Spinkanie 5 mesačnej

henriett11
19. dec 2021

Ahojte,
Mam malicku ktora od narodenia mala problemy s bolesťami bruskom a tým padom problem aj so spaním..brusko sa trosku polepsilo, ale stále ju to niekedy chyti a potom zase problem so zaspávanim, resp krátke spánky.
.no co ma viac trápi,uz od narodenia sme si všimli,ze je extrémne citliva na zvuky, senzitivna na ludi
..no proste, všetko musime velmi opatrne a postupne 🙈
No nevedela som ju inac uspat iba v tichu a do dnesneho dna to tak je.no je problém, ze ked uspavam u svokry,tak je izba hned pri vchodových dverách,a naozaj hocico co padne , stuchhne, hned je hore...teraz som si vypocula ,ze to je nasa chyba,lebo takto sme si ju naucili..ja viem,ano, naucili,ale ja som pri tych jej bolestiach fakt uzila svoje,a tak som len akceptovala to,ako jej to najviac vyhovuje a to je spanok v tichu...ja by som si tiez zelala aby sa mi neprebrala pri každom vrzgnuti parkety,alebo pri chrapani - co mam robiť???😔 Potom druha vec: ked mi malá spava v kociku ,tak sa kocik musí hýbať..tiez som dostala nalozene,ze druhy vnuk bol okolko iny a ten spal aj v stojacom...ja by som to rada zmenila,ale ako... proste ja som to skusala pár týždňov,ale sme sa len trapili, Vkuse revala ..dajte nejake tipy,alebo sa mam na to vykaslat a robit uz tak po svojom? Zaujímavé je,ze ked vysavam,s rym malá nema problém 😅😅 j

denden77
19. dec 2021

@henriett11 moje dieta v kociku spalo len ako novorodenec, potom sa proste chodilo von v case bdenia.. ziaden problem.. a je tiez na ticho.. to ma asi po mne.. 🤷‍♀️😁
tip ako si spravit po svojom? proste si sprav a hotovo, za nevyziadane rady sa podakuj a maj v pazi 😎

vilma7
19. dec 2021

@henriett11 tak si stiahni appku biely šum a keď ju dáš u svokry spať, zapni jej na tej aplikácii vysávač. Tým pádom budú aj zvuky z okolia tlmené. Moja tiež tak spí na obed a to už má 2.5 roka.

lenkakamen
19. dec 2021

@henriett11 to je taka somarina ze ako si si dieta naucila...mam dvoch synov...pri oboch do dovrsenia ich 2m sme mohli trieskat buchat a sa nezobudili ale akonahle mali 2m zrazu sa budili na kazdy sramot...cize ti neni o tom ale o dietati...podla.mna...obaja mali tiez koliky a mladsi k tomu aj skryty reflux a to sa na to furt budil...

henriett11
autor
19. dec 2021

@vilma7 toto nefunguje,zaberalo lwn ked bola malinka uplne

henriett11
autor
19. dec 2021

@lenkakamen no ved rovnako..ja som taka rada,ze ona teraz vobec spi,lebo to s tymi bolestami brucha bola čistá psychiatria.viac.sme bolj hore a uspavali, ako spali...

henriett11
autor
19. dec 2021

@denden77 dakujem...ja fakt neviem ci sa da dieta preucit na spanie v hluku alebo na stojaci kocik..ale samozrejme,aj ja som si to zo začiatku predstavovala inac,ale takto to je 😔 ako mrzi ma to,ze dostanem takto naložené lebo teda kmitam okolo malej ako fretka,lebo je naozaj zive babo a toto mi funguje...

jjanulienka
19. dec 2021

Moje obidve deti spali len v idúcich kočíkoch.. smaozrejme som na to frflala ale teraz keď spava doma tak mi ten pohyb fakt chyba 😅
Neboj sa ona sa časom naučí aj inak spinkať.. nepocuvaj nikoho a rob tak ako uznáš ty za vhodne 😉

vikes
19. dec 2021

@henriett11 Tak buďte, čo najmenej u svokry alebo nech svokra chodí k vám. Pri jej nechcených poznámkach/radách sa jej môžete poďakovať a povedať, že každé dieťa je iné. Dcéra z toho vyrastie, čo sa bohužiaľ o svokre nedá povedať.

