mam na mysli spolocne spanie na manzelskej posteli spolu s dietatom. pytam sa preto, pretoze nas maly (1 rok) zacal zle spavat cez den. ani predtym to nebolo bohvieco, ale teraz je to este horsie. prvu polhodinu pospi, ale potom sa preberie, posadi v postielke a uz nezaspi. predtym ked som ostala pri nom v izbe a on ma uvidel tak zaspal. avsak to uz neplati. skusila som ho aj vziat na ruky, znova uspat a vratit do postielky. no hned sa zobudil. jediny sposob, ako to spravit aby spal dlhsie ako polhodinu je dat ho k sebe do postele a ostat tam s nim. bojim sa vsak, ze si nato zvykne a neskor tu budem zakladat inu diskusiu - ako ho odnaucit od spolocneho spania v manz. posteli pocas denneho spanku? :D
Aj ja to tak mám - pospí polhodinku a keby si ho nezoberiem k sebe do postele, tak je po spánku. Mne to takto vyhovuje. Teraz ma potrebuje, teraz som tu pre neho. Dcérka to mala tak isto a prestalo to, vyrastla, je viac samostatná. A synček vyrastie tiež a mne to tulenkanie bude chýbať. Držím sa v tomto takej idey, že pokiaľ odo mňa niečo dieťa potrebuje, verí mi, ľúbi ma a je mu tak lepšie, tak to pre neho s láskou urobím, lebo len raz sú také maličké. 18 ročný pubiš nebude chcieť so mnou ležať v posteli 😀
Čo by som dala za to aby moja prvorodená spala cez deň aspoň vedľa mňa 😝 Odpočinula by som si spolu s ňou a potom mala viac energie a zvyšok dňa. No nechcela. A som mala nielen nevyspaté dieťa ale aj neupratanú domácnosť ☹
Mladšia zaspí tiež iba vedľa mňa no po cca 10 minútach môžem odísť no dávam pozor - keď sa náhodou preberá skôr, rýchlo si vedľa nej ľahnem a za 2 minuty je znovu tuhá. Spanie bezo mňa budem riešiť cez júl-august kvôli zaspávaniu v škôlke. Dovtedy to jej vyhovuje a mne nevadí.
....🙂 Pokial len trosku mozes, pospi si s nim🙂 Ak sa Ti neda spat, skus knihu, prip MK cez mobil, mas narok na oddych🙂 Toto obdobie aj tak prejde skor ako by sme si zelali🙂
@norika84 naucit ho spavat sameho v postielke!!! mate pokoj vy a aj on... nas syn nikdy s nami v posteli nespal, len raz ked mal 40C teploty. mal obdobie (asi mesiac), ze ma potreboval vidiet, tak vtedy som si lahla do postele, on cez mreze postielky ma videl a cakala som kym zaspi, potom som odisla... potom ho to preslo a spinkal uz sam. len treba to naucit odmalicka... nikdy sme so zaspavanim problemy nemali, neplakaval, dokonca nam teraz sam da papa a do 15min zaspi. treba skusat... rozpravat mu basnicky, popripade precitat kusok rozpravky... treba sa s nim rozpravat. ked sa posadi, treba ho znova ulozit, povedat mu par slov... aj take obdobie sme mali, ze sa vzdy postavil, skakal v postielke a mal z toho velku srandu... zakazdym som ho ulozila, povedala svoje... urobil to asi 8krat, tak som tolkokrat vzdy dosla a vzdy ho dala spat... po troch dnoch ho to preslo a vedel, ze ma tym nevytoci, ze sa s nim nebudem tak hrat, ze to nie je zabavne lebo v danu chvilu ma spinkat... vie, ze mama pre neho hned ako sa zobudi pride a ze budeme spolu... treba len trpezlivost, on to casom pochopi...
nasa ma v izbicke aj roztahovaci gauc a spavali sme do vianoc tam cez den, tam som ju uspala a potom som odisla a ked mrnkla sla som si lahnut a este pospala kolkokrat aj hodinu, a dobre to urobilo aj mne pospala som si s nou...teraz uz spi v postielke od vianoc...
