Spánok v škôlke

lumimi
15. okt 2014

Vcera mi ucitelka zahlasila ze mam maleho zobrat k psychologovi. ja ale neviem prečo nezdá sa mi ze by potreboval psychológa, Ano jej trochu zivý ale nie hyperaktívny akurát len ze na obed nechce spávat a to jej očividne velmi vadí. kamaratka psychologička vidi viac problem v tej ucitelke nez v malom. Má 4 roky do školky ho vzali az teraz od septembra a po troch týzdnoch mi hovorili ze ho mam bravat na obed domov,. lenze od oktobra som nastupila do prace a je to nemozne, teraz sa bojim ze mi ho preto vylucia zo skolky, osobne si myslim ze on nespí hlavne preto lebo vnoci spí skoro 12 hodin v kuse a vsade sa uvadza ze 4rocne deti maju za celý den naspat 11-12 hodin, tak to ho mam budit o piatej rano alebo ho dávat spat az o deviatej-desiatej? K tomu psychologovi asi zajdeme aby mi za drahe peniaze povedal ze mam normalne dieta, ale ako ho dovtedy umlčat pri tom odpočinku aby nevyrušoval druhé deti? (stále si niečo rozpráva alebo funí mlaská a proste robí zvuky aby rušil.
Dakujem.

erickatt
15. okt 2014

No spinkat nemusi, ale tisko lezat. No vysvetli to zivemu drobcovi

libka1
15. okt 2014

Za toto ti ho vylucit nemozu. Ucitelka si s nim musi dat vediet rady, od toho tam je. Bud ho nejak uspi, udrzi v tichosti, alebo ma smolu a bude mu musiet vymysliet nieco individualne aby ho kym ostatne deti spia prebavila. Kazde dieta je ine... Ty mu vysvetluj preco musi byt ticho, ale kedze tam v tom momente nie si, gro je na ucitelke aby nejak dosiahla spokojnost vsetkych.

marylis
15. okt 2014

@lumimi @libka1 Presne, za to ho vylucit nemoze, ani ta donutit, aby si si ponho chodila skor. Niektore deti nepotrebuju obedny spanok a co ich tam priviazes k tej posteli? chapes. Ja ako dieta som tiez nikdy nespavala a este asi dalsi 2ja a boli sme spolu s ucitelkami v hracej casti a pozerali rozpravku alebo sme sa hrali potichucky. Ja osobne v tom nevidim problem. Treba sa porozpravat s riaditelkou a dohodnut sa s nou. 🙂

stefka33
15. okt 2014

@lumimi V pedagogicko-psychologickej poradni sa neplatí nič. Objednáš sa, prídeš, pokecáte, decku spravia testy zrelosti, dajú odporúčania, vypýtaš si papier do škôlky a otrieskaš ho tej učiteľke o hlavu. 😀 Odporúčam nejaký tvrdý obal.

katarinamarkova
15. okt 2014

@lumimi bezne deti v skolke nespavaju,to nie je dovod na to aby chodil len do obeda....ine je ak nevie nechat oddychovat ine deti. silne pochybujem, ze len pre to, ze na obed nespi vas posiela ucitelka k psychologicke, tam bude iny problem, aky? 🙂
ak si si ineho problemu nie vedoma, kludne k tej psychologicke zbehni- neplati sa nic, neviem odkial vsetci maju ze psycholog stoji xy penazi.
ak tam je len ten dovod, ze nespi, tak posudok ucitelke o hlavu s tym tvrdym obalom, ako bolo pisane.
ak je dovod inde, tak ti aspon poradi ako s nim pracovat a problem napravit.