Starostlivosť o 4 mesačné bábätko

mirkaknm
11. dec 2018

Mile mamicky,
Chcela by som sa vai inspirovat ako zvladate starostlivost o vase babatka. Moja dcerka ma 4 mesiace,uz sa krasne obracia na brusko.No stale vracka,preto ju musim po papani nosit aspon hodinku.Aj ked ju po hodinke polozim na decku,kde sa hra,otoci sa na brusko a povracia sa.Tak davam na nu non stop pozor,sme stale spolu,hrame sa ale mne neostava volny cas nanic,ledva sa najem. Preto by som sa chcela opytat na vase skusenosti. Nosic,ani satku nepouzivam,dcerka je velmi ziva a nevydrzi byt takto uviazana.
Mame hraciu decku, na zemi penovy kobercek. Vydrzi tam chvilu,predsa to je este male babatko a nevyhra sa sama tolko. Rozmyslam ako si teda trosku usetrit cas.Pomaly ju budem aj dokrmovat tak potrebujem cas aj na to.
Dakujem za vase inspiracie.

mogaa
11. dec 2018

Sú také sedačky kde je dieťa v polosede a má tam aj hračky, my sme to využívali keď sa začalo s dokrmovaním - po tom 4.mesiaci. Sedávala tam(polosed) ked začala s príkrmami a aj v kuchyni pozerala čo sa okolo robí.....ale vajíčko ti urobí rovnakú službu....čas pri nej neušetríš...sú deti ktoré sú náročnejšie a sú aj také kludnejšie že ju len položíš a pozerá okolo seba(či už do takej sedačky pre dojča alebo na hraciu deku.....Rovnako ak si ju od mala nosila na rukách, tak je tak zvyknutá a vymôže si to plačom....Jedine variť a upratovať keď spinká alebo si ju zobrať na ruky a variť s ňou, vtedy je dobrá tá šatka alebo nosič)lebo máš volné ruky....

miadi
11. dec 2018

Nemusis nic riesit uz len vydrz zachvilku prestane grckat ja som mala toto iste s mojou aj horsie na Brusko nemohla ist do 5m iba na 5min Lebo vzdy grckala a cele mesiace na rukach Lebo inak by hocikedy grcala aj tak som nas musela 3x fennel prezliekat ogrckane 😊okolo 4.5 az 5m to prestalo tak myslim ze ani u vas to uz dlho nepotrva

saja1
11. dec 2018

Presne ako hovori @miadi - moja prestala grckat v 6 mesiacoch a zrazu mam kopec casu,. Teda teraz ju zase musim nutit jest, co tiez nie je vyhra 😅 ale oproti tym hodinam co som ju nosila... je to raj.

malinajahoda
11. dec 2018

Moja malá mala reflux a na bruško som ju dávala až po 3 hodinách kým sa to ako tak zlepšilo.

mirkaknm
autor
12. dec 2018

@mogaa Mam aj hojdacku,tam vydrzi tiez chvilu ked sme v kuchyni. Uz ju chcem vymenit za sedacku na krmenie. No ako hovoris ze su deti narocnejsie,tak moja dcerka je mimoriadne ziva.

mirkaknm
autor
12. dec 2018

@miadi Dakujem za povzbudenie,tesim sa ked to prestane. Dcerka ked ju mam na rukach si zacina sadat do polosedu,uz nevydrzi lezkat na rukach a stale kopka nozickami, vobec sa nezastavi. Doma, ci uz dedko, svokra a pod.mi hovoria ze ju moc nosim,ze so mnou zameta,ze ju rozaznavam...jedine mama chape,zecju musim nosit. No ked sa tak zamyslam, mozno by mala trosicku vediet aj sama vydrzat. Ale neviem ako to dosiahnut ked teda grcka,na brusko sa prevracia.

denka259
12. dec 2018

@mirkaknm nepočúvaj reči o tom, že ju rozmaznas. Dieťa sa láskou rozmaznat nedá a určite s tebou nezametá - veď ona si ešte ani neuvedomuje vlastne “ja”.

miadi
12. dec 2018

@mirkaknm ked sa začne plazit o par mesiacov a štvornožkovat tak to bude hnet ine neboj a ked zacne chodit tak uz bude len behat 😊moja sa v kociku nudila nemala ho rada zrušili sme ho este nez vedela chodit a ako sa naucila chodit tak vsade Po svojich. Skusili sme aj nosic ked mala tak 4m no nepacilo sa jej to.A zrazu ani neviem ako ma 3.5r ubehne to tak rychlo 😍teraz na to s laskou spomynam no ked som ju musela do polnoci drzat 😂nervy som mala dost. Zda sa to nekonečne a je to unavne a mas pocit ze toho moc popri tom nestihneš ale neboj zachvilku sa to zmeni a bude zas iny problem 😆

mirkaknm
autor
18. dec 2018

@miadi Ked sa zacne babato plazit,kde si ju mala,na zemi? Ale ked trebalo varit a pod.ako ste to riseili dakou ohradkou? Toto si neviem predstavit ako ju zabavit. Detsku izbycku ma od kuchyne a obyvacky daleko. Obyvacku mam vedla kuchyne. Takze ju budem mavat asi v obyvacke. Ma hrazdicku. No na nej sa jej smyka ked chce lozit. Gauc nepripada do uvahy,takze iba zem. A na zemi ako? ;)

miadi
18. dec 2018

@mirkaknm na zemi taka hracia deka hore su zavesene hracky moze tam byt najprv na chrbte a potom na brusku..A potom ked sa uz akcne plazia tak jednoducho po celom dome cize vsade musi byt cisto a bezpecne aby mohli slobodne skumat svoj svet a od varenia odbehovat pozerat ci su ok..ja som dostala taku vec..nebolo to choditko lebo sa to nehybe babo v nom sedi-stoji a okolo su hracky moja v tom skakala strasne jej to bolo vtipne a na to rychle varenie mi tam vydrzala 15-20minut. kym sa ocisti nakraja zelenina a tak ..pouzivala som to len par mesiacov ked uz vedela stvornozkovat uz tam nejak nechcela byt

mirkaknm
autor
18. dec 2018

@miadi mozes mi poslat foto co to bolo? ;