Spoločné spanie so 7-mesačným chlapčekom

idemo
15. júl 2022

Ahojte. Mám 7 mesačného chlapčeka. Od narodenia sme ho dávali spinkať do postieľky ale vždy to bol boj (čičíkanie, nočné budenie, plač). V 5 mesiaci som to už nezvladla a skúsila ho dať spať k nám do postele. Odvtedy je kľud. Malý spinká, par krát sa otoči na prsko trošku sa napije a spí ďalej. Mne to vyhovuje a aj ten kontakt s ním si užívam. Manžel a obe babky ma ale upozorňujú že sa ho už nezbavím. Že bude s nami v posteli už stále. Chcela by som počuť vaše skúsenosti keď str mali spoločné spanie s bábatkom. Keď už bolo vačšie a vedeli pekne spinkať bol problém ho naučiť na svoju postieľku? Ďakujem

andrea_82
15. júl 2022

My sme mali postieľku pritlačenú k posteli a zhodenú jednu bočnicu. Boli sme spolu, na jednej úrovni madraca a pritom mal každý svoj priestor. Síce som nekojila, ale nebol absolútne žiadny problém potom syna presunúť do vlastnej postele.

anjelicek26
15. júl 2022

Tak maju absolutnu pravdu... ale pokial si to spolocne spanie uzivas, tak je to tvoje rozhodnutie... bude vacsi, bude sa mrvit ako torpedo celu noc, ziaden spolocny sex v spalni, ziadna intimita, ani nezazat vecer pri vyzliekani, lebo tam spi dieta... a prechod na vlastnu postel rataj tak v 4roch rokoch najskor...ak budes medzi tym tehotna tak riziko, ze ti kopne do brucha v spanku velke... a ano aj ja som milovala lezat pri detoch, ked spali a boli malicke...ale vzdy som ich prelozila do svojho... 8 mesacny +/- spali celu noc (kojeny boli podstatne dlhsie) a kratko potom sli aj do vlastnej izby (jasne na kamere)...

majah212
15. júl 2022

ale jasne, ze sa ho zbavis, do 18. spat s vami v posteli nebude ;) je otazne, co chces a ocakavas/te vy s manzelom. male babatko chce spat s niekym, tak ako ty spis s manzelom, tak aj ono potrebuje citit pritomnost niekoho pri spani (je vtedy najbezbrannejšie a potrebuje mat istotu v spanku ;)... takze ak to vyhovuje vsetkym stranam, tak rob tak ako je vam dobre, babky a zvysok nech pisu romany a "nestrasia" ludi, ked sa chcu realizovat v oblasti vychovy ;) ak chces spravit nejaky kompromis - tak postielka pritlacena k posteli je fajn.

vilma7
15. júl 2022

Moje škorce spia so mnou dopodnes, majú 3 a 5.5 roka, každý z jednej strany. Ale viem, že to tak nebude navždy. Mne to zatiaľ nevadí, ale tiež by ma potešilo, keby už chceli spať vo svojej posteli.

salamistka
15. júl 2022

Keď ti to vyhovuje, tak je to fajn, sú to nezabudnuteľné chvíle, ktoré sa raz skončia...naša malá síce spala vedľa v postieľke so spustenou bočnou stranou, ale keď k nám v noci niekedy preliezla, tak nám to nevadilo, ja si myslím, že takéto chvílky sú pre bábätko prínosom, na odúčanie budeš mať čas neskôr, určite nebude spať pri tebe do dospelosti, minimálne v 10-tich rokoch už by sa hanbilo a odíde dobrovoľne do vlastnej izby :D

vilma7
15. júl 2022

Ja som sa syna snažila naučiť spať samého v izbe keď mal 2.5 roka a narodila sa mu sestrička. Nezvládla som to ja, a to z dôvodu, že sa v noci budil viac x na pitie vody (od narodenia zlý spáč, až po 4 rokoch občas prespal celú noc) a ja som to po pár mesiacoch vzdala -lietanie z izby do izby. Zaspala som stále tam, kde som aktuálne bola, buď pri synovi a dcére. Po pár mesiacoch som to vzdala (bola som unavená asi tak, že som nespoznala v obchode susedu). Tak som si ho vzala nazad ku sebe.

