Dobrý večer,
chcela som sa poradiť, že či je normálne, keď moja dcérka má 4 mesiace a spinká každé dve hodinky po 10-15min. Potom vstane, nakojím ju, pohráme sa spolu, poblbneme a zase spinká, ale len tých 10-15min. Viem, že nieje dobré riadiť sa knižkami a tak, ani ja niesom toho zástancom, ale podľa nich by mala spinkať aspoň hodinku,lenže ona nie. Ale ani nevyzerá, žeby bola unavená, len mne to príde ako ani nie spánok, ale zdriemnutie. A potom napr. po týždni príde deň, keď by celý čas len spinkala. Ako napr. dnes. Ani hodinku nevydrží byť hore a potom hodinu a pol spinká. Ako mne to nevadí, pretože večer spinká tvrdo a aj 5 hodín vkuse, takže som rada, len by som chcela vedieť váš názor na to. A potom ešte ohľadom jednej veci a to tej, že strašne reaguje na také zvuky ako kýchnutie, kašlanie a napr. buchot hrncov. Dá sa to nejako odnaučiť? Ja už si neviem rady s tým 🙂 A najhoršie je, keď nevie zaspať a konečne po hodine uspávania zaspinká (na tých klasických 10-15min.) a v tom niekto zakašle. V momente je hore a plače, pretože je nevyspatá. Mali ste aj vy taký problém? Ale keď ide nákladné auto, alebo sa vedľa nej štartuje, psík šteká, to jej nevadí, len tieto veci. Ďakujem za rady ;)
@ankavanekova sú deti,ktoré sa takýchto zvukov boja a musí to len prejsť,musí sa dieťa naučiť,že patria k bežnému životu,takže tam nie je veľká pomoc.no a čo sa týka toho spánku,aj môj starší syn mal fázu,kedy spával max. 30 minút (aj to už bolo dlho) a potom to prešlo.trvalo to cca 2 mesiace
moja ked mala 4 mesiace mala obdobie ze nespala cez vobec a potom zas 30min a aj to bolo vela, takze drzim pale nech to skoro prejde. A tie zvuky to je asi len o zvyku...
@ankavanekova ten strach z takych necakanych hlasnejsich zvukov (kychnutie, kasel, nejaky rachot v domacnosti) vadil aj nasej Hanke - zlakla sa a hrooozne plakal...casom si zvykala a az sa prestala bat, prislo to same. So spanim neporadim, pokial je vsak dcerka spokojna, zrejme jej to tak vyhovuje a zrejme je zbytocne sa snazit to nejako prerabat 🙂
Moja dcerka sa prvy polrok vzdy rozplakala, ked sme kychli, teraz sa uz na tom smeje 🙂
A spanok...fuuu dodnes je to u nas so spankom cez den katastrofa. Velmi tazke zaspavanie a spanok presne 40 minut. Naobed musim ist spat s nou, aby spala aspon dve hodiny, inak je hore po 40 minutach. Ale som rada, ze to uz nie je ako prve dva mesiace. Zaspavanie trvalo cez dve hodiny.
Niekedy zavidim mamickam, ktorym deticky spia cez obed aj 4 hodiny a maju chvilku pre seba.
ono sa to stale meni, aj toto podla mna prejde. Pamätam sa, ze nas Matus v styroch mesiacoch mal pravidelny rezim, spal mi len dvakrat denne po 2 hodiny, vstaval o siedmej, spat isiel o siedmej vecer. V noci bol hore len raz. Aj to som ho musela kocikovat, aby zaspal, s tym mal vzdy strasny problem. No a kamaratkina mala, o mesiac mladsia, ta to mala, pamätam si, uplne inac - napapala sa, podriemala 20-25 min, potom sa hrala do dalsieho papania a v noci bola hore tusim raz alebo dvakrat. No a ked potom uz obaja podrastli, nas maly mal stale problem so zaspavanim a celkovo problem so spanim (ako dvaapolrocny uz cez den spaval len niekedy), ta jej hadam este do dvoch rokov spavala dvakrat denne a po dve hodky, co som jej nesmierne zavidela. Takze - ono sa to este pomeni, deticky sa rychlo menia, hlavne do toho roka to bude este niekolko raz. A inak - tie zvuky... ja som kocikovala, tesne po tom, ako zaspal, zacal hrat nad nasimi hlavami rozhlas a on nic. Ale ked som zasuchotala doma mikrotenovym sackom, alebo rozopla suchy zips, uz sa budil 🙂....
@ankavanekova existuje prístroj.. tzv biely šum...luxusná pomocka pre lakavé detičky... pozri na nete.. náš malý sa pri tomto aj naučil dlhšie spávat...možeš ho nahradit aj zvlhčovačom... proste všetkým čo vydáva tlmený neprerušovaný zvuk... skus kuknut knižku nejštastnečí miminko na svete 🙂 dufam pomože... 🙂
@samasa Kuknem si to a ďakujem 🙂
Ďakujem vám, tak zrejme sa to ešte pomení, len som nevedela, či len ja mám s tým problém alebo aj niekto iný. Ako mne to nevadí, pretože je dobručká a vpohode sa prinej aj stihnem napapkať, len som sa bála či to nieje divné, že jej stačí 10min. spánku 🙂 Ešte raz vám ďakujem 🙂
@ankavanekova alebo ma teraz napadlo...existuje aj nejaka internetova stránka...kde si tento šum možeš prehrávat donekonečna 🙂
www.uspavac.cz
ahoj.na zvuky nemam radu bohuzial.a ten 10-15min. spanok mi pripomina moje deti ked som zmenila stravu ttosku a chcela som chudnut.neobmedzila si nahodou savharidy alebo nevynechavas nejaky chod cely?