Poradíte mi mám 3mesacnu dcérku je na UM dávam jej pit každé 2h 120ml a potom ju prebalim dám ju odrgnut hrajem sa snou po hodine alebo aj skôr dávam ju späť do zavinovačky a potom začne mi trochu plakať dávam cumlík jej do pusinky a ťahá zas veľmi alebo začne nožičkami kopať ja už neviem čo mám robiť
ja akosi neviem prist na to, ze kde je problem? 😀 bud rada, ze tolko spapa, ze vobec chce. a to, ze kope nozkami? aj za to bud vdacna 😀
a co je problem?
mimochodom, UM sa teda za mojich cias malo davat s odstupom 3h... cize 3mesacna uz by mala mat vyssiu davku ako 120ml a mala by na nej vydzrat tie 3h+. Ale inak nic zle nevidim... ak mas pocit, ze je stale hladna, tak na naozaj treba pozriet davkovanie na UM ktore pouzivas, lebo ak si dobre pamatam, tak na 3m uz to uz urcite bola vyssia davka... mozno aj 160-180? v 4mes uz aj 200
@simca06022011 tymto by som sa neriadila moja 7 mesacna neda viac ako 120 a staci jej to.
@saxana000 predpokladam, ze ona uz je prikrmy... ale mala autorky, je mozno hladna, ked nie je spokojna a kazde 2h musi jest.
Nevadí jej zavinovačka? Môže jej v nej byť aj teplo, preto je nespokojná.
Aj to kŕmenie každé 2 hodiny je podľa mňa často
tam je veľa faktorov prečo to tak je , možno je ešte hladna, nechce byť v zavinovačke , možno jej teplo , zima , možno chce byt inak položená a možno ju bolí bruško a možno už preunavená a možno chce byt na brušku 🤷♀️ treba skúšať zisťovať a spoznávať svoje dieťa 🙂
@sara967 ak by jej niečo bolo ten plač je úplne iný ako len taký mrnčiaci. Mám doma 3 mesačnú dcéru , viem čo píšem a tiež je len na UM
@smejkuskaa vam tiež tak robí vaše bábätko také mrcanie je plač keď jej dám cumlík potom veľmi ťahá
@sara967 moja ťahá dudku skoro stále , ale neznamená že je hladná … umrncana je aj keď ju svrbia ďasná lebo už pomaličky idú zúbky
@smejkuskaa no veď to mi robí dáva si prsty do pusinky a cmula ich a kuše
@sara967 to je prirodzený vývoj dieťaťa , aj moja to robí .. treba kúpiť hryzadlá , sú všelijakého druhu .. naučí sa chytať veci do rúk a potom hryzkanie pôjde jedna radosť
@smejkuskaa avy koľko dávate piť vašej a ako často ?
@sara967 každé 3 hodiny približne mi vypije 120ml s tým že celu noc spí .. ale tých 120ml nemusí byt vždy .. aj ty raz zješ viac a raz menej … spapa toľko koľko chce .. ak by dlhodobo papala malo riešila by som to s lekárom , ale dôležité je že či priberá a rastie .. a podotýkam že moja má 4 mesiace za pár dní.
@smejkuskaa moja zajtra má 3m ona mi noci spi až do rána len cez deň také že sa budí mi či po hodine alebo dvoch hodinách
@sara967 nemôžeš chcieť aby ti dieta spalo deň a noc .. každým dňom respektíve každým týždňom bude viac a viac hore .. keď má 3 mesiace treba jej dávať aktivity, hryzadlá , polohy na brušku , sledovať či sa vie otáčať do strán či už vie chytať veci do ruky a pri prvých známkach únavy prestať sa hrať a dať ju uložiť na spánok . Raz bude spať 20 minút inokedy hodinu a niekedy potiahne spánok. V takom veku to je veľmi individuálne . Môže sa aj stať že spánok vynechá a pôjde sa opäť další kolobeh plienka, mlieko a hranie sa.
@sara967 toto je vtip? 😅🥲
@jullyeverest prečo by to malo byť vtip pýtala som skúsených mamičiek lebo som prvorodička
@jullyeverest je normalne ze sa o babatko boji. Ked je to jej prve. A radsej plane poplachy ako prehliadnut nieco vazne istota je istota
Moj pil 180ml 6x denne a niekedy aj viac 😄.
Mas mini človiečika , nečakaj zázraky ale ani ze bude stale spat . Googluj bdele okna , spanky , hranie sa , psychomotoricky vývoj (rataj ze kazde dieta je ine)
Uz zacina byt clovek . Niektore deti sa uz pretáčaju .
Prihlás sa na baby balance alebo ine aktivity ak nevies ako s malym . Sleduj na instgrame lepsispanok bábätiek , pozeraj nejake aktivity .
Davaj nad neho hrazdičku , knizku (nech sa snazi docahovat) , hrkalku .
Ja som mojho uz cca v 3m nezavinovala . Vadilo mu to . Spával v spacom vaku - prispôsobenom na teplotu izby ( pozeraj TOG a rocne obdobie resp teplotu izby)
Lezal na brušku , davala som mu hračku pred ocka a hýbala do lava a prava pomaly , dala na brusko a dala pred neho maly plech s vodou kde pláva kačička , sedel v kresielku hupacom kde mal hrkálky povesane … nie je toho vela ale skus si kupit knihu s mamou hravo (popripade aj odo mna 🙂)
Rozvíjaj ho , moj uz bol cca 1,5 hodinku vzdy hore .
Ak spi noc , bude menej cez den .
Mas uplne normalne dvojmesacne dieta.. neviem co by si od nej chcela.. nie je to babika na baterky ze ju vypnes.deti placu aj sa hybu kopu mrvia sa a nespia na povel podla hodiniek