Zdravím,
koľko vám vypilo mlieka 3 dňové bábatko? A cikalo a kakalo kazdy den? Pije dobre, kojim aj prikrmujem ale zatial kakalo len raz a to smolku a plus cikalo asi 2-3x uplne malinko. Je to normalne?
@viki191 ďakujem🥰
Autorka mne povedali v nemocnici, že keďže mám bábo kojené tak jedine cez tie plienky sa dá orientovať na začiatku. Ale mne teda povedali iné číslo, že pocikaných musí byť za celý deň (24h) až takých 5-6. A aj pokakané by mali byť minimálne pár..
@andrea2323 mne vravela každá sestrička inak. Jedna ma vystresovala druhá povedala že to je v poriadku.
3d babatku staci 30-40 ml na davku priblizne à 3h, ak pije menej, tak castejsie idealne (alebo aj nie, podla vahy a hydratacie, dojcit by si mala urcite castejsie), ostatne popisane je ok, ak je dieta kludne, brusko makke.. dieta sa urcite vazi, pokial prospieva, tak papa dostatocne.
Moje dieťa vypilo max 30ml. Žene, ktorá bola so mnou na izbe, dieťa vypilo aj 90ml. A ja som plakala, že prečo moje dieťa vypije tak málo, že bude podvizivene atď :D teraz už viem ze je to ok.
Myslim ze prve dni kym sa nedeje nic divne tak je normalne viac veci ktore zmiznu ale konkretne fakt neviem cisla ktore su vlastne vseobecne individualne
Je to okej. Ono si treba predstavit kolko to je-ak vypije co len 60ml za den(to je jedna ryska na flaske), vyluci ak tak maximalne stvrtinu z toho, co je nejaka jedna-dve striekacky vody za cely den....cize, tam sa neda ocakavat nejako vela toho mocu. Cim starsie dieta, tym viac pije, tym viac vylucuje..
Žienky a ak napr vypije 40ml ale potom aj neskor grcká, treba to dokrmit kedze to vylucila? Alebo normalne krmit az dalsie bežne krmenie?…a napr cez noc sa mi nezobudila na krmenie, nevedela som ju ani tak prebudit aby pila, proste odmietala aj prsnik aj flasu.. zatial aj dokrmujem
Nie, netreba to dokrmit. Staci nakrmit znova ked sa ohlasi na papanie (nemusis ale striktne cakat tri hodiny, lebo moze byt hladna skor). Pokial dieta prospieva a je zdravne, netreba ho v noci budit na papanie. Ale ty, ak dojcis, by si mala aspon raz v noci odsat. A tiez pokial spi dieta v zavinovacke, ktora umelo predlzuje a prehlbuje spanok, tak to moze byt pricinou, ze sa dieta dlho nebudi - pokial potrebujes, aby dieta dieta papalo castejsie (hlavne skrz tvorby mm), skus zavinovacku odlozit.
To dokrmovanie je potrebne? Neskusala si len castejsie (ovela..) dojcit?
@anavixy no zatiaľ nemám dosť mlieka, pýta viac. Laktačná kázala prikrmovať.
Ahoj, pamätam sa, že presne nad týmto som stresovala v pôrodnici' možno 2 ciknuté plienky na deň aj to nie že nejako veľmi. Aj som sa na to pýtala vraj v pohode, nech sa nestresujem. Doma sa to už potom rozbehlo a každa plienka bola poriadne pocikaná aj kaknutá. Každopádne ak máš pochybnisti opýtaj sa. 🙂