Ahojte, chcem sa opytat je niekto kto babatko od narodenia nekupe ale iba sprchuje ? Pride mi to ako pohodlnejsia moznost , hlavne pokial by som bola sama na to a manzel by nemohol pomoct....
Ja som často deti sprchovala, keď boli bábätká. Najmä, keď sa mi nechcelo samej naťahovať s vaničkou...mali sme iba sprchový kút, tak som dala do neho na zem uterák, položila bábätko a osprchovala.
Myslis tak, ze das do sprchy vanicku ci bazenik a tak? Alebo sa sprchujes s babatkom? Lebo minimalne otocit po uterak ci po sampon ci olejcek sa musis, nemozes ho drzat pod vodou paralelne nejako na rukach iba...
Rob ako je ti pohodlnejšie. Myslím, že keď bábätko má rado vodu, tak mu to je v celku jedno. A na kúpanie nepotrebuješ asistenciu manžela.
mne sa zdá, že sprchovanie by bolo pre mňa zložitejšie, viem si to predstaviť, až keď dieťa stojí, pri kúpaní nepotrebuješ asistenciu, všetko si nachystá q po dvoch týždňoch ti to pôjde ako masle
Kludne môžeš. Len pozor na manipulaciu aby si sa neposmykla resp. Ti nepadlo...mokré dieťatko je klzké. Taktiež pozor na teplotu vody. Mne sa párkrát stalo, že som nechtiac buchla do kohútika a teplota vody sa zmenila. Ja som inak malé bábo "sprchovala" v umývadle. Sa mi to velmi osvedčilo. Nemusela som sa nijak krcit.
@stanulienkat prave potrebujem zatial jeho asistenciu.... neviem ju poriadne chytit, minule som skusala a skoro to nedopadlo dobre...ja som myslela tak ze polozit ju do sprchy na take to lehatko pre novorodencov a tak ju sprchovat , nie ze drzat v rukach to by som si veru netrufla...
@hipuska ano s tou teplotou je to tazke obcas, ale zatial nevyzeralo ze by jej vadila ci uz teplejsia alebo studensia voda....nam sa prave neda v umyvadle, ma taky blby tvar ze tam pod vod. kohutik ju nevopcham...
Ja som svoju druhu dceru od narodenia ani raz nekupala. Dala som do sprchy vzdy cistu bavlnenu plienku, na to som ju polozila a sprchovala som ju. Jej sa ti pacilo, ja som nemusela napustat vanicku, aj v kupelni bolo malo miesta, ked som polozila vanicku na pracku. Potom sme sa osprchovali ostatni a sprchovu vanicku som kazdy vecer, ked sme sa vsetci dosprchovali, dezinfikovala. Kym pri prvom som mala cas na to vsetko okolo kupkania, pri dvoch detoch mi to prislo efektivnejsie sprchovat...a asi aj hygienickejsie 😀
Uterák na spodok a osprchovať, ale častejšie som ju v umývadle, až neskôr vo vani sprchovala. Malá má vodu rada a nevadí jej ani studena😂
sprchovala som všetky tri deti, je to pohodlnejšie a rýchlejšie 🙂 ale sprchovala som ich tak, že som pod sprchu vliezla s nimi
Malu len sprchujeme na zemi na uteraku 🙂
super , vdaka za skusenosti, a ja som myslela ze som divna ze chcem babatko sprchovat :D s tou vanickou je to take neprakticke a zabijeme s tym niekolko nasobne viac casu....raz do tyzdna by to bolo ok ale castejsie asi skor sprcha, a ked bude vacsia tak nech sa clapka vo vanicke .: )
My sme nášho iba sprchovali kým sa nenaučil sedieť. Potom si už viac užíval kúpeľ, šanti sa, hra sa s hračkami.