Sťažovanie suseda na plač dieťaťa

katarinka1990
23. sep 2020

Ahojte, zažili ste ze sa vám prišiel sťažovať sused že vám pred dverami plakalo dieta a keď ste prišli z vonku. Cely jeho plač netrval podotykam viac ako 2 min. A on sem došiel zvoniť, trieskal na dvere že sme mu zobudili malú, že prečo sa nevyzuvame vo vnútri, načo sme si robili tri deti keď ich nezvladame a neviem co este všetko. Máme štvorročného, dvojročného a trojmesačné bábätko. Takže občas je u nás rušno no nič extrémne.

mrkvicka060
23. sep 2020

@katarinka1990 no asi je aj on unaveny a tesil sa, ze konecne mala spi, no tvoj syn ju zobudil tak ho to asi riadne nastvalo, prisiel sa vyventilovat. Kasli na to, kazdy obcas vybuchne. Este ak je u vas pravidelne hlucnejsie, co asi ano, kedze tri tak male deti je zaberak, tak asi to uz nezvladol...
Inak moj mladsi, ked bol uplne babatko tak v noci casto reval a suseda mi furt v noci buchala na stenu, ze maly reve a nech sme ticho 🤷‍♀️ Lebo sak asi som ho mala udusit alebo co...

zuzanka.zuzu
23. sep 2020

@katarinka1990 na chodbe sa to dosť ozýva a niekedy deti doslova zjapu (ani neviem ako je možné vydať taký zvuk) čo si rodičia ani neuvedomia lebo v tom žijú (najmä ak máte 3 malé deti) ale pre iných je to hrozné... no a do toho možno práve po hodine nosenia od bolesti zúbkov im dcéra zaspala, tak vybuchol.

@mrkvicka060 nám búchali na radiátor z čoho malá bola ešte viac nervózna

katarinka1990
autor
23. sep 2020

@mrkvicka060
@zuzanka.zuzu
No ano ich mala ma asi pol roka takze zubky jej idú, a podla ich vyrazov a postojov ked ich clovek vidi maju celkom dost ale my sme si take obdobie tiež zažili s najstarším keď bol babo a viem to pochopit no toto bolo cez. My sme prisli domov asi 19:30 a okolo 20:00 sem nabehol a to ze zvonil, búchal a kričal už asi bolo podľa neho ok. Mňa skor dojalo keď odchádzal zreval na nas ze sme idioti. Byvaju tu asi rok a pol a tiež ich nezaujímalo ze mi mesiac za stenou vŕtali a prerábali byt ked bol môj babo... nič sme im nepovedali. Ja musím povedať ze my máme asi najlepšie obdobie teraz. Vždy ked je co i len trochu pekne sme aj cele dni na záhrade takže to majú od nás pokoj. Starší začal chodiť do škôlky a babo place minimalne.
Zrejme došiel domov, zena mu nervovo zrútila ako sme malu zobudili tak si zo dva hrkol a isiel sa pod hnevom zeny vyventilovat. Len ako sa teraz chovat ked ho stretnem?
No ono zrejme u nich vsetko zhoršuje fakt ze bytovka sa bude buduci rok rekonštruovať a idu nam menit vytah a byvame na 5 poschodi (zacula som ako sa pytala na zapis zo schôdze kde neboli co sa odsúhlasilo)

mrkvicka060
23. sep 2020

@katarinka1990 ako sa k nemu spravat? Normalne, usmiat sa, povedat dobry den a viac neriesit. Vypust to z hlavy, jednak s tym nemas co urobit a jednak, aspon mu ukazes ze ta jeho vybuch nerozhadzal a ides dalej. No tak revalo decko, no pokakajme sa vsetci z toho. Oni maju asi dost z tej ich malej, mozno si predstavovali ze babatko len spinka a usmieva sa a teraz sa s tym nevedia zmierit ked reve a treba jej venovat vsetok cas... je to ich problem, prejav pochopenie (to ludi stve najviac) a nechaj ich tak akoby sa nic nestalo. Ci co si chcela robit? Zastavit aj ty jeho a nahucat nanho o dva dni neskor? Debilov este v zivote stretnes hodne, nenechaj si pokazit den.

zuzanka.zuzu
23. sep 2020

@katarinka1990 moc to rozoberáš... ani vy nie ste pre napr. dôchodcov ideálni susedia 😀 nevyberieš si. kašli na to

moonlight1210
23. sep 2020

@katarinka1990 zaskoci a nastve to, ked niekto takto na teba vybehne.
Skus predychat, neriesit. Raz mozno budete este kamosky na pieskovisku. Alebo vase deti.
Ber to tak, ze zatial to bola jednorazovka, ked im od unavy strelili nervy.

