Ahojte,
dnes sme prebaleny, neprdkame ani nic, vsetko je OK a aj tak pomrnkava cely den. Najviac ma stresuju tie vykriky zo sna, az sa sam na to ztrhne a prebudi a zas zaspi. Mozno sa nieco sniva ale co sa moze 16 dnovemu babatku?
Ze ho az pomaly zajakava ako keby a preberie sa na to? Velmi sa bojim co to znamena.
Dakujem za Vase rady.
No predstav si ze si plavas v klbku v tme, nic ine nepoznas a zrazu prides do osvetleneho sveta plneho farieb a roznych objektov, niektore sa aj hybu, rozpravaju...mas zrazu na sebe oblecenie, velky priestor okolo seba, citis chlad a teplo, prijimas potravu...Je to sok a babatka sa musia prisposobit, vsetko je pre ne velky zazitok, aj vidiet hrkalku. Ich mozog to urcite aj v spanku spracovava a reakcie mozu byt vselijake. Ja som bola tiez z toho sokovana, ako sa syn vselijako prejavoval. Teraz s odstupom casu mi to pride pochopitelne.
@pukina aj ked su hrozostrasne? mam pocit ako by ani nevedel spat, ze by sa zo sna nerozplakal alebo tak ale je pravda, ze potom bud pride prdik alebo si odgrcne 🙈
@marianarem jasne takto to znie rozumne ale clovek sa boji, ze ci je v poriadku ked sa takto trha, zvrieskne a zreve ako keby az tak zhykne 🙈😔
Tak u babatiek sa nikdy s istotou nevie, ci je vsetko uplne v poriadku, niektore veci sa ukazuju az casom. Kazdopadne toto, co popisujes, u babatiek byva.
zabaliť do perinky a rúčky aby boli vo vnútri.....
autorka, toto robilo bab§tko mojej kamaratky, ktore sa narodilo nedonosene a mesiac sa onho starali sestricky v nemocnici, mamu pustili domov k 1. dietatu, chodila ho len navstevovat, a dieta sa takto strhavalo este v 3 mesiacoch...v spanku, aj za vidna, alebo svetla...myslim si, ze to mohlo mat nieco spolocne s pobytom v nemocnici, ked vedla seba lezalo viac deti a kazde plakalo v iny cas, a ostatne deti boli ustavicne rusene...
@marianarem takze sa nemusim bat, ze ako keby nema pokojny spanok? neviem ci su to prdiky ale nie vzdy je za tym travenie 🙈
@mogaa skusim, tie ho budievaju tiez 🙈
@luxus10 no moj bol vlastne pri mne hned ako sa dalo ako aj ostatne babatka 🙈
Zatial nevidim dovod na obavy. My sme si s muzom po narodeni maleho hovorili, ze nechapeme, preco sa hovori "spat ako babatko", ked to v skutocnosti znamena pucit sa, mrvit, prehadzovat hlavicku, strhavat sa, vydavat rozne zvuky a casto sa budit 🙂
tu je o tom písané
https://www.lepsispanokbabatiek.sk/preco-je-zav...
@marianarem ano veru ale asi je to, ze si naozaj zvykaju na svet z toho bruska 🙈
dakujem naozaj skvely clanok
babatko sa potrebuje prisposobit na vonkajsi svet a tieto vykriky, trhnutia su uplne prirodzene, casom postupne vymiznu