Ahojte , mám 7 mesačne babo …. Náš deň vyzera takto okolo pol 10 -10 sa zobudíme dáme mliecko , potom o pol1-1 obed -prikrm . Na olovrant pol4-4 ma mliecko a na večeru 7 má kašu ,o 8 sa ideme okupkat a pred 9 spinkať v tedy ma mliecko …nevadí že spí veľa v noci ? Zobudi sa raz možno 2 … nevadí že nepapame desiatu ? Alebo čo by som mala zmeniť?
A cez obed uz nespi ci ako?
@judit47 3 krát denne spinkame
@belllinka desiatu nestihame lebo dlho spinká
@cumlikator nevadí, nase ma ranajky na desiatu az😂 ... Vyspane bábätko, spokojné bábätko
nevadi 🙂 ten rezim sa bude menit casom a prisposobite tomu aj stravovanie
Ja by som ráno nedala mlieko ale rovno “desiatu” výživu, jogurtik 🙂
@cumlikator ved preto pisem, ze daj ju spat skor
@cumlikator to, co plati dnes uz zajtra platit nemusi. pri tak malych detoch sa to na druhy den moze zmenit. ja mam rocnu, spava mi 13-13.5 hod. v noci vkuse, tiez nestihame jest desiatu, lebo po ranajkach mame hned obed. a vobec to neriesim. ja na tvojom mieste akurat na olovrant namiesto mlieka dam ovocie, to mi vo vasom jedalnicku chyba.
@cumlikator to ti vydrží tak dlho v noci/ráno bez mlieka??? Prečo davas jedlo pred kupanim??? ked o 8.kupes, spať dávaš az o 9.? Vsak okupem, nakŕmiť a spinkat... Co tu hodinu robite? Určite zarad ovocie/jogurt, nedaj ráno potom mlieko ale teda rovno desiatu. Nejakú výživu alebo jogurt
@belllinka vstane tak isto aj keď zaspí o pol 8
@lienka.7 1-2 krát sa zobudi v noci
@lienka.7 kedy mu mám dať večeru ? Potom ako sa okúpať aby som ho mala znova kúpať ? Hodinu pred kupanim mu dávam
@matkahelka doktorka nám hovorila že olovrant mu mám dávať po 9 mesiaci …ovocie mame vždy ako dezert po obede
@cumlikator nechapes? Mas ho okúpať a potom mu dat papat a rovno spinkať. To kto ti povedal ze mas kŕmiť pred kúpaním??? Ci co mu chces potom umývať zuby nebodaj?
@lienka.7 kedy mu potom mám dať kašu?
@cumlikator rob ako ti povedali, nechcem sa ti do toho starať. Ani u jednej mojej som toto co ty ja nerobila. "Poriadne" najesť kasu dostali až po kúpani a hneď sli aj do postieľky spinkat. Budili sa mi potom v noci iba 1x na mlieko. Pokial dávaš v noci 2x mlieko, tak o 10 uz nema ist, to mu mas dat potom teda uz ako keby desiatu, keďže mate posunutý spánok. Ale rob ako myslíš ty.
@cumlikator Podla mna strava je skvela. Mlieko ma byt zaklad stravy az do 1 roka, takze do 1 roka ziadne mlieko nenahradzaj prikrmom ak dieta vyslovene nechce. Prikrmy davaj len pomedzi mliekove jedla.
Ale ten spanok urcite posun na skorsiu vecierku - o 19:00. Spanok pred polnocou je najzdravsi, lebo sa pocas neho vytvara viac melatoninu ako po polnoci, takze je dolezite aby malo dieta co najviac spanku pred polnocou.
Dietatu sa nic nestane ak ten spanok aj takto nechas. Kamoskin maly takto spaval hadam do 5 rokov. Vstaval o pol 11. A tusim od 2 rokov poobede nespal. Este vzdy mne povedala ako to mam super, ze mi maly ide spat na obed, ze ten jej nechce 😃. Akurat, ze moj vstaval rano o 6. Aknti to nevyhovuje skus ho postupne naucit na skorsie zaspavanie aj vstavanie.
Posunula by som vecerny spanok na 19.30- 20:00. A pridala ovocie na desiatu a postupne aj na olovrant.