Správanie dvojročného syna

lolita555
29. aug 2016

ahojte mam dvojrocne dieta syna , moj problem alebo otazka spociva v tom ze si s nim uz neviem rady. byvame s mojimi rodicmi v jednom dvore. s malym som doma staram sa o neho nonstop ked nespinka teda 🙂 nikdy nebol nejak extra nafiksovanym dietatom, ale teraz je taky ze ked sme doma tak ma stiska, tuli sa ku mne ale ked ideme von a je babka doma tak koniec uz neexistujem babka ho musi hojdat hrat sa v piesku vsetko. mna totalne ignoruje ked k nim pridem povie mi ze nech idem prec. vyhlada ma az ked sa buchne alebo ho nieco boli ked spadne. ako sa mam spravat ked sa mi zacal hadzat pre vsetko o zem trieska rukou okolo seba a hadze hracky ked nema povoli? to teraz zacal mat take spravanie. a dalsia vec doterz krasne v noci zaspal bez placu teraz ked ma ist spat tak zacne utekat za tatinom len aby nespal. ked ich poslem aby isli spolu nikdy ho neuspi len sa hraju , maly sa rozblazni 😒 zacal pouzivat slova ze nechcem maminu a mamina prec. ja viem ze je to male dieta ale je toto spravanie normalne? niekedy ma uplne ignoruje. zname co maju deti a stretavame sa tak decka ich hladaju, placu za nimi a moj je samostatna jednotka nevsima si kde som. uz som z toho dost na nervy citim sa ako posledna z poslednych

siska53
29. aug 2016

@lolita555 ano,je to normalne..ja som si tiez musela zvyknut,ze zas u syna je tatinko cislo 1.. A to tiez do cca 2r.najma ja.. Rovnako ked pride moj otec,tak som vzduch pre oboch..a moja na mna dost naviazana mala ma tiez nechcela,lebo prazdninovali u babky,tak uzbsom prechodne nebola zaujimava..
Uzivaj si,ze si maly uziva babku.
A na dalsie? No .zacal vzdor a je len na tebe,kolko dovolis. Ja som hadzanie vyriesila nevsimanim - vonku len bez slova vzala domov. V amoku oni aj tak nevnimaju.
Hadzanie hraciek -,zobrat a nedat (minimalne den-dva).
A ked ho tatinko rozblazni,nech si ho aj uspi. Ty s tym nic nemas,vykoz si nohy ci sa venuj domacnosti.

zuzanaete
29. aug 2016

@lolita555 Mas doma uplne normalne zdrave dieta. Ja som tiez obcas odhanana, lebo chce byt iba s tatom alebo babkou alebo dedkom. Ja sa len pousmejem a tesim sa, ze ich ma rad. A co sa tyka vecerneho spanku, tak nas prekonava hranice v tvorivosti, co este vymysliet, aby neisiel uz spat. 🙂 A plieskanie sa o zem a hadzanie hraciek - zacalo obdobie vzdoru, treba si ustrazit hranice.

bodka13
30. aug 2016

Máš úplne normálne dieťa doma...deti prechádzajú obdobiami a vývojovými či vyvinovymi fázami... Momentalne ste vo fáze Obdobie vzdoru, kde si dieťa už uvedomuje svoju osobnosť a skúša všetko nové, kam až môže zájsť, čo mu bude povolené... Takže treba byť trpezlivý a hlavne sa ujednotit na pravidlách v prvom rade vy rodičia a dohodnúť určite pevne zásady aj so starými rodičmi... Je potrebné veľa opakovať, vysvetľovať a ak niečo zakážete tak nepovoliť, hadzanie sa ozem treba zistiť dôvod, vysvetliť prečo nie a keď nepomôže tak ignorovať a dieťa pochopí, že tadiaľ cesta nevedie
Ja som mala a mám heslo: svoje / naše deti milujem a urobím pre ne všetko čo bude v mojich silach ale hranice musia byť 🙂
Želám veľa trpezlivosti a uspech sa dostaví

katarinamarkova
30. aug 2016

@lolita555
chcela som ti napísať, že niečo podobné som tu už čítala a rada bude tá istá:
to, že tvoje dieťa nie je s tebou stále zviazané pupočnou šnúrou neznamená, že ťa neľúbi, a ty ak ho ľúbiš, mu dopraj slobodu, rozvoj, spoznávanie sveta - svet nerovná sa len mama.
a fakt čítala.....
.....1 máj......
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/20-mesacne-dieta-a-babka/
.....27 máj.....
https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/lubi-ma-moje-20-mesacne-dieta/
.....26 marec.....
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/ma-ma-moje-dieta-rado-2/

vážne nerieš každý mesiac, to či ťa tvoje dieťa ľúbi.......trošku si ako mama ver a svojmu dieťaťu dopraj aspoň malý kúsok slobody.
čím viac ho budeš uháňať, tým viac bude od teba utekať!