henriett11
autor
19. dec 2021

@jjanulienka hej? Zmenilo sa to potom casom?
Ako ja sa nesťažujem,ja som spokojna ze konecne som našla riešenie ako spinká,a ze to funguje aapon chvíľu

denden77
19. dec 2021

@henriett11 ja to poznam 😁 myslela som si ako budem so spiacim dietatom chodit na 3 hodinove prechadzky.. prd 🤣 a ten spanok v tichu mne osobne pride prirodzeny, kedze som taka ista.. viem, ze chodit doma po spickach a bat sa aj kychnut je o hubu.. ale uprimne ja si to ticho aj uzivam a beriem to ako cas pre seba 🤷‍♀️😁

henriett11
autor
19. dec 2021

@vikes svokra nemala reci, ale svokor....ale ano, máš pravdu.ja som aj dnes muzovi povedala,ze to robim kboli nemu a radosti starych rodicov,ale ze pre mna je to mega náročné ,a doma to mam sup šup...

ivangeline
19. dec 2021

Pusti appku s nejakym zvukom. Sumenie. Je aj zvuk vysavaca.

henriett11
autor
19. dec 2021

@denden77 no ja som v prdeli,ked uspavam a potrebujem si.nahodou odkaslat..to na mna zrazu kukne uplne sokovnana,uvazuje ci plakat alebo sa smiať..no a každopádne mozem zacat od začiatku 😔🙈😅

henriett11
autor
19. dec 2021

@ivangeline to zaberalo do dvoch mesiacov

henriett11
autor
19. dec 2021

A este mi povedzte vase skúsenosti ak mate kojene dieťa..kedy prvýkrát bez vas prespalo o starkych?? Lebo toto je top druha tema,nakolko druhy vnuk. bol na UM a uz ako rocny spal bez rodicov u babky...

sonicka2018
19. dec 2021

@henriett11 Prvé dieťa som mala úplne rovnakú! Zavrgala parketa a zobudil o ju to. Mohla by som o tom písať slohy, keď vonku v kočíku ju zobudil aj čvirikot vtákov. Bola od narodenia taka, v nemocnici nenaspala skoro nič, najhoršie dní aké som zažila. Keď mala cca 6- 8mesiacov, mala spanky 40minutovky, nikdy nie o minútu dlhšie. Tie krátke spanky sú v tom veku úplne normálne u väčšiny detičiek.
To prejde samo.
A ver ze aj ta citlivosť na zvuky, mne sa budila keď spala s nami v posteli (pár pokusov) na každé mužov zachrapanie, keď mala 2.5mesiaca spavala v izbe na chodbicke takej slepej za dverami spálne ale nedajbože chcieť ísť večer na záchod 😀 prešlo to keď mala asi 2-2.5roka. Teraz jej môže hrať rozhlas, kričať a deväť mladšia a spi jak drevo. Chce to len čas. Prispôsobte sa jej.
My bývame na dedine a teda cigáni na zbieranie železa a rozhlas boli u hlavní nepriateli 😀 keď som len začula že vykupuju, už som utekaka von nech to vypnú 😀 na obecnom som sa informovala o časoch rozhlasu a aspoň sa tak dalo fungovať 🙂 teraz mam druhe babo za odmenu, v noci prídem, lahnem k bábätku a spinka jak drevo. Od staršej som sa nemohla prvé mesiace ani pohnúť. Držím palce, to prejde.
A kaslite na to, čo vravia iný. Vy si poznáte vlastne dieťa.
K svokre vezmite kočík, počas spánku chodte kocikovat babo nech sa vyspinka a budete pokojná vy aj babo

jjanulienka
19. dec 2021

Jasne okolo roka už som skúšala doma ju uspať alebo bolo to o nervy lebo pol hodinu som ju uspavala na rukách a spala vždy presne pol hodinu čo v kočíku spala aj dve hodky... ale naučila sa a potom spávala doma niekedy aj tri hodiny.
A inak vyskúšaj ten biely sum mala zaspavala pri vysavaci 😅
Musim nájsť tu fotku pockaj 😅😅

jjanulienka
19. dec 2021

Bordel si prosím ta nevsimaj 😅😅ani vyraz staršieho že musí držať ten vysavac 😅😅
Tu mala 8 mesiacov

henriett11
autor
19. dec 2021

@sonicka2018 dakujem za krásne slová

henriett11
autor
19. dec 2021

@jjanulienka aj za úprimnosť, aj za brutalnu foto 😅😅😅💪😁😁😁 ďakujem veľmi si mi pomohla s podporou

ivangeline
19. dec 2021

@henriett11 ..tak pptom nezaberalo.. xD len to dieta este poriadne nevnimalo.