Sťahovanie predkožky u bábätka

24. júl 2021

Stahujete predkozku svojmu syncekovi? Nas maly ma pol roka, a neda sa mu vobec stiahnut predkozka. Od kedy sa narodil snazim sa mu kazdy den jeden krat stahovat jemne predkozku. Neviem ci to robim natolko jemne, ze som to aj zbytocne robila, ale do teraz ani trosku sa neda stiahnut predkozka. Ma tam len malinky otvor na cikanie, a neda sa s tym pohnut. A teda bojim sa, ze bude musiet ist k urologovi, a ze ten mu to nasilne strhne. Ako pomoct syncekovi, aby sa mu to dalo bezbolestne stiahnut?

kkovacovak
24. júl 2021

Nie predkožku mu naozaj nemusíš sťahovať. Už aj pediatri upúšťajú od takýchto praktík.

zojkaaa
24. júl 2021

Od pol roka som mu ju vzdy vecer pri kupku ,,pozmolila,, nestahovala len vrch tak pozmolila 😁 neviem to opisat, od roka zacala stahovat jemnulinko, teraz v 19mes sim sla k lekarovi lebo sa mi to mezdalo proste mal stale rovnaky ten itvor, lekar ma upokojil ze do 3r je to ok stale pomalicky jemne a len pred par dnami sa mu to ako tak zacalo-t.z. Nepredstavuj si je to ma uz odlepene ako dospely chlap nie vidno len hlavicku celu ale dole to stale nejde a je to ok takze nestresuj a hlavne nic nasilu aby si mu neposkodila

ivkazba
24. júl 2021

Pogoogli odborné články. Zistíš že na sťahovanie má ešte niekoľko rokov čas. A odporúčam aj pediatričke oznámiť, že si neželáš aby mu do toho zasahovala, pretože mnohí pediatri nemajú v tejto oblasti znalosti a dokážu to stiahnuť nasilu bez toho aby matke vopred oznamili a spôsobiť tak na roky chlapcovi zdravotný problém.

zuvelyn
24. júl 2021

Syn ma 14 mesiacov a nesťahujem a ani nejaký čas ešte neplánujem.

helcanw
24. júl 2021

Ja napríklad synovi sťahujem úplne od malička,najprv len tak trošičku pri kúpaní ponaťahovala vramci hygieny, a potom som skusala vždy trosiiicku viac, ale jemu to vždy išlo pekne dole. Má 11 mesiacov a ide mu cela dole. A napríklad sestre pediatrička povedala že do troch rokov s tým nemusí nic robiť a veru mali s tým až taký problém, že to synovcovi museli chirurgicky odstrániť. Každý lekár inak hovorí jeden sťahovať, druhý nechat tak 🤷‍♀️ Kazdoopadne ak sa ti niečo nezdá daj to skontrolovať lekárovi, ako hovorím synovec s tym mal veľký problém a potom to aj dlho liečili.

arabellka1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ciernana
24. júl 2021

Ja som poctivo presťahovala,hlavne kôli hygiene,ale nezišla predložka.Poznám aj extrém,keď vôbec nepreťahovala a skončil malý v nemocnici,zacievkovaný s vysokými teplotami.Nasilu určite nie,vznikajú trhliny a môže sa viac uškodiť.Len netreba dlho čakať lebo náš mladší syn to lepšie zvládal v 2r.ambulantne u urológa ako starší 9ročny chirurgicky(na 2xmusel).Pomáha pinďa masť alebo slezová,je to však individuálne,nám celkom nikdy nezišla úplne 😉

tomas97
14. aug 2021

No neviem či strhnutie je práve najlepšie riešenie ... ale asi by si mala ísť na urológiu k nejakému normálnemu urologovi a premýšľať možno nad obriezkou. Poznám viacej chalanov čo majú aj v dospelosti problém s predkožkou pri erekcii napriek tomu že v normálnom stave nie ... a majú to od dectva a teraz im je sprosté ísť na obriezku. Našťastie že ja tento problém nemám od dieťaťa mi mama ukazovala že si mám pipik umývať ...

zlatyk16
14. aug 2021

Ahoj mojmu malemu sme tiez stahovali jemne ako sa dalo od 3 mesiaca nedalo sa mu vobec tiez som uz mala stres preco mu to nejde ked sestrinmu chlapcovi to pekne islo postupne dolu ... nahali sme to tak... hocikedy som mu to skusila znovu neslo nahala tak ... na 3rocnej preliadke som to spomenula dr a ona sa tiez potrapila ale volakym zazrakom mu to stiahla povedala mi to by sme doma sami nestiahli ze teraz to uz pojde pekne mi povedala no pravdaze pipik bolel maly si ho stiahnut dat dole nechcel a ked si dal tak mne to neslo 🤷‍♀️ ma dlzku predkozku a ta je len zalepena ... teraz ide mat 4 roky a uz si to pekne stiahne sam pokial ho to neboli ,uz vidim ze mu to povoluje cim dalej tym viac ... treba len skusat kedy povoli ...

zlatyk16
14. aug 2021

Inak svagrina ma.dvoch chlapcov prvemu to pekne slo dolu a druhemu to povolilo az medzi 5/6rokom

autor
15. aug 2021

@tomas97 Ty mas ozaj nazor 🤦‍♀️. Rozmyslat nad obriezkou u maleho babatka... Trochu sa zamysli, kym nieco napises. A za dalsie obriezka je uz taka vec co by si mal kazdy muz rozhodnut sam, ze si ju chce dat urobit. A ano budem pozadovat po malom babatku, aby si umyl pipik 😆😆😆. Co veta to perla u teba.