moni244
30. aug 2016

@katarinamarkova vau, toto je uz sila, zakladat tie iste temy dokoliecka

zapka21
30. aug 2016

otazka je - ako ty pristupujes k svojmu dietatu? Opisujes ako sa ono sprava k tebe - ako a ty spravas k nemu? Ako reagujes na jeho potreby? To ze ta "odhana" si beries velmi osobne, nerobi to preto aby ti ublizil, ani preto ze ta nelubi. Odporucam na pochopenie detskej duse prestudovat trosku knihy o respektujucom pristupe k detom, napr. Thomas Gordon - vychova bez porazenych, Naomi Aldort - Vychovavame deti a rastieme s nimi alebo Adele Faber - Ako hovorit aby nas deti pocuvali a ako pocuvat aby nam doverovali. Navyse ziskas nove komunikacne zrucnosti ktore su aplikovatelne aj na dospelych - velmi to zlepsuje vztahy. Vela stastia.

katarinamarkova
30. aug 2016

@moni244 uvažujem, čo za tým je, že pani má potrebu to riešiť stála a zas a znova dookola.......
- prehnaná žiarlivosť na jej mamu?
- absolútna nesebadôvera?
- prehnané ochrankárstvo, mamičkárstvo.....ja som mama - so mnou budeš, pri mne budeš....dokedy?
@lolita555
skúsiš mi to bližšie vysvetliť? nechcem krivdiť

lolita555
autor
30. aug 2016

Akurat ti pisem ze som citala vela tvojich prispevkou a nikdy si nikomu nic dobre a pekne nenapisala len zviezla pod ciernu zem.ale mas pravdu treba mi poriadne nalozit.ano asi som na syna prehnane naviazana a to je ten problem,neuhanam ho u babky je kedy chce,ano mas pravdu vobec si ako mama neverim ked mi dieta pri kazdom vzdore ze ma nechce a mam ist prec.viem ze mam problem,tie fazy jeho nalady a obdobia su niekedy pre mna narocne

lolita555
autor
30. aug 2016
lolita555
autor
30. aug 2016

@zapka21 dakujem no spravala som sa doteraz asi zle vsetko dovolene,len mojkanie ziadne karhanie.maly je so mnou rad len som nebola pripravena na tu jeho separaciu.vzdy som si myslela ze male dieta potrebuje mat matku vzdy pri sebe.ale uz ho nechavam byt kde chce a vzdy sa vrati,nenutim ho k nicomu

moni244
30. aug 2016

@lolita555 dieta musi mat hranice, necudujem sa, ze ti skace po hlave. Pokial to nezmenis, este len budes mat doma veselo

katarinamarkova
4. sep 2016

@lolita555 ukážeš mi pls jeden môj príspevok kde som niekoho zvozila pod čiernu zem? áno veci sa dajú povedať
- priamo
- nepriamo ( moje ako ťa hrozne moc ľutujem, aj tak si myslím svoje )
som úprimná.....našťastie? bohužiaľ? .....ako kedy, niekedy je to na osoh inokedy to nie každý berie......nevadí mi to.....falošná ani neúprimne súcitná neviem byť a keď si myslím, že niekto robí stále tie isté chyby dookola, tak mu asi fakt treba jasne povedať: vždy keď sa toho ohňa chytíš tak sa opáliš!!! nie som z tých čo najprv tri hodiny fúkajú popálené a potom povedia, no veď snáď sa z toho nabudúce poučíš a skúsiš do toho ohňa len jeden prst pchať.

🙂 teba som ako zvozila pod čiernu zem? tým, že som ti ukázala, že asi je niekde chyba, keď sa ten istý problém stále dookola opakuje?
ak ti to prekáža sorry. potom ale fakt nechoď po rady na verejnosť, verejnosť nemá vždy názor a myšlienky zhodné s tými tvojimi.

moni244
4. sep 2016

@katarinamarkova tak tak, niektore neznesu priamy pohlad na vec, potrebuju mat vsetko zabalene v makkom ruzovom oblaciku.

redudas
4. sep 2016

@zapka21 nemáš, prosím, tie knižky na predaj?

majkakvet
8. okt 2023

Ludia neznesu deti lebo viacere matky vnimaju svoje deti ako stred vesmiru. A ocakavaju, ze ostani ludia musia rovnako vnimat ich potomkov. Ako hrozny clovek z kategorii 40 + viem poukazat na priklady sebeckeho spravania matiek s malymi detmi. Np. strcenie vo vlaku ci MHD tabletu s rozpravkou so zvukom na plne pecky. Uplne bezne vsade.