panda21
15. júl 2022

V iných krajinách je úplne bežné, že deti spia do 7mich s rodičmi v spálni, potom si zbalia madrac a idú do svojej izby. A veľmi sa čudujú, že inde svoje deti odkladajú do postieľok alebo do druhej izby. Mne príde smutné, keď vidím v amerike, ako novorodenca odložia do druhej izby. Dvaja partneri chcú byť pri sebe, zaspávať spolu, cítiť sa navzájom a malé bábätko, ktoré bolo 9 mesiacov súčasťou matky podľa nich nepotrebuje cítiť blízkosť druhého človeka. My sme snáď jedine cicavce, ktoré svoje mladé "odvrhnu z hniezda"😐

pleja
15. júl 2022

Ahoj, ja som spávala s oboma deťmi v posteli cca do 2,5-3 rokov a nebol žiadny problém ich naučiť na vlastnú posteľ. Dokonca teraz keď sú väčší nám ani do postele v noci nelozia. Naopak, dieťa sa nasýti Tvojej prítomnosti teraz a potom ju nebude toľko potrebovať. Ale my sme boli aj spoločenskí - deti s nami cestovali k starým rodičom, na víkendovky apod. Teraz bez problémov idú na prespávacie tábory alebo školy v prírode a kým iné deti fňukajú za rodičmi, naše si to užívajú a samy sa tam pýtajú.

ls56
15. júl 2022

Moja mladšia sestra spávala s rodičmi do svojích skoro 11tich😂 ale ona je večný strachoput a všetkeho sa boji…ale aby som to trošku zvrátila,tak moja dcéra ma 6,5m a spíme spolu v posteli aj s mužom od narodenia. V postielke spala možno tak 1x a aj to sa budila asi každu sekundu. To su kontaktné deti. Sú deti čo sa potom naučia spať v postielke a su deti, ktore potom idu spať až do svojej izby a postielku preskočia. Ale ak to vyhovuje tebe tak to nerieš.. čo bude,bude…. A kedy? To budeš riešiť potom. Keď to budeš chcieť zmeniť,tak to budeš riešiť za pochodu.

chillibubble
15. júl 2022

ja mam v posteli este stale 4 rocnu a odist sa zatial sama nechysta. a ja sa zacinam bat dna, kedy uz bude chciet spat sama. uz sa v noci nepritulim k tomu malemu telicku, neskontrolujem ci nahodou nema teplotu ked bude mat sople. nenahmata si ma ked sa v noci zobudi a tak sa mozno prebudi uplne a bude ma volat k nej do izby...
a verim aj na psychologicky aspekt, ze je take dieta potom samostatnejsie, istejsie, lebo nebolo v detstve ignorovane a bolo mu ukazane, ze na nom zalezi. na jeho pocitoch, pocite bezpecia...

ziarifka
15. júl 2022

@idemo zatiaľ spíme všetci v jednej izbe. Ale obe deti mali od 2r3m svoje postele oddelené od našej manželskej. Dovtedy spali s nami na posteli. Nebol žiadny problém, dala som ich večer na novú postel, prečítala rozprávku a spali tam až do rána. Na uspavanie kojim, ale nočné kojenie som zrušila v 1,5r. Vtedy mi aj začali spať celú noc a nebudia sa. Obe dcéry to mali rovnako a zvládli to bez plaču. Akurát nám ráno skočia do postele, že sa chcú túliť 🙂

