Ahojte, mate niekto skúsenosť?
Dcera bude mat v utorok 8 mesiacov. Od 4m s ňou cvičím vojtovku (skúsili sme najprv DNS, ale nezaberala). Bola velmi asymetrická, silný torticollis, ochabnuté svaly na rukách, slabé bruško atď atď. Za 6 týždňov sa nam cvičením podarilo ju zrovnat, svaly posilniť. Prestali sme cvičiť. Sama sa pretočila na bruško v 5,5m a tam to skončilo. Nechala som jej priestor, povedala som si, ze to chce cas, každé dieťa je predsa ine. No po vyše mesiaci bez posunu mi len plakala, prestala mi robit druhe vzpriamenie, dala som ju na podložku a len rev a rev. Videla som na nej, ze chce nieco dotiahnuť, chytiť alebo ju nieco zaujalo, ale nevládala proste. Tak som sa zase objednala k fyzio
Ona mi povedala, ze mala je vnimavejsia. Ale telo hlave nestíha. Ze reálne nema fyzicky zaklad na to, co chce hlava urobit. Tak v 7m sme začali zase cvičiť vojtovu terapiu, jeden cvik "plazenie podhmatom". Vraj sa alebo začne plazit alebo sa da na 4. Uz po 3 dňoch cvičenia sa zase začala davat do druheho vzpriamenia, zase sa začala dvihat, narovnavat chrbatik akoby chcela ist na 4, dokonca sa začala tulenit, co vraj predchádza plazeniu. No "tuleni" sa uz dva týždne, ale plazit nezačala. Zase do druhe vzpriamenie robi menej, pride mi nejaka unavená. Tak ja neviem, ci ju zbytočne trápim a potrebuje viac casu alebo ako... Stale to vyzera, ze uz uz sa da na 4 a nakoniec to nechá tak. Su dni, kedy je fakt aktívna, potom mi pride, ze je viac unavená.
Nechápte ma zle, ja viem, ze ma este cas, ale nerozumiem tomu, ze ked s nou uz cvičím vojtovu metódu, nemalo by sa to uz upravovat? Takisto niektoré jej reakcie pri cvičení nechápem.
Neviem uz, som z toho frustrovana, neviem, ci sa nieco deje alebo nie, ci jej dat na chvilu pokoj alebo ist na neurologiu alebo co. :(
My sme cvicili stale od 2m do 9m. Fyzio vravela, ze dieta rastie a vyvija sa rychlo a jeho pohybove vzorce treba tou vojtovkou udrziavat spravne cely cas, lebo moze nastat regres. Ked sa postavil, tak sme uz cvicit nemuseli