Spinkanie bábätiek

mo_skyvader
9. nov 2017

Ahoj mamičky 🙂

Máme doma 2 mesačného chlapčeka a sme z neho moc moc šťastný. ❤ Ale zdá sa mi, že na to aký je maličký spinká dosť málo.. neviem možno sa mýlim, je to prvé miminko..
Musím povedať, že cez noc spinkáme dobre (klop, klop, klop) neni problém prespinkať aj 6-8 hodín, vačšinou sa ale 1x zobudí.
Cez deň sa mu už spinkať chce pomenej. Niekedy je hore aj 3-4 hodiny bez prestavky a to len papá, prebaluje sa a rozdáva úsmevy.. sem tam ten plač (ak nemá zrovna koliku to je len plač) a vačšinou vždy zaspí pri papaní na cicíku. Spí tak 15 minút a zobudí sa.
Zdá sa mi, že je niekedy aj nervózny z toho, že sa mu nedá poriadne spinkať.

Teraz to robím tak, že keď začne byť nervózny dám mu cicík na ukludnenie (ak nepomáha cumlík), ale to cez deň nič nespravím a to je hlavný problém.

Alé máte skúsenosti vy? Ako vám spávali vaši krpáni ? A hlavne máte dáke triky na uspinkanie? 😇

pininka
9. nov 2017

Joj co by som dala zato,keby mne tak v noci spala. Ani moj prostredny cez den nespal lepsie zo zaciatku, kazde dieta je ine, ak je kludny tak ho daj do postielky alebo kresielka a rob si co potrebujes. Mojho som stale dala do ohradky, a pekne lezkal a ja som robila co trebalo. Zas netreba byt neustale pri tych detoch.

zuzkavladko
9. nov 2017

Ked bol nas drobec taky malinky, poriadne sa cez den dokazal vyspat jedine v kociku a na cerstvom vzduchu. Doma tiez len 15-20 min a koniec. Vonku spal aj 3-3,5h. Ze som doma nic poriadne nestihala, na to som si proste musela zvyknut 😀 Ono sa to casom zlepsi, neboj, a bude pekne spinkat aj cez den vo svojej postielke 😉 Inac ako sa pise vyssie, ked som mala nejaku dolezitu robotu, drobcek siel do ohradky a ja som si porobila svoje...

luba41
9. nov 2017

kup si šatku na nosenie a nos..a porobíš i pri tom aj niečo, aj von vybehneš..uspíš aj bez cumla, pri nosení a hlavne v blízkosti mamky dieťa určite viac pospí..uspávať po ležiačky v posteli a odísť, až ked dieťa zaspí a pustí sa prsníka..neprekladať.. pre malinké dieťa nie sú prirodzené denne dlhé spánky, takže Tvoje dieťa je úplne v norme
@mo_skyvader

misinka0611
9. nov 2017

- kočík a čerstvý vzduch
- uspávanie na posteli a držať pri tom cumlik aby babatku nevypadol

a čo ma nikdy ale že fakt nikdy nesklamalo vozenie babatka v autosedačke 😅

ináč na niektorá babatka funguje aj biely sum, skus vyskusať. Nemusis kupovat tych drahych medvedikov,staci pustit na YouTube. Na môjho to nefunguje 😉

luna116
9. nov 2017

na môjho syna fungoval tiež kočík a čerstvý vzduch - narodil sa v zime, keď som mu obliekala mikinu, tak plakal ako o dušu a keď som ho dávala do bieleho huňatého overalu, akoby uťal a zo strašného kriku zrazu otočil hlavu, zavrel oči a spal :D, asi vedel, že ide do kočíka), občas biely šum - vysávač, zvuk mora, keď ešte spokojne ležal na chrbátiku a nevedel štvornožkovať, tak po nakojení som mu pred spaním vždy masírovala nohy, vždy sa pri tom krásne uvoľnil a zároveň akoby priadol :P - ale odkedy sa začal viac pohybovať a nechcel byť na chrbte, skončili i masáže, čo je škoda, bola to super, teraz má rok a keď už nič nezaberá, tak mu manžel pustí jazz a do pár minút zaspí.

3petka
9. nov 2017

Buď rada že ti spinka hlavne v noci. Ak zaspáva na cicke môže byt že sa poriadne nenapapa a preto sa budí často. Skús mu dať z fľašky čo to spravy.

mo_skyvader
autor
9. nov 2017

Kočík funguje aj u nás aj autosedačka .. len to sa tiež nedá vždy hlavne keď sa potrebujem najesť atď tak ho von nevezmem :D vidím to na tú šatku snáď to pomôže 🙂

@3petka tiež som si najskôr myslela, že sa nenapapá, ale keď vydrží byť aj 2 hodiny hore a zabávkať sa tak asi neni hladný.. preto nechcem flašku zbytočne dávať 🙂

siska53
9. nov 2017

@mo_skyvader
Su deticky rozne..moj v tom case uz obcas aj prespinkal celu noc, cize aj tych 9h.vkuse..no cez den dsl bud 3x po 20minut alebo tak hodina..ak dve,bolo super..
Doteraz podla mna malo spava na svoj vek.

Porobit? Nuz nechas ho,nech sa aj sam pozabava (tiez aj u mna chyba,ze som si myslela,ze musim byt stale pri nom,ked je hore-chyba,nemusis).

Alebo ak by plakaval,nosic a robit s nim v nosici (praktizovane pri kolikovej mladsej dcere,inak by som ani nic nespravila,ani sa nepohrala s malym -narodila sa,kzd mal dva roky).

stastnablcha
9. nov 2017

moj pry spaval len v kociku a po tom ako som mu dala flasku s UM. v noci to boli galeje , tebe spinka krasne 🙂 Mala spala len na prsniku a potom v satke.. medzi detmi mam malicky rozdiel tak bol celkom problem zladit ich aktivity. ale ked sme presli s malou na UM sa to upravilo. jednak dostala flasku s amilkom a zavislak bola na cumliku a dvak pochopila ze nemsusi spat na mne ... aj ked tie chvile ked sme spolu boli tak nalepene - to bolo krasne

mischelin89
10. nov 2017

Nas syn ma tiez dva mesiace (vcera 🙂) ...rezim si pozvolne meni, ale aktualny je tento: vstavame medzi piatou - siestou, je hore tak hodinku a pol, da mikrospanok 15 minut, potom este do hodinky hore, potom sme v kociari na prechadzke, spi dve - tri hodiny...doma zase tak 2 - 3 hodinky hore, kratky lahky spanok -pol hodina, nasledne asi hodinku hore, o piatej zaspi v kociari na balkone a taha do rana do piatej, ale kojime sa co dve - tri hodiny.

Ale ten rezim sa mu velmi meni...dva tyzdne dozadu mal rezim spania uplne iny, doobeda aj poobede po dve - tri hodiny, v noci od osmej do siestej, s dvomi zobudeniami.

A este predtym, ako mesacny, byval pravidelne hore aj pat hodin.

Inak nas satku zatial nechce, miluje kocik a vzduch, museli sme kupit balkonovy kociar, vnutri revyyyy a zacnes obliekat overal na von a ticho :D

mo_skyvader
autor
11. nov 2017

@mischelin89 tak aspon uz viem, ze niesom sama .. aj nas si meni rezim kazdy tyzden skoro :D v poslednom case sa mu ale cez den neda spavat a nezabera ani autosedacka a auto a aj v kociku von poriadne nespinka.. vzdy len par minut a uz sa zobudi..
Som zvedava co pride nabuduce :D