pjtt
15. júl 2022

@idemo môj spal s nami od narodenia do dvoch rokov potom sa mu kúpila už taká väčšia postieľka a začal sam sa pýtam tam sem tam chcel ešte spať s nami ale väčšinou už spával tsm trz bude mať štyri roky a všetko v pohode pekne sam aj zaspi od tých dvoch rokov... Mne všetci vraveli keď bol maličký ze co to robím ze to nemôže so mnou spávať lebo bude mať problém sa naučiť spávať sam ale ne to presne naopak, mladší bude mať za tri mesiace dva roky tiež ešte spáva s nami tak mame v plane zachvilku tiež ho presťahovať 🙂🤣

diamond007
15. júl 2022

@idemo
Nerieš to teraz. Zbavís.
Moja bola naučená spat v izbe sama, nikoho nechcela a ako prišiel mladší súrodenec tak v 3r začala žiarliť že spí sama v izbe tak sme tam kde všetci 😀

tosomja
15. júl 2022

@idemo moja najstaršia spala so mnou v posteli do 3r, potom rovno na veľkú posteľ do vlastnej izby a nebol problém. Dvojročný spí so mnou aj ročná od narodenia. Keď príde priateľ domov na týždeň z turnusu, oni spia v postieľke a žiaden problém nemajú, len sa viac budia. 😁 A pre mňa za mňa nech tak spíme aj do maturity. Snáď keď budú mať priateľov, priateľku, tak už má nebudú chcieť v posteli 🤣

zuzinka888
15. júl 2022

Ja sama nerada spim sama a to uz mam nejaky rocik. Rada sa k manzelovi pritulim alebo len tak prehodim cez neho ruku- nohu= plati to aj opacne. Je fajn niekoho mat pri sebe. Tak potom ako sa citi to malinke babo alebo dietatko ktore je zvyknute ze cez den ho stale mojkame hladkame nosime na rukach a ubezpecujeme ze sme tu pre ne zrazu je same "opustene" v posteli alebo vo svojej izbe? Mame v spalni postel navyse- sice to nieje stylove ale prekticke. Ked k nam pridu deti z hociakeho dovodu vzdy je miesto a netlacime sa. Premna jeden uzasny pocit ked sa k vam dietatko tuli. A navzdy to nebude. Ja si tiez rada lahnem k 12 rocnej dcere vecer do postele- pokecame posnivame...a po chvili mami nelep sa na mna chod si spat do svojej postele😭😭. Jedneho dna sa to obrati.

avanka
15. júl 2022

@idemo prosím ťa..od roka spal syn s nami,lebo nemal cumlík,bol moment a v noci aj 15 krát hore...v 2 rokoch si ľahol do veľkej postele v detskej izbe k bratovi a odvtedy spáva tam...jasne,že sem tam prišiel aj v noci,keď sa bál,ale nebolo to casto

ivangeline
15. júl 2022

Ak najdes vhodnu chvilu,kedy to stopnut,tak je to ok. Ja si to tiez uzivam ale po roku prejde na flasu a nebude so mnou spat. Obdobne som to robila s 2 pred tym.

heln
15. júl 2022

ahoj, no jasne, bude s vami spat do dospelosti.
nie, neboj sa, teraz to potrebuje, tebe to vyhovuje a nebude s vami naveky v posteli. mudre reci si nevsimaj, rob podla seba.

zuzzinka
15. júl 2022

Ved ked prestanes kojit, tak ho daj do jeho postele a ty si lahni k nemu vecer, ked bude zaspavat. Ja si k mojim takto lahavam kazdy vecer a uz maju 9,5 a 11..na chvilku pokecat, potulkat sa. Neprestala som to robit, hlavne kvoli sebe 😀

katkasmacka
15. júl 2022

Ahoj,u nas presne to iste u oboch deti. Starsia so mnou spala tak do 4r,potom sme ju dali do vlastnej izby. Ziadne velke boje sa nediali. No aj dnes sa niekedy v noci zobudi a pride za nami. Mladsieho sme dali k nej do izby tak v 1.5roku. Zaspavam s nim,ked zaspi odchadzam do spalne. Zo zaciatku sa budil castejsie,teraz ma 2.5 a pekne prespi celu noc. Vynimocne na mna zakrici,pridem za nim,pockam kym zaspi a hotovo. Mala by urcite aj skor zvladla sama spat,no najprv sme mali maly byt,potom som cakala maleho tak som to nehrotila. Sama budes vediet kedy je spravny cas,aby to vyhovovalo aj tebe a ona aby s tym bola v pohode. Neboj nebude s vami spat do 11tich,teda pokial to tak vy nebudete chciet🙂lebo aj take som pocula.

