Správanie sa týždňového bábätka

zuzuk22
5. jan 2014

Prosím vás je normálne ak týždňové babatko ked je hore skoro stale len mincí ? Bud spinkame , papame , vtedy sme ticho ale ked ho prezliekam alebo prebalujem ci kúpem alebo je chvíľku len tak hore tak stale mrnci a plače pokým mu nedám cecok do úst potom je uz ticho a ked sa napapá tak hneď zabuva na cecku. Aj to asi nieje dobre . Este mame aj režim trosku prehodeny . Deň s nocou ... Ako to mam prehodiť do normálu ? Dakujem Vám . Som prvorodička tak sa učíme . Ale v aute sa mu lubi voziť 🙂 dakujem Vám za odpovede

aduliak
5. jan 2014

Je to uplne normalne 🙂rezim ako tak bude mat okolo 3mesiacov,ak vyda 🙂

luba28
5. jan 2014

@zuzuk22 ten rezim este dlho bude taky naopak,...cca 2-3 mesiace,....skus mu masirovat brusko olejcekom v smere hodinovych ruciciek,....mozno ho pobolieva brusko,.....

hviezdicka111
5. jan 2014

den s nocou mame prehodeny aj my... 😀 no uz to nejak neriesim, cakam, kedy sa to upravi same, aj ked uz ledva fungujem...

jul11
5. jan 2014

@zuzuk22 ahoj.je to normalne.kuk knihu Harvey Karp nejstastnejsi miminko v okoli.alebo na you tube najdes aj jeho videa,ale su v anglictine.vysvetluje preco sa deti tak spravaju a ako im a rodicom pomoct.nic zavazneho,niektore veci urcite robite ale je to pekne odovodnene a vysvetlene.aj to preco sa deti radi vozia v aute.radi tam par zasad a tipov,ako ulahcit babatku prechod z bruska na svet.je to pre neho velka zmena.ale je to ok.potrebuje tvonu blizkost,takze satka alebo nosic a spavat spu.vela zdaru

zuzuk22
autor
5. jan 2014

@jul11 dakujem

ushuaia
5. jan 2014

@luba28
@zuzuk22 , ako by som citala o sebe... 🙂 , tiez prvorodicka, nasa princezna mala teraz 3 mesiace a veru poviem ti ze boli chvile ked som bola na pokraji svojich sil...a to som pracovala s malickymi drobcami 6 rokov..., som si myslela ze ako dobre ved skusenosti mam...byt vsak sama maminou je odrazu nova rola a iba sa musis do nej vzit, a ako vravi luba 28 najst si svoj rezim, nam to tiez zabralo cca necele 3 mesiace, teraz uz sa aj v noci vyspim...ale neboj sa tiez plakavala, nevedela som co s nou a ja som plakala potom s malou a tato nas utesoval obe... 🙂 ,teraz sa uz nad tym pousmejem, ale este pridu trapenia ako zubky, ci choroba a pod...a mozem potvrdit v aute sa teda rada vozi, tam je ticho al. hned zaspi...,ako nahle vynesieme vajicko do bytu okamzite je hore...

luba28
5. jan 2014

@ushuaia ked prides na SK,kup si tu alpu.a ked pojdu zubky ,...potries dasienka a uvidis ako uzasne zabera,... 🙂

ushuaia
5. jan 2014

@luba28 dakujem za radu... 🙂 , lebo veru tu len tazko zozeniem nieco co je u nas normalne dostat...

zuzuk22
autor
5. jan 2014

@ushuaia no tak dufam ze to zvládneme ;) a dakujem ;)

ushuaia
5. jan 2014

@zuzuk22 urcite ano, zvladli to ine maminy, zvladneme aj my... 🙂 neboj sa

siska53
5. jan 2014

@zuzuk22 asi ta nepotesim,ale svokrov brat mal cely jeden rok prehodeny den s nocou..ich mama,uz bola na prasky..ale verim,ze u vas to tak nebude..ze je to len docasny stav. My sme,boli 3,5mesiaca noci hore hodinu az dve vkuse,mala mala,koliky,aj cez den,placliva,ale potom,to,preslo,vela sme sa nosili.potom bola uplakana len,ak nevidel,bola a je hrozny zvedavec.

ivet1371
5. jan 2014

je to normalne.take babo ešte bruško može boliet.postupne sa to upravi.treba vydržat 🙂

zuzi0110
5. jan 2014

@jul11
@zuzuk22 Harvey je úžasný! Krásne to vysvetľuje že babatko doteraz poznalo iba maternicu a zrazu je na svete. V brušku si pilo plodovú vodu kedy chcelo a koľko chcelo ( preto sa tak kojí), počulo hluk tvojho krvného obehu ( preto sa mu páči v hlučnom aute ) a maternica ho pevne držala ( preto sa bojí keď je holé vo vanička). Na 3 mesiace sa to stratí ( všetky usmiate bábätká v reklamách majú viac ako 3 mesiace 🙂 ) . Šatka je super a ešte ti poradím ku kúpaniu taký trik že ho zabal do štvorcovej plienky a normálne ho kupkaj v nej. Vždy mu z nej vyber iba tú časť telíčka ktorú potrebuješ umyť. Daj mu konce plienky do ručičiek nech si ich drží. Ak ti nebude vediet spať tak ho môžeš zabaliť do ulitky. Návod nájdeš v mojom fotoblogu 🙂