ahojte mamicky chcem sa spitat ako mam naucit mojho drobca spat v potielkctate . Ma 1mesiac a 3 tyzdne zaspi namne zaspi aj na rukach podstate vsade len nie v postielke a ked ho dam do postielky spin tam max 15m a hned je hore a potom place place a place.
v kociku mi zaspava tiez mam postielku uplne prisunutu k posteli. 🙂
Ahoj, môj synátor tiež spával s nami v posteli, každý večer som ho pekne uspávala a niekedy som spala skôr ako on ale v noci cestoval po celej posteli a budil sa, nevedel si nájsť miesto a to zas budilo nás rodičov až som sa tu dostala ku knihe "každé dieťa sa vie naučiť spať" a vyskúšala som a už druhý týždeň spáva v postieľke sám zaspí a cez noc sa nebudí fakt iba výnimočne. 🙂
aj namne zaspava ale ked ho prelozim tak chvilinku tam spi a potom sa zobudi a vetcinou spi namne cele noci 🙂
@lara0000 rady z tejto knizky su pre deti od 6 mesiacov, resp. od jedneho roka a su urcene pre rodicov, ktori uz vyskusali uplne vsetko!!! Rozhodne nie pre tak malinke babatko.... Dokonca jej autori vraj aj prehodnotili tuto svoju metodu 😒 (nastastie)
Ahoj, my sme spavali prvy mesiac na gauci a striedali sme sa..malicky nechcel spat v postielke, potreboval bzucanie televizora..boli sme totiz 2 tyzdne kvoli velmi silnej zltacke na jiske pod tym modrym svetlom a to tiez bzucalo.po mesiaci sme ho dali do postielky, bo uz sme nevladali..pokrical trochu a zaspal od unavy..bali sme sa ked je to chlapec, bo sa vravi, ze mozu navriet gulky, ale vydrali sme..teraz ma 2,5 roka a nespi inde ako vo svojej postielke(niekedy v autosedscke, ked cestujeme alebo sme chodili plavat a bol vycerpany)..postielku bere ako istotu..vyspinka sa on aj my..ma obcas chvilky, ist k nam ale to len potulkat sa, spinkat vzdy do postielky..aj skusal ked bol mensi blakotom..sedeli sme s drahym v obyvacke a raz jeden trpol, raz druhy ale vydrzali sme..mozno 2 -4 zaspavania a tetaz ked je uz hotovko, ide sam a do svojej postielky..pomalicky skusajte..a ono to pojde:o)
@lara0000 chce to cas, este sa to upravi. mozno si jeden den zrazu zmysli ze je velky z chce spinkat v postielke 🙂 nas drobec tiez spal len na rukach , ked sme ho chceli polozit tak uplne opatrne aby sa mu ani rucka nepohla :D a potom raz cez den mal taku kludnu naladu, bol spokojny v postielke a pomaly mal ist spinkat tak som ho nechala, bola som pri nom a on zaspal... 🙂 to mal okolo 2 mesiacov asi. odvtedy zaspava sam, niekedy ked sa nevie upokojit kusok ho ponosim, ale nie je to bezne. takze len vydrzat, myslim ze v takomto malinkom veku si babo nespravi este nejaky strasne neoducitelny zlozvyk 🙂
@lara0000 no aj my sme cumlo-zavislaci :D ale iba pri zaspavani, potom ho vypluje a spi dalej. niekedy zamrnka tak mu ho dam a je dobre. myslim ze to chce fakt len cas, mono zacne spinkat tvrdsie a nevsimne si ze nema cumlik.. moj ma necelych 6 mesiacov a mal rozne obdobia, menilo sa to co chcel pri zaspavani a tak.. pozoruj svoje babo, obcas nieco skus, nie stale, a mozno to zafunguje. vsak ho poznas najlepsie 🙂 🙂
@lara0000 ak place tak dlho, nieje pripraveny..skus dat postielku uuplne k sebe a drzat ho za rucicku..nastiez bol ako vodovaha..ked sa zmenila vyska jeho polohy rucal ako tur:o)))..nepojde to lahko ani rychlo, deti su male pluziky, presne vedia ako dosiahnut co chcu:o)))..neverila som, kym som nemala svoje..mam kamaratku- a oni maju nazor, ze ked sa deti nutia spat vo vlastnej posteli, tak sa pokazi nejake puto a deti niesu potom tak pritulne..ja mam iny nazor, nas je velky maznak aj napriek tomu ze spi iba vo svojom..je to o vychove a inych veciach..tvoj drobec si zvykne, len treba trpezlivost a lasku a vytrvalost..ak budete pripraveny skuste tu postielku k sebe a tu rucicku a trosku tam s nim polezkat:o)..nech sa vam dari a ste hlavne zdravy!:o)
Máš ještě opravdu malé miminečko, má právo na houpání, zpívání, mazlení, prostě ničit mámu 😀 Jinak držení za ručičku nééééé!!!! Já si takhle zavařila, do roku a půl mi nespala jinak než s držením ruky a to usínala klidně i hodinu a 3x v noci byla vzhůru a žmoulala prsty přičemž já koukala do stropu, protože mě to samozřejmě rušilo😠 😠 😠 😠 Doporučuju knížku Dětský spánek v otázkách a odpovědích (odkaz zde, možná je i SK verze http://www.kosmas.cz/knihy/144805/detsky-spanek...) To byla moje záchrana. Je to citlivým způsobem napsaný, určitě se tam najdeš (od miminka až po dítě + spánkové problémy a co s nimi) U nás mi dítko spalo s dudlíkem, ručičkou, napůl v posteli, usínalo asi hodinu, v noci se budilo, brzo ráno vstávalo...horor. Do třech dnů (fakt nekecám) mi pak začala malá usínat bez problémů sama a žádné řvaní a stresování dítěte se nekonalo. Stačilo jen jet podle manuálu a vzhledem k věku mimča. Tady máš ukázkovou kapitolu v pdf: http://s3images.coroflot.com/user_files/individ... Tak hodně klidných nocí🙂)