A ked sa to bude opakovat a bude to so staznostami prehanat, tak presne to s tym bytom by som mu tresla o hlavu. Ze ked sa nastahovali, prerabali, vrtali, buchali, tak vas bol babatko, budili vam ho, museli ste ho stale znova uspavat, a predsa ste im nechodili trieskat na dvere a vykrikovat, ze vam dieta budia a maju si byt opravovat nejak inak, potichucky.

katarinka1990
autor
23. sep 2020

@mrkvicka060 jasne ze som nemala v plane na neho vybuchnúť ti nie, len ci ich ignorovat alebo normalne sa tváriť ako doteraz. A vsimla som si ze ludi najviac skre úsmev...

dskjhfdlkdjhl
23. sep 2020

@katarinka1990 Jeho dieta ma polroka a tak najvacsi problem asi je, ak nespi. On este mozno ani netusi, ze existuje vzdor v dvoch rokoch a o puberte ani nehovorim. Proste, ak ma len take male dieta, tak si mozno mysli, ze vy to nezvladate, ak dieta pred dverami vresti. Z mojho pohladu sice skor oni nezvladaju to jedno, ale to je uplne jedno. Treba sa na to pozriet s nadhladom, kludom a usmevom.

cevricek40
23. sep 2020

@katarinka1990,nie si sama aj mi máme taký problém zo susedom, čakajú prvé dieťa,som tiež zvedavá ako sused vydrží,keď dieťa bude stále revat.

katarinka1990
autor
23. sep 2020

Ďakujem za pochopenie baby, len som vecer ani zaspať nemohla, on to oovedal tak akoby som mala mojho udusit jed rici. Muz mu zabuchol dvere a on znova zvonil a buchal tak a ked som sa ozvala tak hovori muzovi aby sinso mnou urobil doma poriadok ked mu skacem do reci na co mu muz povedal ze sme rovnocenni a ked pokracoval tak som mu povedala ze je to obtazovanie ci mam zavolat policiu tak odišiel... Vesele to bolo. Viem ze moji chalaninsu aj hlucni ked sa hraju aj pred dvermi maju trojkolky a idu na nich do vytahu. Ale t.j. aj podbe ale uz ajte s babom v nisici ci v kociku dalsie dve trojkolky v rukách a veci a deti. No tak sa prevezu.

bafka
23. sep 2020

@katarinka1990 máme 2,5rocneho náročného syna. Keď sme prerábali tento byt, stále sa nás chodili susedia zdola pýtať, koľko ešte to bude trvať, ako im to lezie na nervy atď. Majú 40 a 10rocnu dcéru. Keď sme sa presťahovali z 1i do tohto 3i, behom mesiaca tu bol asi 5x nám vyhukať, nech malý nebehá, nedupe, neplače, nech sa hrá na chodbe, to ho nepočujú. Potom mi suseda od vedľa povedala, že zas tí susedia (80rocni) pod nimi sa s nimi nebavia, lebo ich dcéra behala, dupala a liezlo im to na nervy. Takže teraz si tu zlosť vybíjajú na nás. On chodí aj na nočnú, takže vysávať nemám vtedy, keď tu v noci nemá auto a ráno má, lebo on spí. A doobeda nemám byt na byte,lebo jeho žena potrebuje spať (od ďalšej susedy viem, že ona si lubi pospať do obeda, potom ide na 4hod do roboty a zas sa vráti). Po roku doslova ich psychického týrania, keď nám búchali na stenu, za komplet všetko, keď mali behá, spadlo mne dačo, ziapali po mne aj dieťaťu, že je hlučný pankhart, sme ho udali na polícii. Ja som uz vracala z nervov z nich. Teraz máme "kľud", len teda ich dieťa hra na husle a vždy začína hrať od 21 do 22:00 . V čase keď malý by mohol spať. A inak sa strašne hlasno rozprávajú a smejú v noci aj do 3tej, a nás to budí. A keď som ho poprosila (v čase, keď ešte neboli takto brutálne vyhrote vzťahy), že nás to budí, a husle rušia malého keď spí on si môže robiť vo vlastnom byte čo chce. Len ja podľa neho nie, lebo vysávať mi kázal kedy mám, kde sa dieťa má hrať a nemá behať, chodiť, trieskať, plakať, vlastne dýchať by nemal. Takže susedov si nenavyberame

