Sťahovanie predkožky u 1,5 ročného dieťaťa

14. nov 2019

Mamičky, od akého veku sa vašim chlapčekom dala úplne stiahnuť predkožka? Môj chlapčem má rok a pol a nedá sa mu ešte vôbec, s cikaním problém nieje. Kamoška bola u urológa so svojim synčekom v podobnom veku a ten jej povedal, že v roku a pol sa už musí dať stiahnuť a odporučil jej obriezku, s čim ona nesuhlasila a odmietla to. Zľakla som sa, lebo môj má rok a pol a nejde to. Ako je to u vás? ĎAKUJEM 💙

ivkazba
14. nov 2019

Preboha, to čo je za lekára, čo 1 a pol ročnému dieťaťu odporúča obriezku, tomu by som normálne zobrala diplom. V tomto veku vôbec nie je potrebné aby sa kožka dala pretiahnuť. Na to má ešte dosť času.

renatka1985
14. nov 2019

ahoj, nas mal zuzenie, ktore nesposobovalo problem pri cikani, ale predsa sme dostali odporucanie s predkozkou kazdy vecer po kupeli jemne nenasilne "cvicit" 1-2x. Robime tak od jedneho roka - cize zatial asi 6 tyzdnov a zmena je markantna! Nas pediater tvrdi, ze do dvoch rokov je urcite cas a ze hlavne netreba nic silit.

ivkazba
14. nov 2019

Áno, ako píše renatka, môžeš začať s ozaj jemným cvičením počas kúpeľa, to určite pomáha. Ale urológ ktorý je naozaj odborník ti povie, že čas je kľudne aj do veku 5 rokov, pokiaľ teda nie je iný vedľajší problém. Takže sa vôbec nestresuj.

lenka2710
14. nov 2019

Jasné že má ešte čas, kamoskinmu chlapcovi sa to nespravilo, išiel tiež na zákrok ale až ako prvák na zakladke, takže tvoj má ešte určite furu času,aby sa to napravilo

romanka_369
14. nov 2019

Moj maly mal okolo roka ked sa mu predkozka nedala stiahnut a robili sa mu tam uz take biele gulocky akoby hnisu lebo sa mu to nedalo vyumyvat..isli sme urologovy ktory mu chytil cikulu stiahol predkozku urobilo to puk a bolo😁..islo aj trosku krvicky dostali sme masticku na tyzden a bolo vybavene..

vikus17489
14. nov 2019

Pomaly treba stahovat, mozes aj natriet olejcekom a stahovat aby to lepsie islo. Inak vas neminie stiahnutie nasilu...

zenazaba
14. nov 2019

Do dvoch rokov sa ani neodporuca pretahovat, operacia az v predskolskom veku.

manee
14. nov 2019

Syn ma päť rokov, stale ma tento problém, cvičenie nepomaha, kortikoidy pomohli minimalne, no dlhodobo mu ich nechceme dávať. Kupeme ho v sleze, ten to trochu povolil. Urolog nam dal na vyber, obriezka alebo to nechat tak. Kym nrma problemy. Povedal, ze ked bude v puberte, a bude sa mu snivat o dievcatach, povoli to samé....

nikpa
14. nov 2019

To čo je za doktora, volaky Arab? 🙄🙄 V roku a pol sa nič nemusí preťahovať, stačí keď mu ide trošku stiahnuť. Syn bude mať 2roky, odkedy sme prišli z pôrodnice predkozku mu pod tečúcou vodou počas umývania trochu akoby pootvorim, žiadne násilne sťahovanie! Teraz mu ide krásne skoro celá dole. Ale aj tak je to ešte skoro, ja by som to riešila až po druhom roku keby mu to vôbec neislo

jany149
14. nov 2019

moj má 4 a ešte mu to nejde celé;akurát minulý týždeň sme boli u detského urológa ;pozrel mu to,povedal,že to má ok,že zúženú predkožku nemá a ukázal ako to máme sťahovať,inak že je to všetko ok.....a máme prísť len vtedy ak by mal nejaké zápaly...ja už som myslela,že nám dá krém ale že netreba...
neviem,či záleží od lekára k lekárovi ale každý má asi iný názor že odkedy by to malo ísť dolu celé...neviem...nám povedal toto...
dokonca sme cestovali do krajského mesta lebo u nás nie je špeciálne detský urológ a naša detská dr.chcela nech to pozrie detský urológ...