@norika84 ano, spava so mnou cez den, inak by som mohla na denny spanok zabudnut. Ale ja to vnimam pozitivne, bud spim a oddychujem, citam si knihy, casopisy, alebo pisem na notebooku, pracujem... Momentalne ma potrebuje uz len na uspatie, potom mozem ist prec. Cim je starsi, tym viac je samostatnejsi
@norika84 Ak treba tak ano. Mal obdobie (ked mal par mesiacov), ze to bol jediny sposob, ako pospal aj dve hodiny. Mala som na vyber - nervozne a nespokojne dieta a upratany byt, navarene a podobne. Alebo spokojne a vyspate dieta a manzel po prichode z prace urpatal, co bolo treba. Volila som druhu moznost. 🙂 Maly spi so mnou aj v noci,uz vyse roka. Odkedy sme to takto poriesili, spi celu noc a nasledne sa zlepsil aj denny spanok. Teraz ak sa stane, ze sa po pol hodke zobudi, pridem k nemu, lahnem si, on sa prituli a spi dalej.A ja s nim. Niekedy si fakt potrebujem oddychnut 🙂)))
Popravde? Neviem si predstavit, ze by to malo byt inak. Je to tulko, mojkac. A ja si to uzivam. O par rokov ma uz tolko potrebovat nebude. O par rokov mi nehodi ruku okolo krku, nepritlaci sa na mna a nezaspinka takto v objati. Ani v noci sa na mna nezvali, aby mal istotu, ze som fakt pri nom.
@norika84 moje prve dve okolo roku dvoch prestali cez den spavat.....v noci to krasne dobehli spali od 6-7 mej do 7-8 mej do rana. len tato najmladsia akosi spat aj cez den stale lubi, ma rok a pol 🙂
nie - ani s jednym som na obed nespavala, vzdy spali a zaspavali samy.
ak spat nechce, nie je potom zvysok dna mrzuta, je oddychnuta, mozno jej staci si polezkat a vecer to dobehne, tak ju spat nenut, nech si oddychne napr. na polhodinku pri rozpravke na gauci, alebo len tak polezi v posteli.
ak jej to chyba a vidis ze potom nie je OK, skus ju ukladat spat cez den neskor, ked bude viac unavena.
@norika84 mozno uz nechce spat...moj maly prestal cez den spavat teraz okolo vianoc, takze mal cca rok aj tristvrt....velmi ma to sokovalo, lebo dcera spavala cez den 3-4 hodky do cca 3 rokov....no ale co uz...tak nechce, tak nechce...ale zato ho davam vecer spat o 5 a spi do rana do 7 az 8 hodiny....takze to chlapec potom dospinka...skus sa vykaslat na denny spanok a dat ho vecer skor.....mozno budu spociatku problemy, aj my sme mali,ze o 5 zaspal, potom okolo 1 v noci sa budila bol aj 2 hodky hore, si rozpraval v postielke, alebo plackal, trebalo ho pohladkat, takze sme si prisunuli postielku k sebe , prestrcili ruku a hladkali, kym nelaho a nezaspal.....trvalo to cca 3-4 tyzdne teraz uz pospi cely cas......a davaj si pozor na spanie s dietatom, uspavanie a podobne.....ak necces aby sa to dieta naucilo, nerob to...deti si na dobre veci lahko zvyknu a ked ch chces odnaucit, budu placom protestovat...bude to kto z koho....samozrejme, su mamky, ktorym to nevadi, tak tie s detickami zaspavaju, alebo s nimi spia...mne by to vadilo...kazda sme ina.....my sme naucili od narodenia deti ze polozis do postielky, pobozkas, povies dobru noc a ides prec......drzim palce....