katarinka1990
autor
23. sep 2020

@bafka fu tiež vesele. Niektorí susedia su na nezaplatenie. Jasne ze niektorým decka asi vadia ze su hlucne, ale ked tu psickari nechaju svoje poklady ocuravat vchod pripadne aj ine veci po nich to už je asi v poriadku. Kazdemu vadi nieco. Alebo hluk aj o druhej v noci aj take tu bolo ....co mal niekto diskotéku

zuzap33
23. sep 2020

@katarinka1990 ja by som sa tiež poriadne vyventilovala, povedala mu z plných pľúc a tresla mu dvermi... 😏.

cacianka
23. sep 2020

@bafka tak ked su takyto, vobec by som sa neobmedzovala. Vysavam ked potrebujem a je mi u prdele ci sused spí.aby som obehala okna a striehla kde a či ma auto no urcite !
Keby sa dohodneme slusne a prijemne, ok nemam problem.ved sme ludia, pomahat a ústretovosť.
Ale aby mna niekto buzeroval a sam robi bordel, taku muziku este nehrali aby som mu na ňu tancovala...

mrkvicka060
23. sep 2020

Inak ja sa nasim susedom cudujem. Teraz maju moji 5 a 3 a furt trepu nieco o zem, behaju, hopsaju (oni totiz nevedia v pokoji chvilu stat a cakat, oni furt poskakuju), kricia, revu, no fakt des, 500krat za den im mozem hovorit, ze mame susedov nech sa krotia... ale zatial sa mi nikto neprisiel stazovat. To ich obdivujem fakt. Ja sa obcas v nejakych intervaloch ospravedlnim, ked ich vonku stretnem, ze asi im velmi buchame, nech sa nehnevaju, ale mali su ako opice, a susedia su naozaj chapavi. Zvlastne, asi mame velke stastie.

katarinka1990
autor
23. sep 2020

@mrkvicka060 to su potom v pohode susedia, inak susedom pod nami som sa aj ja takto obcas ospravedlnila🙂

hipuska
23. sep 2020

Mne toto príde ako vrchol ľadovca. Zjavne, ich skre na vás oveľa viac. Skús rozhovor...aby si sa dozvedela čo im vadi

hipuska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katarinka1990
autor
23. sep 2020

@hipuska neviem uvidim ked sa stretneme na chodbe. Mozno aj to ze mi sme usmiaty a spokojní a s tromi deťmi a oni nešťastní z jedneho. Raz som ho videla fajcit pri aute a uplne takeho roztraseneho a ona vecne nahnevana v tvari.

mogaa
23. sep 2020

@katarinka1990 tiež by si bola nasratá keby ti niekto zobudil dieťa ktoré ledva zaspalo....kašli na to

cevricek40
23. sep 2020

@bafka ,tiež mám takého suseda,povedal aby sme dieťa uviazli na stoličku a bol ticho,ani behať nemôžme ani na záchod, všetko mu vadí,stále sa sťažuje na polícii,polícia vedia že máme dieťa 2,5r nič stým nespravia.Ked prerábali komplet byť a naše dieťa bolo ešte bábo vtedy sme sa nesťažovali.

katarinka1990
autor
23. sep 2020

@mogaa samozrejme aj som keď mi tu klepu priklepom pocas ich spankov, ale nejdem nikomu buchat a odbavovať na nom svoje nestaste aby som sa citila lepsie

cistykvietok
23. sep 2020

@katarinka1990 Vôbec sa tým netráp.🙂 Vždy to bude tak, že tým, ktorí nemajú psa bude vadiť, že pes šteká, tým, čo nemajú deti, že deti plačú, seniorom zasa študenti a ich nahlas pustená hudba... 😀 Všetci sme rozdielni a nikdy nikde nebudú vzťahy ideálne. Preto ide skôr o postoj, ktorý k tomu môžeme zaujať, nie o situáciu.

