Nie.nie somironicka .som rada ze sa niekto zaukima o moje deti.nebudeme sa bavit o jadrovej fyzike.ked som mama..sama sa opytam na plienky.jedenie....jeden stary profesor nam v skole povefal...budte radi ak sa ludia o vas zaujimaju.nemusi to tak byt navzdy.stary bol.asi vefel o com hovori
..takze kludne bud ironicka a nabufuce sa ta uz nik pytat nebu..ak toto chces tak nechsapaci

thoughtfulweirdo
31. aug 2019

Ja patrim k tym jednorozcom, co im nijake otazky na deti nevadia, ani tie "kriticke" 😆 ale keby mi niekto takto ironicky odpovedal, hned by to bol moj oblubeny clovek, mam rada pohotove vtipne reakcie 😄