@janina218
@moni244
@sirene
@monhla
@ask
@sense
@hradnapani
@kofoluska
dakujem za prispevky. co sa tyka prisunutej postielky bez bocnice - tiez sme to takto mali, ale ked sa zacal dvihat, museli sme to zmenit. a teraz je este v takom veku, ze sa bojim to dat takto opat, aby sa cez postielku nenahinal alebo nespadol z postele ked sa zobudi a nebudem ho pocut.
tak ako pisete, viem, ze tieto chvile nebudu trvat donekonecna a snazim sa uzivat si to. len niekedy naozaj potrebujem aspon chvilku byt sama cez den. len tak si posediet, v klude vypit kavu a tesit sa, kedy sa opat zobudi. niekedy naozaj dobre padne pospat si s nim, ale kazdy den.... no asi si budem musiet vybrat. ale samozrejme prvorade je spokojne a vyspate dieta.
este ma napada otazka, tie co uz mate starsie deti a spali s vami - ako a kedy potom presiel prechod do spania vo vlastnej izbe, vo vl. posteli?
bojim sa, ze sa potom v tom uplne zamotam a rozmyslame aj nad druhym babom a v takom pripade to vobec neprichadza do uvahy
@adula12
ver, ze som vsetko co pises vyskusala - polozenie do postele, hladkanie, aj odidenie z izby, vysvetlovanie a pod. nic nezabera. ked bol mladsi boli casy ked zaspaval aj sam, potom prisla etapa zaspavania na rukach, potom v postielke za mojej asistencie, proste stale sa to menilo. a teraz takto. neviem co sa stalo, ze nastal taky zvrat. tiez by som bola rada, keby si pospal sam a nebala sa toho, ze v buducnosti budem mat vystupy ohladne samostatneho spania v posteli. mam z toho obavu ale zaroven nemam to srdce nechat ho vyplakat
@katarinamarkova
dakujem za prispevok. myslim si, ze on ten spanok este potrebuje. este chvilu pockam, potom skusim prejst na jeden spanok, to bude este dalsi pokus a tak sa uvidi
Ked bol syncek mensi (teraz uz cez den nespava) tak som si s nim lahla.. oducat som nemusela,vyrastol z toho 🙂 dcerku uspavam v kociku
@usiko
dakujem za odpoved. ako som pisala vyssie, on este potrebude cez den pospat. uvidime, skusim to este odsledovat, este poexperimentujem, hadam sa nieco zmeni 😀
a k tomu zvyku - mas uplnu pravdu. velmi sa bojim toho, ze ak sa budem pri nom spavat aj pocas dennych spankov, ze sa v tom uplne zamotam a potom to budem riesit ako ho naucit spat vo svojej postielke/izbe. len keby to bolo take jednoduche, je to nas tulko, maznacik,... naozaj je to tazke. ale este raz dakujem
no my sme tak spavali pokial cez den spaval. teda cca do 3,5 roku 🙂 bud som spala s nim ci si citala ci bola na webe. Ak som nepotrebovala nic robit nevadilo mi to. aj teraz by som si kolkokrat cez den pospala ale akosi uz nemam vyhovorku preco si ist lahnut 🙂
@norika84 moja od pol roka chytala z postieľky doslova amok, nepomáhalo nič. Aj keď som ju tam ukladala úplne uspatú, len čo sa dotkla matraca, hneď sa zobudila a začala jačať ako šialená 😒 Keďže som sa chcela vyspať aj ja a chcela som, aby bola vyspatá aj ona, tak som ju brala k sebe do postele. Keď mala 14 mesiacov, dala som jej preč bočnicu z postieľky, prisunula postieľku k posteli a odvtedy prespí celú noc v postieľke a aj poobedňajší spánok je super, ľahne, počkám kým zaspí a potom odídem. Predtým som tiež musela spávať pri nej, lebo keď pri nej nikto nebol, bolo po spánku 😒 Držím palce
@norika84 ahoj,nespavam...teda ak som unavena,tak ano,ale v zasade nie s malym v posteli,dokonca ani v izbe kde spinka. ja idem do obyvacky. Ako pises,potrebujem aj ja vypnut a byt sama.U nas sa spi od sameho zaciatku len v postielke a sam. Je tak nauceny. vynimkou bola choroba,vtedy som ho brala k sebe na noc. Ja keby som lahla s malym,tak ani nezaspi,bude vymyslat,ze ma vidi. Polozim do postielky,pohladim a odchadzam z izby ... v lete bude mat maly dva roky a mame v plane dokoncit detsku izbu a aj teda postielku uz prestahovat
@fopka
🙂 keby to bolo take jednoduche. kazde dieta je ine. aj on spaval v postielke ako maly, nemal s tym problem. potom som ho chcela mat blizsie pri sebe, tak sme dali prec bocnicu. a ked bol uz vacsi, dali bocnicu naspat a postielka musela ist uz dole. ani vtedy s tym nemal problem. az teraz z nicoho nic. netusim co sa stalo. deti su nevyspytatelne. lubim ho nadovsetko ale obavam sa, ze si zvykne na spolocne spanie a neskor bude este tazsie oducanie
Spavam s nou. Som tehu a vzdy ma zmohne unava. Ale i keby som nebola milunem ked mi zaspi v naruci. Ale ked opustom spalnu tak to nevadi. Nezobudi sa. Spi si svoje a budi sa vo zvycajnom case. O chvilu sa narodi druhe a cas bude treba delit medzi 2. A potom skolka ..
