Stáva sa vám, že absolútne nerozumiete svôjmu dieťaťu?

impka
24. júl 2011

Ahojte zienky, mame takyto problem. Nas syn (1rok) asi pred dvomi tyzdnami zacal robit velke problemy pri uspavani. Uspavam ho na rukach, ci ja alebo moj muz. Doteraz po par minutach pekne zaspal, dala som ho do postele a hotovo. Prednedavnom sa zacal pri uspavani prepinat do luku, hegat sebou a hystericky revat. unaveny ale bol. Ja som to vzdy prebila tym, ze som napriklad zmenila sposob kolisania, alebo som zacala rychlejsie chodit a po chvili sa to prelomilo a zaspal. Lenze pri prebudeni zacal zase plakat, cestovat po posteli, prevalovat sa a narazat do mna, ked som este pri nom lezala. Ked som ho chcela zase uspat, spustil hystericky rev, ked som ho nechala tak, dokazal revat aj niekolko dalsich minut, ale nenechala som ho viac, na to nemam nervy. Tak som sa ho pokusila nakojit, ci nie je skratka len smadny (jedol obed pred cca hodinou). Napil sa pekne, ale rev neprestal. Nakoniec som ho vzala na ruky, chodila s nim po byte a nejako sa ukludnil. Take uspavanie a prebudzanie je pre mna strasne vycerpavajuce, mam pocit, ze mu vobec nerozumiem. To co predtym fungovalo uz vobec neplati. Odmieta vsetko, odmieta pit, jest, prebalit sa, spat... vsetko... nevieme co s tym, prosim poraddte. vdaka

vefi89
24. júl 2011

nezamyslela sa nad tým, či nemôže mať nejaký zdravotný problém?? lebo mne síce tiež vystrájal, ale nie až do takej miery ako opisuješ 😕
ako som pozorovala, tak každé 4 mesiace sa menil..povahovo..a tým pápdom som aj ja musela stále vymýšlať niečo iné..u nás pomáha uspávanie v kočíku, keď inak odporuje..
skús ho posledovať, či ho nebolí bruško, príp. k dr. aj keď zbytočne, ale radšej by som šla 😉

lulu19
24. júl 2011

@impka
nebol nahodou ockovany ?mo maly ked ho teraz ockovali ked mal 3 mesiace sa zenil inak plakal bol nekludny ,tiez sme maly problem zo zaspavanim no proste sa zmenil trvalo to cca tyzden aj nieco .

ivka707
24. júl 2011

ahoj...ked som si prečítala príspevok, ako keby si hovorila o našom Samkovi🙂 tiež pekne zaspaval, ale v poslednej dobe sa kruti, cestuje či po postielke, či posteli (našej). Ked ho dam do postielky v momente stojí, je uvaveny ale neviem si nájst polohu..niekedy trvá uspávanie aj hodinu... nám idú zubky, tlačia sa jeden cez druhy... už máme 13, tak to pripisujem tomu...tiež sám do seba odmietol cumlik... dufam, že ich to čoskoro prejde a bude dobre... ako moja mama hovorí: " musí vyrásť🙂)

vejinka
24. júl 2011

mne to drobec zvykne robit ked si potrebuje grgnut a ja ho nutim aby lezal presne ako opisujes spravi luk a hystericky narieka vtedy ho zoberem do narucia na stojaka a po par minutach si odgrgne a uz je potom dobre.doteraz mi zaspavam na cicke ale ako je starsi tiez len putuje a vymysla uspavanie netrva hodinu ale dve a viac..no ale za to moze aj pocasie a u nas aj zmena prostriedia lebo sme boli na dovolenke tak sa za tyzden ako tak aklimatizoval a vratili sme sa domov takze je z toho taky nejaky podrazdeny a nielen on ale aj jeho takmer troj rocny brat. chce to pevne nervy drzim palce. 😉

masinka
24. júl 2011

detickam okolo roka rastu zubky + zacinaju chodit (takze toho cez den viac podocahuju, poobzeraju a zaziju), stale viac a viac si uvedomuju ze maminka nie je k nim prirastena (separacna uzkost zacina okolo 8 mesiaca, ale moze aj trochu neskor, pripadne sa este vystupnuje).... takze na takeho maleho cloviecika je toho dost a niekedy to ma trosku problem spracovat a potom sa to moze prejavit problemom so zaspavanim pripadne castejsim budeni.... treba vydrzat a vyrastie z toho (ak to je uz zacinajuce obdobie vzdoru, tak mozno okolo troch rokov 😉)
hm a k tomu uspavaniu na rukach, asi by bolo nacase naucit ho na nejaky iny sposob, trebars ze si k nemu lahnes a budes ho skrabkat po chrbatiku alebo mu budes spievat uspavanky - takto za chvilu prides o chrbat.
( a samozrejme su aj brutalnejsie metody - ako nechat ho vyrevat a nech zaspava sam)

dahra
24. júl 2011

Uspavanie na rukach som nikdy neskusala. Maly sa naucil na postielku. Dokonca ako par mesacny sa uz hneval a plakal, ked ho pred spanim niekto drzal na rukach. Potreboval postielku.
Ked uz viac vnimal a vedel sa postavit, zacal na nas vykrikovat po ulozeni. Prve razy som bola prekvapena a vratila som sa, ze mu nieco je. Potom som pochopila, ze vymyslal a nevracala som sa ani napriek velkemu revu. Ten nikdy netrval dlhsie ako 5 minut. Trvalo to asi 2 tyzdne kazdy vecer a aj cez den po ulozeni. Posledne zasa pekne zaspava.
Moje dve zasady, ktore som si dala po prichode z porodky boli - nenaucit dieta na uspavanie na rukach a nelihat si s nim, aby ma videlo, ze akoze aj ja spim. Moja kolegyna to uz musi robit 4. rok a strasne sa na to stazuje...

mia551
24. júl 2011

presne ako pise vejinka, moja mala takto reaguje, ked si potrebuje odgrgnut... inak zaspi celkom rychlo, len v tomto pripade mame to iste "divadlo" ako opisujes... u nas staci par minut podrzat vo zvislej polohe alebo polozit na brusko... 😉

suzieqiu
24. júl 2011

mna napadlo to co lulu19. moja mala tiez vystrajala este nejaky cas po ockovani. zacalo to hned po ockovani a trvalo par tyzdnov a uz je zas klud. tak prajem pevne nervy.

sssimi
24. júl 2011

Nič si z toho nerob. To je zas len jedno blbé obdobie, ktorých ver mi bude viac. Moja malá už prešla tuším všetkými. Od kedy si začala uvedomovať svet okolo seba, tak nezniesla pri sebe nikoho len mňa a muža a to od 3och mesiacov. Trvalo to skoro do roka. V roku si znížila spánky na 1-tiež bývala mrzutejšia, teraz má napr. obdobie, že všetkých naokolo mláti a pod..... No a teraz si kočka zaumienila, že bude bojkotovať ten jediný poobedný hodinový spánok. Našťastie jej to dlho nevydržalo. Bojkotovala cca 2 týždne, potom pochopila že jej to chýba a 2 dni už zase chodí poctivo spať.

Nemenil sa mu teraz niekedy spánok? Napr. že spáva stále rovnako, alebo si skrátil poobedné spánky? Môže to byť, že je buď prespatý alebo práve naopak spánok mu chýba.