Spriatelenie s nočníkom

monulkaaaa
14. aug 2021

Ahojte, mate nejake tipy a triky ako sa spriatelit s nocnikom? Maly bude mat 22 mesiacov a skusame odplienkovat, nakolko maly uz vykazoval iste znamky pripravenosti. Chceli by sme to stihnut este teraz v lete ked moze pobehovat po dvore nahaty. Vcera sme zacli prvy den, a nehod bolo viac, ale to len kvoli tomu ze sa bal naraz tolko vela vycurat, tak ucuraval po 5 minutach po celom dome 🙈 Ked zacne, tak ma upozorni ze ššš 😁 ale na nocnik si sadnut absolutne odmieta. Nechcem ho uplacat sladkostami alebo takym niecim. Ale vecer ked som pustila Jaroša a nakazala si sadnut, tak to si sadol a presedel by tam aj cely vecer 🙈 Pritom nocnik mame doma uz niekolko mesiacov, aby videl ako to vizera, a jedine co ho napadlo, je skrkat s nim o dlazku 🤣Mate doma aj vy odporcov nocnika?

vierka0508
14. aug 2021

Skuste detsky pisoar. U nas zabralo hned, na nocniku tiez nechcel sediet.

mogaa
14. aug 2021

@monulkaaaa pripravenosť nie je o tom že dieťa sedí hodinu na nočníku a ani o tom že povie že ciká ak už ciká.....dieťa musí ctiť potrebu - to je vedieť že hcce cikať ešte predtým ako ciká....ak teda tvoj syn necíti potrebu cikať, tak to môže trvať aj niekoško mesiacov🙂dieťa je pripravené vtedy keď povie/ukáže - potrebujem cikať, dáš ho cikať a až potom sa ti vyciká😉

brita7777
14. aug 2021

Mozno je este skoro, nas syn bol pomaly v tomto a dcera naopak ta zase rychlejsie sa uci. Ved este nema ani 2 roky. U nas to zacalo az tak okolo 2 a pol roku, to uz proste sama dcera vedela, ze treba ist na nocnik. Nesilila by som to.

monulkaaaa
autor
14. aug 2021

@vierka0508 skusime, dakujem 😊