Dobrý deň. V posledných dňoch ma napadla taká vec, či deti a teda hlavne chlapci si na spánok nechávajú pod pyžamou oblečené aj spodné prádlo (boxerky). Môj syn má 5 rokov a nejako plynulo, keď bol malý sme po odplienkovaní prešli na boxerky a nenapadlo ma to vtedy vôbec riešiť . Tak ako spával v plienke, prešiel na boxerky a večer po okúpaní si vždy obliekal čisté boxerky a pyžamu a tak išiel potom aj spať. Teraz, keď je väčší ma ale napadlo, či je to zdravé takto spať pre neho a skúšala som ho nechať bez nich iba v pyžame, no on už tak nechce byť. Vždy pýta aj boxerky, vadí mu byť pod pyžamou bez nich. Tak rozmýšľam, či to nechať tak, alebo ho predsa len nútiť, aby si zvykal bez nich.
Zaujíma ma teda, ako to máte zaužívané vo vašich rodinách. Dávate alebo nie pod pyžamu deťom spodné prádlo? Ďakujem za reakcie.
Nie nedávame spodné prádlo na noc. Ani som niečo také ešte nepočula 🙄
Nie, odkedy je syn odplienkovany, spodne pradlo ma len na den. Na noc nedavam spodne pradlo ani sebe, ani synovi.
Zato ho neviem odnaucit od ponoziek na spanie. Ak nedam ponozky, ani nezaspi 🙄
Spia obaja v boxerkach aj pyžame. Mne zas vôbec ani nenapadla iná možnosť
Iba pyzamo, ziadne boxerky
Syn aj my všetci spíme len v pyžame, teda ja v nočnej košeli. Bez spodného prádla. A aj bez ponožiek, hoci ja si teraz v zime niekedy dám, ale to je zo zdravotných dôvodov.
Je nehygienicke spat v pyžame bez spodného pradla, v noci sa zo všetkých otvorov vylučujú všelijaké veci a aj celkovo principiálne, to pyžamo mame na sebe aj 3-4 dni, je to nehygienicke skratka. Ja spím vo veľkom tricku ktoré striedam každé 2 dni a čistých gatkach každý večer po sprche si dám čisté.
@satanca ja som toto išla napísať ze by mi prišlo nechutne nemať gatky a len pyžamo, práve kvôli tým kadejakym vyluckom 😅
@satanca Hm, tak logicky keď sa vylučujú tie veci, nie je Ti lepšie spať len v tom tričku? A nie aj v gaťkách, ktoré Ti tie veci pritláčajú na telo? (Len tak mimochodom, veľmi dúfam a som presvedčená, že z toho zadného otvoru sa mi žiadne veci samovoľne nevylučujú. Aspoň nie v inom, ako plynnom skupenstve. 🤭)
Nech si kaxdy spi jak mu to vyhovuje. S vylučkami, abo bez😅😂🙈
Mam dcerku ale aj ta spava v nohavickach.stale jej davam gatky vzdy po kupani ciste.aj v skolke tak spavaju aspon nasa urcite lebo tam ma nocnu koselu a ta sa jej vzdy vyhrnie az po usi tak by tam asi bola s holou ritou ...tiez mi to nepride moc hygienicke to by som jej potom asi kazdy vecer davala ciste pyzamko keby spavala naostro...
Paneboze, ja zasnem.,🙈 snad by som sa nestitila sama seba a svojich vyluckov. Oralny sex je v pohode, ale pyzamo bez gati je bleee? 😁
Vidím, že názory nie sú jednotné, takže asi každý, ako uzná za vhodné. Mne teraz tiež príde zdravšie, keby spal bez nich a nič ho nesťahuje a zbytočne nezahrieva v intímnych partiách, keďže je všeobecne známe, že to u mužského pohlavie nie je veľmi vhodné, na druhej strane mi príde vhodné, pokiaľ by spával bez spodného prádla meniť tú pyžamu každý deň za čistú, tak ako pri spodnom prádle.
Každopádne ďakujem za reakcie, aspoň viem, že nie sme úplne mimo s tým spaním v spodnom prádle. Skúsim syna postupne naučiť, aby spal bez neho, no ak mu to bude nepríjemné a nepohodlné asi ho nebudem nasilu nútiť. Snáď to nebude mať nejaké následky na jeho budúcnosť a možno na to príde aj sám, keď bude trochu starší.
No ja neviem, vecer po sprche clovek lahne, nehybe sa, nechodi, necika, nekaka, cize ziadne extra vylucky z neho nelezu. Teda aspon ja ziadne nocne vylucky nepozorujem. Ale chapem, ak ma niekto aj nocne extra vylucky, nech si da radsej aj spodare...
No a ja spim v nocnej koseli s ponozkami a bez spodneho pradla a bez vyluckov🙈
Môj spinka len v pyžame ako sa odplienkoval. Jediný krát keď spal v boxerkách tak bol trosku nachladnuty a neustále cikal, tak som ho chcela udržať viac v teple - pomohlo. A potom znova len pyžamo.
Ale riesila si chlapcov, tak moj teraz 19 rocny syn bud spi v pyzame bez boxeriek alebo spi len v boxerkach, nema nikdy aj aj. Podla coho si vybera, v com bude spat veru neviem, neriesim🤷♀️
Dcera nosi,starsi syn nie,ja tiez ano. Minule som malej nedala,lebo si ich zabudla priniest a pytala sa ma,ci to myslim vazne,ze bude spat bez nich? 😁Tak isla a dodatocne si ich dala😁Asi sa v tom,zle citi bez. Ja tiez.
Fuuha mi spinkáme v trenkách pyžamko si pred spaním vyzlečie ... a neviem si predstavit spat v nočnej košele bez gatiek (nehovorím o dvojdielnom pyžame) ale ta predstava že príde syn si ku mne lahnút a ja chacharu vonku to veru že nie ...nakolko mladší spinkáva somnou v spálni a starší synček príde nad ránom za nami do spláne si lahnút ..
@elizabet173 Tak my sme ako bezdetní tiež spávali nahí.
Ináč, celkom zábavným smerom sa táto debata zvrháva. 😂
@111kiki11155 Ja správam, ako som už písala, v nočnej košeli, ale nie je to tak celkom košeľa, sú to väčšinou nejaké úpletové maxišaty. Bývajú dlhé až po zem, lebo čo som mala originál nočné košele, tak presne to ma na nich vytláčalo, že sa vyhrnuli až po pás. Týchto šiat mám pomerne veľa, v lete na ramienka, v zime aj s rukávmi, milujem ich, využívam ich niekedy aj ako domáci odev.