Ma tam merino body a puncochy, flisovy overal, hrubu flisovu zavinovacku a perovy fusak. Mozem vymenit bodycko za hrubsie merino a rozmyslam ze namiesto flisovej zavinovacky kupim vlneny overal. Je to takto ok? Ci pridat este vrstvu? Ja som z toho uplny jelen 😄
Tu zavinovacku nepotrebuje, inak ok
@luciaangela takto by som dieťa obliekla keby je -5 a nie +5.
To je až moc. Čo mu dáš v januári keď bude -10?
@luciaangela podla mna je to az moc 🤣 alebo ja som potom krkavcia mater. Ale ved ten fusak samotny hreje ako blazon. Ja by som nedavala uz ani ten flisovy overal, namiesto neho by som dala len nieco hore, ako svetrik (hrubsi), lebo zo spodu bude babo riadne hriat ta zavinovacka a fusak. Ale hore fusak nezakryje celu hrud, takze preto radsej tam svetrik a nozky uz nemusia byt vo overaliku.
@iluviel 😄 ved prave ze aj mne to pride moc! Ale tak mi to odporucila znama a ja sama netusim 🙈 Takze body+puncosky+svetrik+zavinovacka + fusak by mali byt ok?
To je vela uvari sa ti v tom staci jeden fusak. Nohavice a na vrch mozno body svetrik mozno bundicka ak mu bude trcat vrch telicka z fusaku
@luciaangela zavinovacku ked bude minus 5. Teraz staci fusak aj ten je dost teply
@luciaangela ta zavinovacka je tam fakt moc! Len fusak a normalne oblecene babo, ved je este vo vanicke, nesedi vo vetre a mraze.
Zavinovačku nedávaj. Fusak je hruby, teplučky. Normálne body, pančuchy, ten flisovy overal a fusak. Ja som tak 2 mesacne dieta dala aj do - 5, bývame pod Tatrami a bol teplučky keď sme prišli domov. Pri 5 stupňoch by sa ešte v zavinovačke roztopil.
@jaskolka Dakujem!!
Bez zavinovacky, mozno tensia mikina a teplaky namiesto pancuch, bez overalu uz... Alebo tenky overal, tie flisove su tiez rozne hrube
@luciaangela ja len k tej čapici. Bez brmbolca a so šnúrkami sú lepšie. Táto sa mu bude vyzliekať ako sa bude mrviť. Aspoň ja som mala takú skúsenosť. Pokiaľ dieťa leží, žiaden brmbolec. Viem, že je to pekné, ale nepraktické.
@luciaangela jaby som dala len oblecenie a ten fusak. Ale ja deti nebabusim dako. A mojej svokre by este aj tobolomalo co mas ty ;) ona nam maleho pri 8 stupnoch co mal puncosky a teplacky body mikinu a fusak este 5timi dekami co doma nasla pozakryvala lebo zima vonku.
Ale zdrave je nebabusit tolko, aspon nebude tolko chore potom a pre babo je nebezpecne prehriate, kedze si neveida regulovat teplotu a potit sa.
@luciaangela ale nebpj, ja som.maleho prvy mesiac tiez riadne babusila, to keby niekto vidi tak ach jaj, a to bol november 🙂 ale bol aj predcasne o mesiac narodeny, tak potreboval trochu viac tepla, nikdy nebol spoteny. A potom v decembri uz sa mu to nepacilo, uz mal.svoje zasoby tuku ma ohrev a zacal mrncat a mrvit sa v kociku, tak som.ubrala vrstvy a dako som sa naucila ako obliect.
@luciaangela môj mal vo februári zimnú zavinovacku, čiapku, body a teplaky 😃maximálne ešte deku navrch
Ja by som dala tak ako je na fotke. Dieťatko mozes skontrolovať za krkom ako mu je teplo. Ak by bolo vzadu za krkom spotené tak je to moc . Hovorí sa ze babetku treba dat o 1 vrstvu viac ako ma dospelý .
@luciaangela osobne by som tu zavinovačku vymenila za hrubší overal. My sme chodili v zime von : bodicko, pančuchy, capicu, vatovy hruby overal a fusak. Ak by bolo príliš teplo babätku, fusak sa da rozopnut alebo odkryť.
@luciaangela Vyskusaj to ako to mas naplanovane a po pol hodine otestuj babatku chrbatik ci sa poti. Ak ano, tak daj na buduce menej.
Za mna tam mas prilis vela flisu. Nas syn sa spotil aj z toho ze lezal na flisovej deke. Odvetdy su aj horne vrstvy oblecenia cista bavlna... teda okrem vetroviek kde ta sustiakovina je umelina samozrejme.
@luciaangela To je novorodenec? Nemáš toho priveľa? Čo mu dáš, keď bude -10?