imao
14. nov 2019

Môj mal pred nedávnom 10 rokov a až cca mesiac dozadu, čo sa mu odlepila celá predkožka. Bola som zásadne proti tomu, aby mu to niekto odliepal nasilu. Keď mal 1 rok, mal hrozný zápal - ale že hrozný 😢 všetko mal opuchuté a až modré.... hrozný pohľad. Samozrejme sme bežali na pohotovosť na urológiu. Hrozne som sa bála, že mu to stiahnu nasilu. Ale doktor mu dal ATB a, chvalabohu, bolo dobre. Odvtedy sme vždy pri kúpaní stiahli, koľko to išlo, poriadne som mu to sprchou vysprchovala, takým čo najsilnejším prúdom. Naša detská doktorka nás aj posielala na urológiu, aby sme mu to dali stiahnuť, že to sa mu samo neodlepí.... ale nedala som mu blížiť. Niektorý rok sa mu to ani nepohlo, niektorý sa mu kus odlepil. A bola som šťastná - prešťastná, keď asi pred mesiacom ma syn volal do kúpeľne a vraví mi:" Aha, mami, mne sa to odlepilo celé!" Mal to také dosť červené, natreli sme poriadne Framykoinom a už je dobre. Veľa som čítala o tom, či mu to dať stiahnuť, alebo nie. Niektorí urológovia tvrdili, že sa to má stiahnuť, iní zase, že kožka sa odlepí sama a niekedy sa to môže odlepiť až v puberte. Tak som sa rozhodla, že budeme aj my čakať. A urobila som dobre 🙂

deedol
14. nov 2019

@manee prosim ta, aky slez pouzivate a ako robite ten kupel? dakujem

evkamotka
14. nov 2019

Moj ma 2 a nejde. Do 4r to nevadi, nasledne sa da masticka aby s uvolnila. Kam sa ponahlas? Vedla ma jedna 10 mesacneho a uz mu to stahuje do krvi

simsalabim
14. nov 2019

Ja sice nam iba 2 dcery, ale od 7 rokov u nas vyrasta synovec. Predkozka mu nesla dlho stiahnut, tiez odporucali obriezku, ale moj manzel ostro lekarovi povedal, ze predkozka u malych deti nema preco ist stiahnut. Ze on si z detstva pamata, ze sa mu sama v puberte uvolnila. Odmietol u synovca akykolvek zakrok (bol s nim u urologa kvoli jednorazovemu zapalu). Vtedy mu nahnevany napisal do spravy pre detsku lekarku, ze zakonny zastupca nespolupracuje a odmieta zakrok. V puberte som s nim bola na preventivke u detskej a ta mu s jeho dovolenim predkozku skontrolovala, kebo si tuto story pamatala. Uz bola uplne uvolnena. Takze si myslim, ze ona sa naozaj uvolni sama vplyvom hormonov.

mmoonna
14. nov 2019

Náš syn nemal zostúpené jedno vajko a nešla mu vôbec stiahnuť predkožka. On ale už mal aj problémy s močením. mastička mu pomohla len minimálne. Keď mu v 2 rokoch operovali to vajko, tak mu stiahli aj predkožku. Bolo to hrozné, veľmi ho to bolelo a nechcel sa vôbec vycikať. Asi po troch dňoch už bolo o.k. až na to, že polovica tej predkožky sa mu prilepila znovu. Čiže tie bolesti boli zbytočné. Teraz sme boli na kontrole a lekár na to povedal, že to je v poriadku, že je to trochu prilepené a dal nám znovu mastičku. A po pol roku na kontrolu. Tak som zvedavá ako to budú riešiť, pokiaľ sa mu to nebude dať úplne stiahnuť. Sestra bola so svojim synom, až keď už chodil do školy a na urológii mu to doktor stiahol a bolo vybavené.

autor
14. nov 2019

Ďakujem Vám za odpovede, trocha ma to ukľudnilo.

