Dokedy ste nechávali deti spat v kočíku tak ze boli v ľahu? Kedy sa naučili zaspať tam posediacky? Alebo to mam tak nechať a proste keď prejdeme na 1 spánok tak už ho tam nebudem tak dávať?
Momentálne máme 10 mesiacov takže jeden spánok ma doma a druhy vonku v kociku. Kocik dám vždy do ľahu a na prechádzke zaspí a keď sa zobudí dám ho do sedu aby sa mohol obzerať okolo.
Sama sa rozhodla, že už spať v kočíku nechce. 15 mesiacov, prešla na 1 spánok, to už spí doma v postielke, dovtedy mala doobednajší v kočíku. Svet bol zaujímavejší.. no keď ju zalomilo, tak kľudne aj v sede.. nechaj tak, ja by som nechala tak, o pár mesiacov sa to vyrieši aj samo.
po sediacky nespal, ved to je nepohodlne. kym som syna kocikovala - tak vzdy, ked zaspal, dala som ho do lahu.
a ked som kocik zrusila - tak v nom logicky uz ani nespal 😁
toto sa zvykne vyriesit proste samo, uvidis, ci ti bude chciet neskor vobec v kociku spat, moj syn bol taky, ze kocik = spanok, hocikedy, v akukolvek hodinu dna
bude mat pomaly 2 roky, obedny spanok spi vacsinou v kociku na balkone, stale v lahu, po sediacky by som ani ja nechcela spat 🙂 ak ho nahodou zalomilo vonku pocas prechadzky, sklopila som ho
Mne spaval v kociku do 2 rokov. Sprvu zaspal v lahu, potom zacal strajkovat a vsetko obzerat, tak som nechala v sede. Ked zaspal, sklopila som ho
Zalomili mi v sede, potom som sklopila. Ale v 13 mes. tam uz nevedeli zaspat. Zaujimala ich priroda a vsetko okolo
ja by som tiez po sediacky nespala kym nemusim, teda ja to vlastne ani neviem. Ak zaspi, sklopim.
@cookie29
@basska_b
@zuzuliennka1
@petamich dakujem baby ....jasne že to musí byť nepohodlne skôr mi išlo o to či vám tak zaspali pretože u nás je to tiež tak že pozerá stále okolo a zaspávanie by trvalo aj pol hodiny hádam ak nie dlhšie kdežto ked dám rovno ležať tak spí do 10 min ...
Nechaj ho v lahu. Preco to chces menit?
tak ako to vam vyhovuje.
ja som syna nechavala po sediacky a az ked zaspal, sklopila som ho.
to je uplne individualne - pises, ze ked sedi, zaspava aj pol hodiny, ked sklopis, zaspi hned.
cize mi z toho vychadza, ze ty cielene riesis v kociku spanok.
u mna napr. to bolo naopak - ja som potrebovala, aby co najdlhsie vydrzal bdiet, cize sedel, no a ked teda zaspal (co bolo vzdy aj tak dost rychlo), tak som ho sklopila.
syn kocik miloval, rad v nom spal, cize ja som si napr. podla toho musela planovat aj navstevy u kamosky, aby som neodchadzala prilis neskoro, napr. po 16:00, lebo kocik = spanok, a vecer by bol syn plny energie 🙂 musela som vychadzky planovat a casovat tak, aby ked teda zaspal (co bolo vzdy), aby to casovo nevadilo.
samozrejme kazdemu sa najlepsie spi v lahu - takze ked ti zaspi, sklopis ho.
este mi napada otazka - ked idete von, na ten “kocikovy spanok” a bdeleho ho das do lahu, na spanie - chce tak vobec byt?
skor asi nie, chce sa divat, a casom zaspi, nie? tak ked zaspi - sklopis ho 🙂
@zuzuliennka1 dakujem 🙂 ..ano kedže chodíme v čase spánku druhého tak stačí ked dám cumlík a behom chvile spí 🙂
a dievčatá chcem sa spýtať kedže niektoré dávate do lahu potom čo si zaspí ...máte klasické športové kočíky z dvoj alebo troj kombinácie? alebo máte cestovný kočík? práve sa po nejakom obzeráme tak či viete odporučiť
@zuzuliennka1 @cookie29 @basska_b @zorkahorka @zuzuliennka1 @petamich @jaskolka
mam Britax Smile III ako sportiak (z trojkombinacie) a potom este Elodie golfac - Elodie odporucam vsetkymi 10-timi, len ja mam este stary Stockholm, ktory sa na prd sklada, ten novy Mondo je perfektny a teda pokukovala som po Easywalker Jackey ale to uz by ma muz vystahoval, keby pridem, ze chcem dalsi kocik 😵💫
@autorka mam starsi model easy go, lahko sa sklada do auta a strieska sa da dat do 3 poloh
Tak potom uspavaj tak, ako sa vam osvedcilo. Ja v urcitom veku ked som ich dala hned pred zaspatim do lahu, tak revali. My mame cinsko/polsku rachotinu dvojkombinaciu Baby design Husky, ALE ... drzi uz tretie dieta 😃 a boli sme s tym vsade, aj v lese kolkokrat
moja prva dcera spavala denne spanky len v kociku cca do 4.5 roka- doma, v skolke spala samozrejme v posteli. sama vliezla do kocika a ulozila sa tam. mladsia ma takmer 16 mesiacov a od narodenia ma denne spanky len vonku v kociku. uz asi 2 mesiace ma len 1 spanok cez obed a len v kociku. zvacsa vonku na terase, ak sused nieco vrta/reze/kosi, davam ju dovnutra. nam to tak vyhovovalo a vyhovuje, pretoze mozeme kamkolvek ist a nie sme fixovani na postielku.
ja uz kocik davno nepouzivam, ale mala som klasicky z 3komb, nie cestovny.
sportovy kocik kup poriadny normalny, nie cestovny, sportiak budes vyuzivat ovela dlhsie, nez hlboky
Mala som najprv z 3 kombinácie, potom sme kúpili ľahší golfový kočík. Obidva sa dali daat do úplného ľahu
Trojkombináciu som nemala, za mna zbytočne 😂. Ale doma mám Seed Papilio. Skladá sa z dvoch časti. Podvozok a korba samostatne. Čo je nevýhoda do auta či lietadla alebo vlaku. Ale ináč pohoda lebo ma obrovský košík. Takze akurát pozerám druhý skladací. Z druhej ruky. Zatiaľ som pozerala Zopa cyrrus, britax agile m a baby valco snap 4
Vždy, keď zaspal, tak som ho sklopila. Spal v kočíku cca do 1, 5 roka, potom už nie. To isté robím teraz aj pri dcére.