Maly ma 5m a stále mrnci na podložke. Dokonca aj pri hre, chytá hračky nad sebou a rozčuľuje sa. Ok je keď ho vezmeme na ruky. Je to normálne obdobie alebo co robím zle? Snažím sa mu dávať podnety,hovoriť naňho.
juuuj je to normalne 🙂 nas sa aktualne sam nezahra ani 5 min. a jeduje sa (prave sa to naucil nahlas) - na bruchu nie je dobre, na chrbte nie je dobre, v stolicke nie je dobre 😂 chce to len vela trpezlivosti a v mojom pripade cokolady 😜
@petamich a ako ho nosite na rukach? Klokan či aj ležmo alebo iné tipy?
Volá sa to vyvojova frustrácia, mali chlapi to majú asi viac ako ženy. Moja 2ročná sa brutálne nahnevá, keď jej nejde zacvaknut Lego do seba a začne ho hádzať 😂
@basska_b no napodobne ako moja 2 rocna, rozculovat sa vie veru statocne 😂😂
pre vlastny klud som s nim bola u fyzioterapeutky nech skontroluje, ci je vsetko v poriadku a ona nam odporucila, ze uz nemusime uplne supportovat hlavicku a robit Ccko (obratene klbko) a najlepsie polohy su Klokan, celom vpred jedna ruka cez hrudnik pod pazusku a druha spodom pod stehno alebo zvislo ale tak vysoko, ze ma ruky prehodene cez moje plece a musi drzat hlavu a chrbat 🙂 a ze ked ho drzi muz celom vpred tak trochu odtlacit od hrude aby opat makal a drzal hlavu sam (zena nemusi, ze tam mame prsia)
obcas by to chcelo aj flasu vina ale neda sa - tak aspon ta cokolada, len kedy potom zhodim tie poporodne kila 😂 akoze obcas mam dost, si robim srandu, ze ho vytlacim pred panelak s cedulkou za odvoz
ja som strasne netrpezlivy clovek, asi ma ma to dieta nieco naucit ale bavim sa prevrati sa na brucho o chvilu sa jeduje, pretocim ho spat jeduje sa, o styri sekundy je zas na bruchu a jeduje sa dalej
@petamich no este pride to ze sa nauci otocit sam na brusko a nebude vedet nazad tak sa bude jedovat, potom zacne lozit a bude sa jedovat ked sa dakde zasekne :D potom sa bude jedovat ze ti nestiha a utekas mu....och...bol to velmi tazky rok :D jak zacne stvornozkovat tak sa to trochu ukludni ale len trochu...bo ho budu lakat veci polozene na stole a bude sa hnevat ze nedociahne :D a tak dalej....asi to trva az do puberty a kym neodidu z domu 😂
@bazalka1 hej fazu idem na brucho uz mame 😂 teraz mame neviem sa dostat spat ale vlastne ani nechcem a kedze som sa naucil novy zvuk, ked sa jedujem, idem si to testovat, vsak na co mam rodicov, maju ma zabavat! 😅 a cert mi bol dlzen, ze sa naucil otacat do lava (zacal vpravo), lebo mam taku tu baby bay postielku, takze ho dame spat a zostane ticho, muz ze jej ako pekne zaspal a o dve minuty rev, lebo dieta na bruchu u mna v posteli a nevie co tam 🙈 tusim este vela cokolady budem potrebovat podla toho co pises, to ti ziadna kamoska vopred nepovie, len usmiate fotky furt posielali
@petamich 😂 ano ano...pri tejto faze co mas konci vsetka sranda lebo uz nemozes skocit len tak za kurierom a nehat dieta same :D caka ta narocny rok ale pridu aj horsie dni a na toto sa akosi zabudne :D....bezpecnostne opatrenia sa budu robit zapochodu bo tie male rucicky sa zrazu dostanu vsade a vsetko bude zaujimave. No ale hnev sa u mojej aspon dost stupnoval...decibely pribudali a to som myslela ze horsie byt nemoze :D chvalabohu sa mi skoro rozrozpravala takze si vie povedat aspon co zhruba chce...bo dakedy som jej naozaj nerozumela. Rodicia deti ktore zacnu rozpravat neskor to maju ovela narocnejsie...
Takze ano...unas tiez ide cokolada vo velkom...a striedanie sa na zachode :D
@bazalka1 a potom pride muz po jednej prechadzke (donedavna spal iba v kociku za kontinualneho pohybu vpred) a povie mi mojko som unaveny, potrebujem si zdriemnut 😂😂 a ta matka pozera, ze ublizim mu? este na tuto radost som si nezvykla (a to ja mam uzasneho muza ale teda...)
a nech je po mne toto dieta a zacne rozpravat skoro 🙏🏻 len potom tak lahko neprestane
@petamich ano pozname... potom ze preco si nahnevana a vyzieras tie cokoladky :D ale aspon sa snim siel prejst...moj bol asi raz alebo dvakrat.....pockal kym trochu vyrastla a az potom ju zacal bravat. Trochu rozumej do roka a nieco mesiacov ked prestala spavat v kocari a len sa rada vozila :D teraz ma rok a pol a chodi raz za tyzden....teda ked neni iny plan....
Je to normalne obdobie 🙂 Chce nieco spravit a nejde mu to....bude to tak kym nezacne lozit, potom stvornozkovat...chodit....stale ked sa uz nauci daco nove ostane nespokojny lebo chce vediet viac 🙂 Na rukach pri mamke je kazdemu supersky 🙂
Treba sa obrnit trpezlivostou ;)