manee
14. nov 2019

@deedol mam suseny slez zo zahrady od suseda. Oni ho piju ako caj. Ja zoberiem hrst susenej rastliny, kvety aj listy, zalejem vriacou vodou a ked kvety stratia situ fialovu farbu a su az priesvitne, dam do lavorika, dolejem vodu, aby mala ok teplotu a uz sa fesak maga. Cca 10-15min. Inak aj kec su kvety fialove, voda sa sfarbi do jasno zelena

deedol
14. nov 2019

@manee dakujem za radu. trocha zavidim, ze mas taky super zdroj slezu ;)

slavka12455
14. nov 2019

Ahoj, my sme sa tiež s tým natrapili. Malému som vždy po kúpeli sťahovala ale vôbec to nešlo.
Až teraz keď ma 2,5 tak už je to lepšie.
Myslim že u všetkých chlapčekov je to individuálne hlavne nestresovat a len sťahovať, sťahovať...
Ú takého drobca by som to ešte neriešila.
Sťahuj aspoň pokiaľ ide.
Niekto vraví ze by sa vôbec nemala sťahovať.
100 ľudí, 100 odpovedí rôznych. Držím prsty

3petka
14. nov 2019

Ja som to pri mojom riešila keď mal 2 roky a už som ho začala odplienkovat. Mal ale taký problém že sa mu robili ranky na predkozke. Tak sme šli k urologovi. Chcel hneď násilí stiahnuť čom som nedovolila tak dal masť samozrejme a kortikoidmi ale po pár dňoch mu to pekne povolilo. No aj keď som mu už tu zúženú Kožku stiahla mal to ešte prilepene okolo žaluďa, tak snem šli na kontrolu a to mu Dr jedným šmahom stiahol. Ani ho to nebolelo nič akurát pri cikani stipalo ale za dva dni ani nevedel že sa mu niečo robilo. Dr povedal že ešte že dobre že sme ho uvoľnili lebo tam mal veľa mazu usadeneho že by ho zápal neminul. A už som si len dávala pozor aby som ho každý deň pekne sťahovala a teraz má 3 a pól a ide to jedna radosť. A dieťa si ani nič nepamätá....

mon8060
14. nov 2019

Od roka a pol úplne

gin124
20. jan 2020

*romanka_369

14. nov 2019
Moj maly mal okolo roka ked sa mu predkozka nedala stiahnut a robili sa mu tam uz take biele gulocky akoby hnisu lebo sa mu to nedalo vyumyvat..isli sme urologovy ktory mu chytil cikulu stiahol predkozku urobilo to puk a bolo😁..islo aj trosku krvicky dostali sme masticku na tyzden a bolo vybavene..*

Já už sem chodím velmi málo. Tím násilným stažením ho mohl dost poškodit, naštěstí to dobře dopadlo. Ty kuličky tam měl proto, že se mu uvolnila konglutinace, slepení předkožky se žaludem, což má drtivá většina novorozenců. Dám tu jenom dva odkazy:

http://www.mudrnoragregorova.cz/predkoz.pdf

a

https://slideslive.com/38900019/pece-o-zevni-ge...

sinnovea1
5. mar 2020

@jany149 ahoj, prosim ta, mozem sa opytat u akeho urologa a kde ste boli? dakujem

jany149
5. mar 2020

ahoj, boli sme v Nitre Fakultná nemocnica MUDr. Vladimír Nemčovič. Neviem, či sa dá objednať, my sme tam boli presne 6.11. a keď nás vyšetroval tak akurát sestričke niekto zavolal a chcel sa objednať a povedala mu, že až na marec má termín. na objednanie treba teda dlho čakať...treba prísť radšej tak, že stredu je detský deň, (neviem, či aj iný deň, treba si overiť /my sme boli stredu, treba prísť, zobrať si časenku a čakať...detičky uprednostňujú v tento deň...my sme mali číslo až 21 ale šli sme dnu nejaký 6,7. a o desiatej sme aj v pohode šli na buse domov. Sme z Levíc. takže tak...inak veľmi milý pán doktor...

jany149
5. mar 2020

@sinnovea1 sorry zabudla som ťa označiť...

jany149
5. mar 2020

@jany149 a zabudla som, treba výmenný lístok od detskej lekárky, iné nič.

jany149
5. mar 2020

@sinnovea1 sekla som sa...treba výmenný lístok od detskej lekárky, inak nič.

sinnovea1
5. mar 2020

@jany149 ďakujem pekne, pozriem 😉

sinnovea1
5. mar 2020

@jany149 inak ako ste na tom teraz? trošku to povolilo?

jany149
5. mar 2020

@sinnovea1 ale áno, ale celé mu to nejde ešte, on nám nedal ani krém, dáva sa taký "Triamcinolon" ja som myslela, že nám to dá, ale nie, že to len pri zúženej predkožke a to náš nemá, tak mi len povedal, že raz do týždňa mu to mám pri kúpeli stiahnuť ako keby "na doraz" a pojde to...