@aknaj
spava este dvakrat. myslim, ze potrebuje spat viac, pretoze sa budi velmi mrzuty, velmi dlho mu trva, kym sa dostaneme do stadia, ze mozeme dalej fugovat. a sucha si oci potom aj hodinu po zobudeni. ako som pisala vyssie, budem este experimentovat - budeme prechadzat na jeden spanok, prip. ine zmeny.
dakujem za prispevok
@aknaj
este som zabudla pripisat nocne spanie - to sa nam praveze teraz zhorsilo a myslim si, ci to spolu nesuvisi. chovievat uz dlho spavat o siedmej, vacsinou o 19:15 je uz tvrdy. a ranne budenie sa nam stale meni. mal obdobie ked vstaval o piatej, potom zase spaval az do 7:30. a teraz cca o 6. v noci ho uz nekojim. a v poslednych dnoch sa zobudza 1 hod. po zaspatí, potom opat po 1 hod. a potom sa este zobudi v noci okolo druhej. a to ho vobec neviem dat do postielky, na prsniku sa uplne preberie (ako keby mu vadilo, ze sa naje a potom nevie zaspat. preto som ho prestala v noci kojit) a ked ho uspim na rukach a polozim do postielky je o chvilu hore. takze asi tak v skratke
@norika84 prvy syn somnou spaval v posteli takmer od narodenia, ked som bola tehotna 2x naucil sa zaspavat pri tatovi v inej izbe.. najprv spali vedla seba, neskor /asi okolo 2,5r./ sa presunul do svojej postielky - sam prirodzene si vypytal a zacal tak spavat..
ale muz musel pri nom byt kym nezaspal.. teraz bude mat tri a zaspava sam.. muz ale spava s nim v izbe, len na inej posteli /on hrozne chrape, syna to nebudi, ale nas baby ano/ cez den som ho uspavala vzdy na manz. posteli, nemusela som ale byt pri nom..
ked sa narodila druha dcera, spavala som medzi nimi pocas obedneho spanku.. /v noci dcera spava somnou na manz. posteli/ ja som si oddychla, dcere sa lepsie spalo, aj starsi dlhsie spal.. ked bola dcera uz vacsia a prestala som sa bat, ze jej moze starsi nejako nechtiac ublizit, po uspani som sa mohla vzdialit..
spavaju tak doteraz a az na par tazkych tyzdnov, kedy mali rozdielny cas obedneho spanku to je super - ja mam pokoj raz do dna od oboch deti.. :D
Nas ma dva roky a spava so mnou v manzelskej posteli stale. Resp. mame prisunutu jeho postielku k nasej posteli a bez mreze no a takto spava cez den, aj v noci. Ja som pri nom pocas spanku, aspon si oddychnem. Ja to neriesim, ci si zvykne alebo nie. Ved nebude pri mne spavat do 18tky 😄 A myslim si, ze dieta sa lahko odnauci, tazsie to bude mne, ked uz nebude spavat vedla mna 😊