0silvia0
15. júl 2022

@idemo spavala som oblozena oboma detmi. Kedze som kojila a deti som mala s 2 rocnym rozdielom, prihodili sme k manzelskej posteli este postel a vsetci sme sa zmestili. Kedze deti boli nasytene matkinej pritomnosti, v pohode presli vo vhodnom case do svojich postielok. A velmi radi. Bez problemov. Ja som zasa nezvladala nocne vstavanie, zaspavala som pri nocnom dojceni a deti mi vypadavali z ruk. Cize pre mna toto bolo bezpecnejsie.

0silvia0
15. júl 2022

@zuzzinka presne takto som to robila aj ja.

nwnw
15. júl 2022

@idemo a co babky do toho ako spite kua? My spime vsetci spolu v manzelskej uz roky, alebo tato v detskej pozera TV (niekedy aj so starsim).
Sexovat sa da aj inde ako v spalni.
Do svojich izieb pojdu spat, ked budu chciet. Nemusim lietat za nimi v noci, ked placu. Lepsie di odsledujem v noci na WC.. lebo rozospate 2r sice oznami, ale prejst 3 metre do kupelne je nadludsky vykon.
Ano ked maju horucky, muz spi v detskej,lebo ho budia.

paciko9
15. júl 2022

@idemo Naša spáva v postielke, obijme vankúš a hovorí mu môj🙂. Kamoška ma syna od malička snimi v posteli, dnes už ide pomaly ale isto do puberty a ešte spáva snimi.

zuzkaa1991
15. júl 2022

@idemo moja ma 4.5r a spime spolu v jednej izbe v druhej muz spala sama polroka ked mala 3r. Nam to vyhovuje muz vstáva velmi skoro pri nom som nebola vyspata kedze mam problém zaspat....potom v noci skakat do izby k malej takze spime stale spolu....sex atd mame stale.ked.mame chut mame velky dom kde sme sami spolu pozeráme tv vsetko len nespime v noci spolu

sojorez
15. júl 2022

@idemo Moje tri deti spali s nami. Boli kojeni, takze pre mna bolo pohodlnejsie ich nakojit v posteli, nez prenasat hore dole. Babky maju scasti pravdu, ale v noci vstavas a tisis Ty, takze si vyber, ci v klude prespite obaja noc alebo budes nevyspata z nocneho boja. Presun do vlastnej postele budes riesit neskor.

floren
15. júl 2022

@idemo malý tak spal s nami,bez problémov prešiel na svoju posteľ, prvú noc ešte prišiel o druhej v noci k nám, odvtedy bez problémov spinká vo svojej

tianna
15. júl 2022

@idemo jasneee povedz im že bude pri vás až do 18. .. 😂 samozrejme že sa oduci, naši sa dokonca sami vypýtali do svojich posteli. Mali síce okolo 6 rokov, ale ja som ich nejak nenútila ani sa o presun nesnažila. Ak by som veľmi chcela najmä stredný syn by podľa mňa kľudne šiel aj oveľa skôr.

maminkadeticiek
15. júl 2022

Oduci,ale sam nie skor ako okolo 4 rokov.

denda007
15. júl 2022

Uzite si ho, je maly iba raz. Mne to islo najprv na nervy ale teraz ked ho citim pri mne ako si fuči a chrapka. Sem tam si na mna vylozi nohy je to nieco, co za peniaze nekupis 🙂