11iva11
23. sep 2020

Šetriť na dom..

simona92101
23. sep 2020

Susedov si nevyberies...ked sme byvali na bytovke tak to bolo hrozne,okolo nas vsetky byty v prenajmoch,striedalo sa to tam pomalicky kazdy mesiac,do rana hluk..ked sme kupili dom,tesila som sa na klud..no prd,ziadny klud.susedia Srbi,ktorich deti maju otoceny rezim,sused betonoval aj o 23tej v noci,pes zavija cele noci,decka doslova revu den noc..ked sa nam narodila dcerka,bola casto chora,nespala v noci,cize obcas uz mi rupli nervy a tiez som isla suseda poprosit aby aspon chvilu boli potichsie,nech aspon hodinu spi.bohuzial,doteraz to nepochopili..ked sme chceli aby dieta spalo,musela som sa ist s kocikom prechadzat po dedine,pretoze u nich nonstop strasny hluk..
Cize viem pochopit zufalstvo tvojho suseda,ale tak isto aj vas...

viera
23. sep 2020

Myslim, ze tato veta hovori za vsetko o tvojom susedovi🙂))....."aby sinso mnou urobil doma poriadok ked mu skacem do reci na co mu muz povedal ze sme rovnocenni"......

ndrag
23. sep 2020

Ako ja sa ani susedovi necudujem, to vrieskanie je dost otravne pre cele okolie a iny ludia sa inak pozeraju na tvoje deti ako ty a vasa najblizsia rodina. Ale tak ludia by mali mat trochu empatie a ked vidia, ze dana zena robi vsetko pre to aby sa dieta ukludnilo, tak proste neriesim a som v kutiku duse rada, ze tak moje decko tiez v danu chvilu nevrieska.

0silvia0
23. sep 2020

@katarinka1990 vieš ono je to tak: keď má niekto malé deti, očakáva, že im rev a dupot bude každý tolerovať, lebo veď aj oni mali kedysi malé deti. Ja som tiež neznášala, keď mi niekto zobudil malé decko, ale samozrejme som nevyčíňala ako zmyslov zbavená ako tvoj sused. Tiež mi liezlo na nervy, keď staré susedy vyháňali z našej ulice naše deti, ktoré vonku hrkotali s tatrovkami a hlasno sa smiali, lebo tetuchy chceli v klude kukať telenovely. Mám teraz už teenagerov, a im samým lezú pištiace deti na nervy, lebo tiež chcú mať vo svojej izbe pokoj a kľud. Ja tie pištiace deti tolerujem, lebo veď aj ja som mala kedysi malé deti, takže chápem, ale tiež by som radšej prijala pokoj a klud. Čo tým chcem povedať je, že v každom životnom období človek vníma isté veci a vreskot detí inak a nič nám všetkým nezostáva, len tolerancia. Tvoj vynervačený sused to nezvládol, odpusti mu to❤

kubkovamama
23. sep 2020

@katarinka1990 nerieš,pokiaľ to bolo prvýkrát a nebude to robiť pravidelne...Šak uvidí,až to ich bude väčšie.😉Kým som bývala na byte ešte s prvým synom,plakaval večer pri sprchovaní,pri obednom uspavani,hral sa na plavačke(kúpila som kvôli susedom koberec,inak bych sa na to vy...)Tiež sa stále sťažovali,dokonca prestali zdraviť(bývam už 10r inde a keď prídem k našim ešte stále po x rokoch nezdravia)no a pekne sa im to vrátilo,keď sa im narodili 3 vnúčatá po sebe a to boli inak hlučné a upistané deti.Ale nikomu v dome nevadili.Iba im vadili všetci naokolo.Niekedy sa nájdu také povahy.S tým nič nespravis,musis sa s tým zmieriť,lebo možno tam budete bývať už navždy.My sme teraz na dome,máme 3 deti,psov,vieš si predstaviť ten dupot a krik keď sa jašia a keď sa pridá aj môj muž tak ja som z nich na prášky.Na byte by nám trieskali susedia asi furt.Treba byť vzájomne tolerantní..no uvidíš,čo bude ďalej.Ty sa normálne pozdrav,v pohode,nič nerieš.Deti sú deti.Pokial nie sú ako rozmaznana divá zver čo ti skáče po hlave,nema tá čo trapit

nickpick
23. sep 2020

@bafka strasne nieco, obdivujem ta, ze to zvladas, ja by som sa asi odstahovala....