@lara0000 nikdy nenechávam dieťa plakať a už vôbec nie 2 hodiny ☹ dieťa sme chceli a ja som tu preňho. Tvoje bábätko je ešte príliš maličké na to aby bolo samé v postieľke. Človek ako jediný cicavec necháva spať svoje mláďa niekde inde ako je on sám. 😒
Musím podotknúť že pred pôrodom som bola plná elánu a odhodlania ako budem vládnuť tvrdou rukou, žiadne dieťa v posteli, spať o ôsmej a podobne 😅 ........dodnes nespíme ukážkovo chodíme okolo polnoci, ale lepšie ako o pol tretej/štvrtej ako tomu bývalo na začiatku. Akceptovala som svoje dieťa také aké je aj s jeho potrebami čo radikálne zmenilo môj pohľad na situáciu. Ja som prvé 3 mesiace len nosila, malá spávala iba na mne, keď som chcela aby sa vyspala musela som ju mať na rukách, prípadne v šatke. Položiť sa nedalo, ale po 3. mesiaci sa to pomaličky začalo upravovať, stále nezaspí sama, ale ja ju uspím, položím a nieje problém. Chce to len pevné nervy a najmä pomoc partnera 😉 Teraz je to určite náročné, ale žiadne dieťa nespí so svojou mamou naveky, príde čas a osamostatní sa. Možno o mesiac, možno o šesť každé dieťatko je iné.
Ako písali baby knižka Každé dieťa sa vie naučiť spať pre tvoje bábätko ešte nie je vhodná, ale pokiaľ to správne chápem jednou z metód je nechať vyplakať 😕 😕 😕 😕 😕 Dovolím si zacitovať: Neurobiológmi je dokázané, že ak dieťa plače (čím dáva očividne najavo, že potrebuje prítomnosť rodiča), ale na jeho plač nikto neodpovedá (alebo príp. ak aj niekto príde, ale neberie ho na ruky), tak výsledkom tejto stresovej reakcie je nepravidelné dýchanie a tep srdiečka a vysoká hladina stresového hormónu kortizolu, ktorý priamo znižuje imunitu bábätka. Čím dlhšie dieťa plače, tým vyššie hladiny kortizolu má. Po pár nociach (napr.) dieťa svoj boj vzdá a naučí sa, že pomoc nepríde, preto, keď ho položia samé do postieľky, neprotestuje, neplače a po čase zaspí. Navonok sa zdá pokojné, vyzerá to, že metóda zabrala. Realita je však taká, že štúdie dokazujú, že aj v čase, keď už vonkajšie prejavy stresu (plač a protest) ustali, hladina kortizolu bola stále vysoká a dokonca ešte väčšmi stúpla. Dieťa je teda v skutočnosti dlhodobo opakovane vystavené prežívaniu úzkosti z odlúčenia a výsledkom môže byť mimoriadna citlivosť na stres.
Vo všeobecnosti platí, že keď je dieťa ponechané napospas intenzívnym pocitom a primitívnym pudom (hnev, strach, stres z odlúčenia), v jeho mozgu sa nevytvoria dráhy (medzi mozgovými bunkami, ktoré sa tvoria až v prvých rokoch života) potrebné pre úspešné zvládnutie záťažových situácií - a keď dieťaťu nepomôžeme zvládnuť intenzívne pocity, poplašné systémy v limbickom systéme budú priveľmi aktívne aj v neskoršom živote - to znamená, že dieťa bude neprimerane reagovať na každý, aj najmenší stres a prežije život v ustavičných obavách, v hneve alebo nervozite... Priveľmi citlivý systém odpovede na stres v mozgu, ktorý takto vznikol v detstve, je taktiež príčinou mnohých duševných porúch aj somatických ochorení (depresia, stavy úzkosti, fóbie a obsesie, citový chlad, letargia, nedostatok túžob, spontánnosti a pod.) Metóda "nechať dieťa vyplakať" je teda „výhrou“ len z krátkodobého hľadiska, ale dôsledky tohto "nácviku" si dieťa (a jeho okolie) ponesie celý život...
@lara0000 ako sa hovori .... ako si naucis tak mas ... aj moja najprv nechcela ale potom ked videla ze ju na ruky nevezmem tak zaspala aj tak a nikdy viac sme nemali problem zo zaspavanim a spankom celkovo .... trpezlivost .....
@lara0000 ahoj moja 🙂 tam mne dcerka nespala vobec v postielke a ked som ju tam dala tak to bolo max. polhodky cez den ( a to strášne malo pre dieťa)...ale v kočiary ked spala tak to boli 3-4 hodky VIAC KRAT za den bez prerušenia...takže u mna jednoznačne vyhral kočík až pokial sa don nezmestila a neodpadlo mi totálne jedno koleso 😀....a v noci spala medzi nami na manželskej...dnes ma 2,5 roka a spí medzi nami stále,a nevymenila by som ju ani za desať manželov vedla mna.... 🙂 mna postielka vobec netrápila, využívala som ju ako šatnik 😀
@lara0000 no chce byt s maminkou🙂 my sme jeden cas uspavali aj v kociku a inak dopadli sme tak ze spavaju obaja s nami v posteli napriek tomu ze z jednej strany manzelskej posteli je postielka a z druhej je dcerina postel este ze mame taku velku....skus este postielku prisunut k tvojej posteli