Ako sa zachovať,alebo ako reagovať,keď takmer 3ročná nás buchne/dá facku,hodí bársčo do hlavy od jedov,ak nespravíme,čo chce alebo niečo zakážeme?je výbušná,hlučná,nervózna a nevieme,ako na ňu už reagovať.Má sestru staršiu o dva roky,ktorá je kludná,inej povahy..Deti nebijeme,len zvyšime hlas..
Ďakujem
@hilda08 ďakujem za odpoveď,možno si ju naozaj menej všímame,predsa sú už dve a prvá dcéra mala našu plnú pozornosť.Má aj obdobie vzdoru,možno jedno s druhým súvisí.Skúsime sa nad tým zamyslieť,či naozaj nie je chyba v nás.
ako isto by som jej povedala, ze nieco take sa nerobi a ak to bude robit aj napriek tomu, mozno skusit potom ignoraciu . povedala by som, ze to bude len take horsie obdobie, no tak ci tak musi vediet, ze nieco take sa proste nesmie
No, ignorácia vie spraviť veľa🙂 Som si istá, že si uvedomí, že niečo robí zle. Keď sa inak nedá, tak potom skúsiť jedine toto.
Ja neviem, ale keď sa deti takto správali dostali po zadku a prestali. Žeby som sa hodiny natahovala s trojročným dieťaťom alebo sa nechala fackovať. Na to nie som.. Vedia čo môžu a za čo už hrozí trest. Proste hranice.
Moja sestra ma takeho syna, ale on uz bude mat 5 rokov..neskutocne je protivny, oni stale len trpezlivo vysvetluju a on im nadava, vrieska, bije ich..nechcem sa do toho miesat, ale u nas by si neskrtol..my sme si tiez uzili s nasimi, ale ked prekrocili hranicu, velmi to olutovali - aj po zadku dostali a do izby sa vyrevat nech sa paci..nikto na tvoje sceny nie je zvedavy..horsie to bolo na verejnosti, tak sme v najhorsom obdobi sedeli doma 😏
Dam do kuta na 2-3 minity, poviem, preco tam je a po vylezeni odtial sa musi s dotycnym nejako iudobrit. Vysvetlim mu, ze to je tomu druhemu neprijemne, ze to aj boli. Ak vidim, ze to je z nejakeho hnevu, tak hovorim aj o tych jeho pocitoch, ze ma pravo byt nahnevany, ponuknem alternativy, ako nabuduce taku situaciu moze vyriesit lepsie. Buchnut si do matraca, alebo povedat ze sa hneva a vymyslme nieco spolu. No ale ide to pomaly. Kazdopadne tiez povazujem za potrebne dat najavo, ze prestrelil a vyvodit z toho dosledok. Bit nechcem.
U nas sa chodilo stat do kuta ked uz nic ine nepomohlo..ale v zivote po mne dieta takto nevystartovalo.mozno omylom ma trafila loptou.ale nie cielene a nikdy ma neudrela nekopla nepokusala. a keby to spravila prvy raz tak garantujem ze to bude aj posledny lebo ja nie som velmi z tych trpezlivych mamiciek...
Nie si nervozna hlucna ty alebo manzel?nekopiruje vase spravanie?nenastupila do skolky? Mozno je to truc faza a mozno je slecna proste rozmaznana a nevychovana.
Ja by som chcela vedieť a vidieť tie mamky čo píšu že u mňa to neprešlo, u mňa by neskrtol atď. Ja som tiež matka čo asi nemá veľkú trpezlivosť a nás skoro 3r huncutisko je teda riadne číslo ale keď poviem že na neho neplatí nejak nič ozaj ani po riti a nie jednu, ozaj nech to vyzerá ako chce skúšali sme hocičo ale on sa nebojí ja neviem tiež by som chcela super radu čo zaberie ale u nás nepomáha ani pekne ani zle. Hodí sa o zem a kričí a kričí aj 30min keby ho nechám 🙄není to našťastie až tak často už dlhšie nemal amok ale keď príde celý dom sa trasie. Obdivujem až ženy a deti ktoré keď len dvihnes hlas dieťa počuvne 😅🙈 ja keď poviem hlasno on mi pekne hlasno odpovie ,,mamka prestaň, mamka nerob,, aby som ticho 🤔🤨 na svoj vek mi príde dosť ,,vybabrany,, hah ale mne sa to aj páči že je silna povaha verím že mu to ostane a nestratí sa v živote. Ale počúvať bude musieť no , verím že to je len ten vzdor v jeho veku. Držím prsty autorka aj vám nech to prejde čím skôr 😁
u nas to bolo napr tak ze ked som ignorovala tak zatial svacla sestru, co sa uz ignorovat nedalo a pokial nic nepomohlo dostala aj ona. Nebudem jej donekonecna milo dohovarat a ona za trest bude tlct mensiu. A tie co hovoria ze deti nikdy neudru, ono dieta na to ze sa da bit druhe dieta dojde aj zo skolky/ skoly, takze to nemusi byt len vychovou ze rodicia nikdy nebiju a potom su prekvapeni odkia; to to dieta ma
Ponúknuť niečo kde si môže udrieť. Môj cca v 3 rokoch si chodil búchať do vankúša. Teraz to už nepotrebuje, stačí keď si poplace v mojom náručí. Na IG som videla skvelý typ, vyrobiť si spolu s dieťaťom Hnevkáčika. Dieťa hnev potrebuje dostať zo seba, len mu treba dať na to správny priestor.
