Prosím vás, poraďte mi, čo robiť..ja už neviem ako ďalej. Môj malý je veľmi náročné dieťa, mám pocit že sa to iba zhoršuje, vôbec takýto nebol, je plne dojceny aj prikrmovany veľa teda nespapa dávam mu iba na obed príkrm zatiaľ, ale stále od rána do večera ešte aj v noci vrieska a plače aj sa mi veľmi ťažko uspava niekedy stačilo ležať pri ňom a teraz ani na fitlopte, na rukách nechce proste úplne až kým sa nevyplace až potom zaspí aj to sa často budí ..venujem sa mu naplno, aby sa nenudil aj tak vrieska počas dňa a takto to už nejde...teda neviem čo s ním, nejaký režim mu chcem nastaviť, ale nedarí sa mi ....je to prvé dieťa.
No môj prvý tip je zuby, to odporúčam olejček na ďasná, dá sa kúpiť napr. v DM drogérii, myslím, že pri bio kozmetike pre deti, ale nepamätám si už, ako sa volá.
Čo sa režimu týka, odporúčam ti mrknúť pár videí na youtube na tému sleep training (ak vieš po anglicky) alebo si prečítať články, skúsenosti, alebo aj odbornú literatúru na túto tému. Väčšinu detí vieš naučiť chodiť spať samé v priebehu pár dní alebo týždňov.
Držím ti palce, drž sa!
Skus masticku na zúbky dať
@veronikapl place aj najedeny?
@lyci áno plače aj najedeny
@veronikapl veľmi dobrý je od Saloos prirodny olejcek vola sa "prvý zúbok "
@veronikapl na zubky Dentinox a mne take cirkusy robil pred menstruaciou. Ono sa to zlepsi.
Ja som mala tiez narocneho syna a stale mam. U nas este sa aj v noci zobudil a reval hrozne zo spanku aj 40min ani oci neotvoril a na nic nereagoval 😞. Zasadne sa veci zlepsili po dosiahnuti nejakych vyvojovych etap ked zacal stvornozkovat a dostal sa kam chce a ked zacal chodit.
Mne pripada ako keby bol hladny alebo smadny. Teda skus pridat cajiky, ine mlieko atd.
@staskadexter cajiky pije stále, hladný by nemal byť možno a um neviem aké by som mu dala skúšala som všelijaké už iba kendamil vypil a ten mu nesadol, veľmi po ňom zvracal a už sa mu bojím niečo dať
@veronikapl môžu to byť zuby, tie lezu cez dasna celé týždne, ale podľa mňa nie je normálne aby celý deň vrieskal. Skúsila by som konzultovat dr, možno má nejaký problém, intolerancie alebo niečo. Je normálne že deti placu, ale keď sa nevie ukludnit celé dni asi ho niečo trápi.
@veronikapl píšeš ze sa mu naplno venuješ, aby sa nenudil. 6m dieťa sa nudiť určite nebude, všetko je pre neho nové, všetko skúma, pretaca sa, aktívne sa hrá s hračkami primerane veku, možno sa už aj plazí.. Skus mu dat priestor na samostatnú hru aspoň niekoľko minút, hlavne podvečer, môže byt práve aj preťažené, prestimulovane, ohucane, niektoré detičky sú na to veľmi haklive. Zvolni, nemaj stres, aj to z teba cíti.
A nepoužívaj aspoň pár dní žiadne kričiace a blikajúce hračky 🙂 a ja verím ze sa trosku ukludni. Dúfam, že telku a mobil ešte nevidel, aj to urobí veľa zlého.
Ja dávam dcérke na zúbky homeopatiká - chamomila vulgsris a dcérka spinká a je pokojná cez deň.
@marzuz89 no áno venujem lebo aj keď ho položím s hračkami nech sa hrá a ja idem napr vyvesiť prádlo tak na mňa vidí a aj tak plače čiže to som už vyskúšala niekedy pár minút vydrží ale to je fakt občas ...a možno je chyba aj s tým tv púšťam mu Minimax niekedy sa zapozera tak mám aspoň chvíľku pokoj 😂 ak to pomôže nebudem mu to ukazovať radšej
@veronikapl tak to je potom jasne, je prestimulovany dianím okolo seba aj pozeraním TV. Naozaj nie je čo sa čudovať 😕
Moj prvy syn bol cez den cez noc hore proste nespal vobec nespal mal aj zdravotne problemy takze nam spal iba ked sme chodili raz mesacne na Infuzie..ptm doktorka nasadila lieky vsetko mozne sme davali a nespal ..skoncilo sa to az v cca 3 roku odvtedy spinka ..narodil sa druhy syn o ktorom sme hovoriili sladka odplata od BOHA🤣🤣🤣 len spal a spal takze sme isli doktorke ze nam vlastne stale spi pri kupani spal pri papani spal pri kakani spal v kuse spal ..ale samozrejme doktorkaa povedala ze mozme byť radi ale hlavne cez den aby papal kazde 2 az 3 hod a v nocj ked mu to nechyba tak nemusi takze zlate dieta ma 5 rokov a je taky spachtos stale ...narodila sa nam dcera uzasne dieťatko🙏🙏🙏 spinka a spinka tak ako syn ..ale ma svoju hodinu o pol 9 vecer musi byt v postielke aby spala do rana ..ak ide o 9 spat tak uz nespi tak je nastavena ..spinka nam krasne cely den celu noc chodi spinkat o pol9 vecer a vstane nam o pol12 poobede stalo sa aj o pol druhe poobede 🤣🤣🤣 takze mam cas aj na seba ma 5 mesiacov ..dakujem BOHU za take deti aj ked citam vela prispevok ako sa nevispite presla som si tím ale som za to aj vďačná pretoze kazda matka musi vediet ze je matka a ze sa treba aj o dieta starat a ratat stym co pride ...
Zuby? Aj keď mu ich ešte nie je vidieť tak už ho môžu trápiť
Skús mu dať na večeru pár lyžičiek z obeda. Možno je večer hladný