@saxana000 ja som nervozna,to si priznavam,ale
Hlavne z nej,ze co zas vyvedie.do skolky edte nechodi,rozmaznana nie je vobec,skor naopak.
@elizabet173 hm ja som toto tiež hovorila aj si myslela aj by som bola rada keby ozaj niečo zafunguje ale on úplne amok má to nechci vidieť , raz sa dokonca dogrcal jak reval 🙄 to bol extrém.. ah no neviem
@elizabet173 jooj tak super veď ja nepíšem v zlom platila by som zlatom aj tebe haha ak by mi to diite niekto skrotil ,viem jasné že ja som rodič a je to moja povinnosť ale proste ja fakt neviem obaja s mužom sme skúšali ozaj rôzne situácie ale asi naj čo pomohlo je ozaj ostať ticho pozerám na neho čakám kedy to prejde a kľudne sa opýtam či stačilo, ale neplatí to vždy a väčšinou sa snažíme robiť tak aby ten amok ani nemal jasné. Ale aj tak je to silný oriešok, o pár dní sa mu narodí sestra som zvedavá sama ako to u nás bude 🙈😀 do škôlky ešte nechodi čiže doma bude veselooo. Amen tma .
@elizabet173 neviem aké to bude ale píšem že to nemá až tak často možno raz za 2,3tyzd urobí scénu keď uz ozaj niečo nedovolím, a on na tej zemi leží a plače nieže sa hadze hore dole heh ale aj tak je to hrozne no pozerať sa na to , sama som zvedavá aké to bude keď tu bude mala či lepšie alebo skôr opačne toho sa bojím dosť no ☹️ ale nejak to musíme skĺbiť zvládnuť viem že opakovať a byť trpezlivý len ja nervacka jak lusk mám čo robiť sama so sebou miestami ,tak sa asi nemám čudovať po kom to dite je že 🥴 inak je ale súper šikovný múdry všetko fajn až na tie vzdory jeho keď není podľa neho peklo
@beata_k skúšala, odstrci mama , mama chod preč 😀 nezajem aj silno som drzalaaa on ešte silnejšie tlačil nechcel, ozaj asi také naj čo bolo keď som bola úplne ticho akoby tam nebol alebo len tak pokojne hovorila že aha dobre. Len keď bude malé tu a ozaj ju zobudí alebo naláka viem že taka kľudná nebudem ani omylom začarovaný kruh celé toto no s detmiiii.. alebo rodičmi 😀
@beata_k tak rovnaký rozdiel skoro my v januári 3r bude mať a mala v pondelok sekcia čiže necelé 3r medzi nimi, doteraz nechápem ako niekto môže povedať že to je naj rozdiel medzi súrodencami 😅😅🙈 vsaaak tie 3r deti to akoby od Lucifera došli rovno plus škôlky choroby všetko nakope roboty jak na kostole s tým hah 😁 ale tak lásky to sú to je jasné , však dali iné dám aj ja si hovorím čo iné mi ostáva ale ozaj no nerobí denne scény tak sa nejako da plus muž má veľa voľná v práci čiže budeme mať deti ,, podelené,, 😁🤪
U nas fungovalo jedine ignorovať, odísť prec, nevšímať si…a ked sa ukludnil, vysvetlit…jasne, ze nam parkrat rupli nervy ale to bolo uplne kontraproduktívne…napríklad deti to casto robia, ked maju pocit, ze sa im rodič nevenuje, ze si ho všimne len ked je zle..u nas to tak bolo, ked sme si to uvedomili, začali sme k nemu chodit a zaujímať sa o neho aj ked sa sám hral, potom nemal potrebu si tu pozornosť pýtať, lebo zistil, ze ju ma aj ked je klud.
Zatial nevie ovládnuť svoj hnev, je vela detských knih o hneve, mozte skusit